Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek bi bili za to, da se ukinejo društva lovcev?

bi bili za to, da se ukinejo društva lovcev?

Bi bili za to, da se ukinejo društva lovcev v vseh svojih primitivnih običajev in se raje organizirajo društva, ki bi dejansko delali samo v prid živali?
Ker pri lovcih je še kar nekaj primitivnih in mračnjaških običajev, ki res ne morejo pustiti človeka ravnodušnega. Npr. polaganje mrtvega trupla živali pod glavo bodočega lovca, ki prestaja obred krsta. Lov na živali, postavljanje krmilnic zraven lovske prežnice in še in še.
Bi podpisali peticijo proti takim zadevam? Hvala in lp.

Nisi lovka, si pa bedakinja. Naprej nebi razgljabljal.

ja

društva naj ostanejo, puške naj jim poberejo, edina oborožitev pa, nož in kopje, samo za lov na veliko divjad, pogojno lok, pa da vidimo lovsko uspešnost


Takole kot pišeš bi se strinjal.
Jaz bi še ispit za sprejem v lovca spremenil: ograditi bi bilo treba res velik gozd, notri naseliti, 2-3 medvedke s mladiči, 2 medvedja samca , za končni ispit bi lovcu dal nož in ga spustil v gozd , pol pa, da vidimo :-)))

Takoj za ukinitev lovskih društev. Pod pretvezo, da skrbijo za nataliteto živali in naravno ravnovesje, izživljajo svoj primitivni nagon na nedolžnih živalih. Vsaka vrsta sama poskrbi za naravni prirastek in njegovo ravnovesje, ne potrebujemo človeka, da bi posegal v zakone narave. Dovolj škode je že naredil. Ob vsem tem pa ni nikakršne kontrole nad lovom – zdi se mi, da lovijo vse povprek, povsod in kjerkoli. Samo da lahko potem prirejajo svoje veselice in ponujajo divjačinski golaž. In koliko te divjadi pristane doma v domačih loncih?
Namesto lovca naj bo OSKRBNIK GOZDA, ki bo hranil živali in jim POMAGAL, skrbel za red in mir v naravi. Lovcev nočemo in ne potrebujemo.

ne, da se ukine

prepove naj se

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Tistega kmeta povprašaj, ki mu vsako leto popapajo pol koruze in tričetrt zelja.
Stekle lisice pa tako ali tako rinejo v mesta:)

Tudi jaz se strinjam s teboj. Srce me boli, ko vidim, kako preko rame nesejo srno ali druge živali.
Lovci morajo biti, da skrbijo za ravnotežje divjadi, da končajo trpljenje bolnih in ranjenih živali. Vendar je pravih lovcev malo…od vseh lovcev, kar jih je, je samo del pravih lovcev, ostalo pa so objestneži, požeruhi na meso, ki jim ni mar. če ubijejo srno z mladičem itd.
Vzeti bi jim morali puško in dovoljenje lova ……lepo od tebe, da razmišljaš tudi v dobrobit živali.


Bi raje vprašal živali, če jim je morda kmet kaj skrčil teren kjer so stoletja živele !


Bi raje vprašal živali, če jim je morda kmet kaj skrčil teren kjer so stoletja živele ![/quote]

Tako je, ljudje si lastimo tudi njihov prostor. Kar se tega tiče smo ljudje katastrofalni, kar prisvojili smo si tričetrt prostora na zemlji, živali izrinili na majhne in nedostopne površine, potem bi jih pa še strelali, ko so prisiljene obiskati kakšno kmetijo in mesta.

Za prepoved, ukinitev, ne vem, če bi podpisala, ker ne poznam njihovega dela, njihovega načina, zakaj, kako, potrebovala bi neko sliko o teh stvareh, potem šele odločala…

proti

ja bi

Takoj podpišem, ohraniti bi bilo potrebno le tiste lovce, ki dejansko delajo v dobrobit živalim, da bolnim in onemoglim skrajšajo muke, da skrbijo za red in krmišča, vse ostalo poskrbi narava.
Tistih lovcev, ki pa z nasmeškom na obrazu in s par šnopci v rit streljajo in se izživljajo nad živalmi, pa res ne rabimo. Taki se potem samo v gostilni hvalijo in si dvigujejo ego,ker so pobili toliko in toliko živali. Lovec je v bistvu primitiven osebek, ki na poti v gostilno za boljše počutje postreli š par zdravih nedolžnih živali. Le redki so tisti pravi lovci, s čutom do živali in ki dejansko skrbijo za njih.

Ne, ni treba. Samo obvezni iniciacijski obred bi uvedla: vsak frišni lovec mora biti ustreljen v nogo, da ve, kaj počne živalim.

Takoj podpišem. prideš v akšno lovsko kočo, ki je polna nagačenih žvali in ti je takoj janso, da so lovcimahnjeni na trofeje, da imao radi kri in da pobijajo živali iz golega užitka. Fuj in fej.

