A je možna nezaupnica vladi?
Jaz ne verjamem! Fiskalnega pravila me je strah, ker vlada prekomerno zapravlja za NLB itd. in jasno, da bo poraba vedno prevelika, plačevati bomo morali pa mi!
http://24ur.com/novice/slovenija/lahko-fiskalno-pravilo-odloca-o-padcu-vlade.html
Tudi meni se zdi, da je bolje, da odstopi vlada, kot da rin brezglavo naprej brez vsaj načelne podpore opozicije in sindikatov. V tem oziru imam isto mnenje kot lansko leto pri Pahorjevih reformah.
Prav tako pa me v enaki meri kot lansko leto skrbi, da bomo dobili enako vrsto ljudi na oblast. Janković mi pomeni še več iste politične mineštre. Glede na stanje financ bi verjetno rabili tehnično vlado. Varčevanju ne moremo ubežati, lahko pa se malo počisti to 20-letno elito.
Jaz ne verjamem! Fiskalnega pravila me je strah, ker vlada prekomerno zapravlja za NLB itd. in jasno, da bo poraba vedno prevelika, plačevati bomo morali pa mi!
http://24ur.com/novice/slovenija/lahko-fiskalno-pravilo-odloca-o-padcu-vlade.html%5B/quote%5D
Fiskalno pravilo je nujno, če ne želimo ponovno po poteh “revolucije” (izstop iz evroobmočja, hiperinflacija, prekomerno zadolževanje in vsesplošna revščina). Smo že videli te zadeve in jih tudi občutili.
Edina vlada, ki dejansko skrbi za navadne smrtnike, je prav ta. Kljub temu, da se večina medijev (prodanih) in opozicija trudijo, da bi prikazali nasprotno.
Prej bo pekel zmrznil, kot bo Majer tvegal, da bi odletel z mesta premierja, dokler mu to služi kot dobrodošel izgovor za izostajanje s sojenja v zvezi s Patrijami, pa dokler ima še kaj, kar lahko on in njegovi pajdaši pokradejo (kot se je ravnokar izkazalo včeraj, ko so podprli državne garancije za TEŠ).
Nihče ne misli, da se bo pod katerokoli drugo vlado cedilo med in mleko. Ampak mogoče obstaja vsaj majhna možnost, da se naslednji premier ne bi obnašal tako kot majhen otrok, ki serje v plenice in te medtem gleda v oči. Ali malo večji otrok, ki še vedno od čokolade umazan okrog gobčka trdi, da ne ve, kdo je pojedel tortico v špajzi. Eto, tega jaz pri Majerju ne prenesem, namreč tega, da se iz nas direkt dela norca, on in njegovi podbutlji.
Tudi meni se zdi, da je bolje, da odstopi vlada, kot da rin brezglavo naprej brez vsaj načelne podpore opozicije in sindikatov. V tem oziru imam isto mnenje kot lansko leto pri Pahorjevih reformah.
Prav tako pa me v enaki meri kot lansko leto skrbi, da bomo dobili enako vrsto ljudi na oblast. Janković mi pomeni še več iste politične mineštre. Glede na stanje financ bi verjetno rabili tehnično vlado. Varčevanju ne moremo ubežati, lahko pa se malo počisti to 20-letno elito.[/quote
PODPIŠEM!
Saj se hecaš a ne?
K na volitvah ni dobila večine, izsilila je “vladovanje”.[/quote]
Koalicija je dobila večino. SDS pa ne.[/quote]
Koalicija ni bila sestavljena pred ali pa med volitvami.
Če bi se Virantova lista ali pa SLS pridružila zdajšnji opoziciji zdajšnja koalicija ne bi obstajala.
Velik če, če, če. Dejstvo je, da SDS ni dobila dovolj glasov, da bi na volitvah povedla, je pa s pomočjo drugih stran sestavila vlado oziroma koalicijo.