Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek karte za NY oktobra

karte za NY oktobra

Čer. Z možem bi šla v NY, in ker je sedaj viššek sezone in visoke cene, sva se odločila za konec oktobra, ko je tudi možnost iz najine strani. Berem forum na STA, vsi pišejo, da so dobili karte po 300, 400e. Sama sem pregooglala že vse možno in je ne najdem, najcenejša je okoli 500e. Sicer za NY tudi ugodno, vem, vendar midva iščeva in želiva tisto zelo ugodno. Mi lahko kdo pomaga? mislite, da bodo malo kasneje kake akcije? Kje naj gledam (no, saj sem že ogromno, pa nikjer nič). Vsi pravijo po forumih (za nazaj), da je ravno sept., oktober čas za nizke cene … V poštev pridejo letališča Trst in Zagreb (najraje, Ljubljana bo najbrž extra draga), potem pa malo dlje: Dunaj, Budimpešta, Munchen … Hvala za vsako koristno info. Lep večer.

PS_ Je kdo bil tak (“mrzel”) čas v NY? Kako je tam, kake so temperature? (Midva sva že bila, vendar maja)

Kupi karte ko bodo v akciji, ce zelis tako ceno! Torej pojdi takrat ko kupis ugodno karto, lahko to ne bo septembra. Jaz sem kupila karto okol bozica za odhod v aprilu za 365 € iz trsta! Spremljaj sta, letalske.si in podobne strani. Ce si na fb jih dodaj med prijatelje- tako sem jaz prisla do ny, drugace najverjetneje se ne bi bila na oni steani luze!

Na tej strani mal poglej in se poigraj z datumi in letališči:

http://www.skyscanner.net/flights/vie/nyca/121018/121022/airfares-from-vienna-to-new-york-in-october-2012.html?flt=1

V decembru kupili za marec za 340 EUR, odhod iz Benetk.

http://www.airfrance.si

Zdajle je kar tapravi čas za kupit karto za odhod oktobra.

Najbolje je, da si vzameš čas, in guglaš – igraj se z datumi (je razlika v ceni, če greš v petek ali pa recimo sredo ali četrtek), letališči (Zagreb, Trst, Benetke, odhod iz Ljubljana bo dosti dražji od 500 eu).
Se mi zdi pa karta za 500 eu že kar ugodna varjanta.

Jaz sem bila parkrat v NY v začetku oktobra in je bilo vedno še zelo lepo vreme. Enkrat tudi konec oktobra, takrat je malo hladneje, ampak who cares :-))) sej bosta v NY, mal se stisnita, pa bo 🙂

Priporočljiovo je izbrat npr. Lufthanso – bolj kot Airfrance in Brtish Airways. Zakaj?

Imajo dostikrat ugodnejše cene letov, predvsem pa so na ameriških letališčih cenjeni, ker nimajo zamud in jim dodelijo tudi glavne terminale. Zakaj pomembno? Če imaš short connecting flight, še posebej, da ne potrebuješ npr. 30 minut, da prideš z enega bolj odročnega terminala do glavnega odkoder letijo boljš in bolj cenjene letalske družbe. Žal je v četalskem svetu pomembno tudi to, koliko je letalska družba cenjena glede točnosti prihodov in odhodov. Za lufthansko same pohvale, kar pa ne morem reči ravno za Airfrance in British Airways.

Dam raje 100 eur več za karto ( to pomeni predvsem letališke takse, ker prevoznik leti morda na boljši terminal, cena je odvisna tudi od nihanja cen goriva oz. koliko se je letalska družba sposobna spogajat, tudi glede na trenutni renome in dobro poslovanje), kot pa da se “zataknem” nekje zaradi zamud in potem izgubim dan ali več zaradi odpovedanih letov iz različnih razlogov- pri BA in Airfrance se mije to že zgodilo, pri LH pa še nikoli. – so nas npr. defrostali bistveno dlje zaradi vremena ( defrost= škropljenje letal proti zmrzali) in smo vseeno poleteli, BA je imel pa odpovedane lete.
Vreme oktobra je nepredvidljivo, če letiš v NY na JFK letališče, so pogoji jeseni popolnoma drugačni in določena letališča znajo biti zaradi vremenskih razmer kar obremenjena – vse je odvisno tudi, na katerih terminalih letalske družbe najemajo svoje “bokse”; na dražjih bližnjih, ail cenejših bolj odročnih. Tukaj pa torej bolj zaupam Nemcem, kot Francozem in Britancem-že zaradi lastnih izkušenj.

New Report

Close