Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek LASTNIKI SAMOJEDOV

LASTNIKI SAMOJEDOV

živjo! Vsi, ki imate samojeda, mi lahko poveste kje ste ga kupili… mogoče če posredujete kontakt prodajalca….

hvala in l.p.

Mi smo vseli čistokrvnega brez rodovnika. Preko oglasnila. Nismo imeli nobenih težav zaradi teag, kot eni poudarjajo… Drugače pa…se ne spomnim, nekje na Gorenjskem,

Mislim da jih ima lastnik podjetja Iba v Hočah pri Mariboru.

Že kar nekaj let vsi psi v leglu dobijo rodovnik, če sta oče in mati rodovniška. Očitno imajo starši kakšne napake oziroma bolezni da niso dobili rodovnika.
Čistokrvni psi brez rodovnika… ne vem kaj imate to za ene fore oziroma se tolažite s tem ampak to so neumnosti.

ga. Zupančič Novo Mesto
040 530 139
lp

najlepše vam hvala za odgovore. :))))

Že kar nekaj let vsi psi v leglu dobijo rodovnik, če sta oče in mati rodovniška. Očitno imajo starši kakšne napake oziroma bolezni da niso dobili rodovnika.
Čistokrvni psi brez rodovnika… ne vem kaj imate to za ene fore oziroma se tolažite s tem ampak to so neumnosti.[/quote]

Ma veš kaj, tudi mi ga imamo brez rodovnika, mi to sploh ni pomembno. Mi smo želeli psa, mladega, zdravega, primernega za otroke in lepega na pogled, in smo izbrali samojeda. Pes kot pe, doslej smo imeli mešančke, potem smo nabavli tega kosmatinca. Popolnoma nič ne dam na papirje od psa, naši dosedanji mešančki (ki smo jih pvzeli od kakšnega kmeta, kjer je samica pač imela mladiče in jih niso imeli kam dati), tudi niso imeli papirjev, pa ni bilo z nobenim nič narobe. Samosvoj karakter samojeda je pa isti pri mojem kot pri tistemu z papirjem “rodovnik”…to je le moje mnenje

Pa sej imate mešanca.
Kar ni nič narobe, sicer. Vendar ne vem koga ali kaj “fopate” da imate samojeda??
Sicer pa samojedi niso ravno “cukrasti medvedki”. So pratipska pasma in temu ustrezno je treba tudi ravnati….

Ne se kregat :)) pri nas smo do zdaj tudi zmeraj imeli mešančke pa ni bil nihče nikoli bolan.. zato pa vas sprašujem za samojeda, saj so na internetu samo oglasi psarem, ki redijo rodovniške kužke..mi ni toliko pomembno da ima rodovnik… bi mi povedali še kakšne so cene?

Nič ne rečem proti mešančkom. Samo pravim, da ne vem komu se dokazujete, da imate čistokrvnega brez rodovnika. To ne obstaja. In pri nekaterih pasmah JE pomembno, da ima pes rodovnik, že kar se zdravja tiče.
imamo pse z rodovnikom in imamo mešančke. nimamo pa mešančkov z rodovnikom. It’s simple as that.

Torej je za samojeda zelo priporočljivo, da je rodovniški? Res nimam izkušen z njimi in vesela sem vsake informacije, ki mi jo boste posredovali. Prosim vas še za povprečno ceno mladičkov, na bolhi so 200-300eu… a ni to prepoceni za rodovnik?

Pa dobro, mat je samojed, fotr je samojed, a froc je pa mešanček??? Imam SAMOJEDA. Pika.
o tem, koliko je ta medvedek cukrast pa vsak po svoje, Mi ga imamo že 12 let, menim da smo ga v vseh teh letih pa že dodobra spoznali.,

Kje ste ga pa kupili? 🙂 In koliko ste odšteli zanj. prosim odgovor

Glej, za njih je samojed, zame je samojed, če ga srečaš na cesti VIDIŠ, da je samojed…saj vendar ne mahate s svojimi rodovniki okoli in s tem dokazujete, da je vaš pes TAPRAV al kako???
Pustite, da ima vsak svoje mnenje o tem!
Za vas naj bo mešanec, za njih čistokrven al karkoli že!
Prenehajte že enkrat vsiljevat svoja mnenja no!

Se strinjam! Zdaj pa prosim odgovore na vprašanja. res jih potrebujem !:) in sem iz območja gorenjske..

Da osvežimo :
Rodovnik – mama in ata oba rodovniška, OBA narejen vzrejni pregled, telesno oceno, eventuelno tudi zdravniški, odvisno od zahteve za določeno pasmo. Paritev prijavljena na KZS. VSI njuni mladički dobijo rodovnik, tudi če jih je 345677….