Jaz pa takoj podpišem peticijo, s katero se prepove ljudem tlačiti nos v stvari, ki jih ne poznajo. Če bi se vsak brigal le zase, bi imel do konca življenja dela čez glavo. Zapomnite si. Čisto vsak od nas počne kaj takega, kar nekoga drugega moti. Če dovolimo, da se kdorkoli lahko vmešava v delo drugega, potem je samo vprašanje časa, kdaj bo padlo tudi po vaši buči. Samo ste preneumni da bi to dojeli, preden vas useka.

Kaj hudega se je pa tebi zgodilo?

Meni je popolnoma vseeno kaj kdo dela v svojem življenju DOKLER ob njegovem početju ne trpijo nedolžna bitja, ki si ne znajo sama pomagati. V kolikor se trpinčni, zlorablja bitja, ki so sama nemočna, potem se me zadeve še kako tičejo. V večini primerov lovcev ne gre za nobeno delo temveč za bolano sprevrženo zabavo nad živalmi. Verjetno se tudi v pedofile po tvojem ne bi smeli vtikati, a ne? Še enkrat premisli kdo je preneumen, da bi kaj dojel.

A ne bo eden od takih primitivnih lovcev oskrbnik v Mb Zavetišču za živali? Ko so odkrili njegovo fotko s Fb, kako se je postavil ob ustreljeni živali.

Bolnik!

Lov je ostuden šport, ki išče užitke v bolečini drugih bitij.
Takoj bi podpisala peticijo za ukinitev lovskih društev ali ” družin”, kot se oni imenujejo. Jih poznam kar precej, ki bi se s tem strinjal.


Bi raje vprašal živali, če jim je morda kmet kaj skrčil teren kjer so stoletja živele ![/quote]

Kmet je tule še najmanj kriv. Ozemlje so prostoživečim živalim skrčila novozgrajena naselja, ceste (še posebej ograjene avtoceste), motijo pa jih redni in občasni obiskovalci gozda, tako nabiralci gob, objestneži z motornimi vozili, kot tudi navadni sprehajalci, ki sicer uživajo mir in sveži zrak, ne vedo pa, da vsaka oseba, ki ne sodi v gozd, moti življenjski ritem gozdnih živali. Da sprehajalcev psov niti ne omenjam.

Jaz ne bi podpisala peticije proti ukinitvi lovskih društev. Ravno danes ponoči se je k nam zatekla umirajoča lisica. Koga drugega naj bi poklicali kot lovca, ki je pristojen za naše območje. Menda trenutno razsaja kuga, ki kosi med lisicami.

Ja bi, pustila bi le službe za sanitarni odstrel.

Pa vsak, da ne rečem kdo vse, dobi dovoljenje za strelat. Pol jih ni opravilno sposobnih…pol pa beremo naslovnice, ko se po hosti med sabo strelajo.

SE PODPIŠEM…kakšne neumnosti nekateri pišete,ne morem verjet,kok ste eni nerazgledani in ozkogledi k fijakarski konji..

Žival ima dve možni smrti. Ena je, da pade pod strelom lovske puške. Druga je da jo pustimo na miru, kjer jo potem počasi mrcvari žival ki je v prehrambeni verigi nad njo ali pa da počasi crkava v mukah od lakote in bolezni.

Tako to je v resnici. V naravi ni romantike, trpljenje in groza sta sestavni del vsakega življenja. Lovska puška je tukaj še najbolj humana. Neke vrste evtanazija.

O sprevrženem izživljanju in sadistični zabavi lahko govori samo sprevržen in sadističen človek. Ljdje vedno druge sodimo po sebi. Ker samo svoje obnašanje zares dobro poznamo. Vsi tisti, ki drugim pripisujejo sprevržanost in hudobijo, pravzaprav opisujejo sebe.

Pa niti nisem lovec, niti med njimi nimam svojih prijateljev, niti nisem njihov zagovornik. Živim pa na podeželju in vem kaj za živali delajo lovci in vem kaj za njih delajo forumski misijonarji. Tisti prvi vršijo odstrel viškov, ki zaradi človekove dejavnosti nastajajo neselektivno in pričenjajo vdirati v človekov prostor, oziroma s prevelikim povečanjem posamezne vrste ogrožajo obstoj drugih. To so tisti ki pozimi rinejo po snegu in krmijo živali, to so tisti, ki jim nastavljajo vabe s zdravili. Tisti drugi pa samo sedijo v udobnem stolčku za računalnikom in serjejo po prvih. Brez da bi premaknili eno samo samcato travico v korist divjih živali.

Tudi o tem, da človek jemlje prostor živalim lahko debatira samo idiot. Tudi človek je žival, tudi on se razmnožuje in prilagaja življenjski prostor. Natanko tako, kot preostale živali. Nekdo pa mora biti ki skrbi, da sredi Ljubljane ne tacajo medvedi in sredi Postojne volkovi. Pa da stekle lisice po naseljih ne grizejo in pobijajo nedolžnih otrok. Vi za PCjem to gotovo ne boste nikoli. Vi samo v svoji lenobi mrzite vse, ki karkoli delajo. Ker potem sami izpadete nekompetentni. Kar pravzaprav tudi ste.

New Report

Close