Čistokrvni brez rodovnika“, se pravi mešančki – mama in ata sta lahko rodovniška, vendar iz nekega razloga nista opravila vzrejnega pregleda, zato tudi NIMATA vzrejnega dovoljenja.
Zakaj ? Zato, ker imata neke nepravilnosti, ki se lahko prenesejo na mladičke ( nepravilen ugriz, deformacija kolkov, prevelika ali premajhna telesna višina, fizični izgled, ki nima nič skupnega s pasmo, ki jo predstavljata, slaba kakovost dlake, nepravilna obarvanost., …… in še cel kup zdravstvenih težav…. )

Prodajalci, ki oglašujejo “čistokrvne” mladiče in pravijo, da imata oba starša rodovnik, vendar se jim je zdelo “brez veze” ukvarjati z papirji LAŽEJO !!!!
Njihovi psi so dobili VZREJNO PREPOVED, vendar jih iz želje po zaslužku ali čem drugem še vedno parijo, ter spravljajo na svet mladičke z možnostjo celim kupom nepravilnosti.
Zato so lahko ti psički celo na slabšem kot popolni vaški mešančki, kajti njihovim staršem SO BILE ugotovljene nepravilnosti. PIKA.

KONČNO ENA,KI VE KAJ GOVORI!

Svetujem nakup rodovniškega psa, iz priznane psarne. če pa vam “papirji” niso pomembni,pa rešite kakšno pasjo dušico v zavetišču. Simple as that!

Če ima nepravilno obarvano dlako, ali je 1 cm višine izven predpisanega, me še najmanj moti…

Naj ima vsak kar mu paše. Zdaj pa prosim no ali mi lahko kdo pove kako naj najcceneje pridem do dobrega samojeda

Mhm. Ko boš pa colala 1000€ za operacijo kolkov, ali ko bo pes popadljiv, ali pretirano plašen,
ali slep…..ti bo jasno tudi vseeno.
Če se odločiš za določeno pasmo, potem iščeš verjetno določene lastnosti in določeno zunanjost.
Lovec si s čivavo ne bo mogel dosti pomagati, pastir s terierjem tudi ne, moja stara mama si
pa ne bo nabavila čuvaša.
Te lastnosti, ZARADI KATERIH je pasma nastala, se pregledajo na vzrejnih pregledih. Lovski pes,
ki se na smrt boji pokanja je izločen. Prinašalec, ki noče v vodo tudi. Kavalirček, ki renči na
člana komisije tudi.
POLEG vseh zdravstvenih težav, ki jih določene pasme lahko imajo (vid , sluh, sklepi itd.)
se pogleda karakter in TIPIČNOST pasme – to se dela zato, da pasma ostane taka kot je, da
človek VE, kaj lahko od takega psa pričakuje.
Za ilustracijo – lovci gredo lahko s psom na lovišče samo, če ima pes rodovnik. Zaradi afnanja?
Ne bi rekla.

Šteparji ali dvoriščni rejci se pa na vse to požvižgajo. Njim “pasma” pomeni x00 € in nič
drugega. Briga ga, kakšni mladiči bodo, glavno da na videz ne odstopajo, vsaj dokler so
mladiči ne.
In dokler je folk lahkoveren in se hvali okoli, kako je kupil mercedesa za ceno fičota ….takle
posel krasno cveti. Zaradi hohštaplerjev, ki bi kao “imeli pasmo”, ker jo ima sosed, papirji so
pa itak brez veze.

Glavno da bo izgledal kot “taprav”…..

Ostale genetske nepravilnosti se pa itak ne vidijo na sprehodu, a ne ?

Podobno, kot da daš v karoserijo BMW-ja motor najcenejšega, 100 krat popravljenega korejca…. Nič hudega če ti crkuje za vsakim vogalom, vtis na sosede pa le narediš, ko se pelješ mimo njihove hiše!!!
NEK SE VIDI RAZKOŠ !

Ljudje dragi, prav kupci takih “fejkanih” čistokrvnih psov na žalost spodbujajo brezglavo štepanje nerodovniških mladičev. Zraven pa še švercanje mladičev, grozovito mučenje psičke z neprekinjenim materinstvom…. Mah, brezveze trazlagat.
Eno od pomembnih pravil pri nadzorovani vzreji je tudi število legel, ki jih lahko psička ima v določenem času.

In kaj je problem pri nakupu rodovniškega psa?
Denar ? Pes stane tudi kasneje, ne samo na začetku…. Tistih par 100 € razlike ni popolnoma nič v primerjavi z kasnejšimi stroški, veterinarskimi pregledi, cepljenji, hrano…

podpis!!

Zavetišča pokajo po šivih,na desetine različnih psov čaka nov dom,le zakaj?Ker ljudje še vedno kupujejo množično za 200-3000eur pse ki so “podobni”pasemskim,Potem ko odšetejejo za veterinarja ogromne zneske in trpi njihova denarnica spredvidijo problem,prej žal ne.
V zavetišču za cca 50eur dobiš cepljenega,čepiranega,veterinarsko pregledanega,steriliziranega/kastriranega psa.Ampak zakaj pomagat pomoči potrebnim živalim,če je nekaterim boljše podpirat preprodajalce psov,ki bogatijo na račun naivnih ljudi.

Podpis!
Cool primerjava!

Skokica; torej odločate se ali boste kupili psa preudarno in odgovorno. In boste za ceno cca 1k eur dobili SAMOJEDA ali boste za prvim voglom kupili nekega x-psa, kao “samojeda”. In poleg podpore šteparjem riskirali, da boste abonirani pri vet-ih…

New Report

Close