najboljša prijateljica mi je “ukradla” ime za hčerkico
moja najboljša prijateljica, že od malih nog, je vedela, da mi je pri srcu ime hana. že leta govorim, da bo ravno hana ime moji hčerkici (če jo bi imela). sedaj jo pričakujemo, deklico, kmalu bo privekala na svet. ta moja prijateljica je rodila pred tednom dni in na moje šokantno presenečenje deklico poimenovala hana.
me je skoraj fršlok.
kaj naj sedaj? bi vi vseeno dali hčerkici tako ime? počutim se, kot da me je prijateljica izdala
hja…Hana je lepo ime,ampak saj ga nisi avtorsko zaščitila,ne? Zakaj si užaljena?Bodi raje vesela,da ti je prijateljica izkazala takšno čast,da ji je všeč tvoj okus in je svojega otroka poimenovala s tem lepim imenom! In zakaj zdaj ti svoje hčerke ne bi imenovala tako kot ti je všeč?Uživaj nosečnost in si ne delaj nepotrebnih skrbi! Če ti bo takrat,ko boš otroka rodila še všeč Hana,potem naj ti vzkliknem že sedaj:Dobrodošla,Hana!:)
Zakaj se sploh sekiraš? Če ti je to ime res tako zelo všeč, potem ga daj tudi ti. Če ti bo kolegica kaj rekla ji pa lepo povej nazaj, da je prav dobro vedela, da si ti že od nekdaj želela hčerko poimenovati Hana. Oziroma bi ji jaz že sedaj povedala, da si ti to ime zbrala že leta nazaj in pri temu vztrajaš in da ne razumeš zakaj ga je ona tudi izbrala, da bosta pač sedaj obedve s tem imenom….kar ni nič narobe. Briga te, naredi tako, kot ti je všeč.
Hm, malo preveč govoriš … Meni je bilo vedno najlepše ime META, ker se mi je zdelo, da je bilo najlepše izgovorjeno slovensko žensko ime kadarkoli v filmu Cvetje v jeseni. Pokojni Polde Bibič ga je ponavljal ob smrti Mete.Nikomur nisem govorila o tem. mož je izbral za punčko ime Sabina, se nisem strinjala, rekla sem, naj izbira med Mašo in Meto. Rekel je:”K “maši” pa že ne bom hodil:))) In smo krstili METO, mojo Meti, Metko… 25 let je od tega in v osnovni in srednji šoli in sedaj na faksu ji profesorji povedo, kako lepo ime ima. In je fejst in pridna in srečna ta naša META. L.p.
Midve z mojo prijateljico sva bili obe naenkrat noseči. O imenih se dolgo nisva mogli odločit, pol se pa o tem niti nisva veliko pogovarjali. Mi smo se doma zmenili, da bo fant Dominik in nismo dosti govorili okrog… Ko ji povemo, da se nam je rodil Dominik, ona ni mogla skriti presenečenja. Tudi oni so zbrali to ime. In sedaj imava obe Dominika.
Druga nosečnost. Spet obe rok blizu skupaj. In spet sva obe zbrali enaka imana za fanta. Ampak, potem se je pri nas rodila deklica, oni imajo pa fanta z “našim” imenom.
Midve sva pa še vedno prijateljici…. Pravzaprav naju to, da imava enak okus, celo povezuje.
Kaj si ji pa povedala katero ime ti je lepo. Sedaj, če se ne more nobeno drugo primerjat s tem daš še ti to ime.
Meni je svakinja vzela najlepše ime za fantka….naj povem, da se je fantek rodil še preden sem se spoznala z mojim. Pač bo mojemu fantku ime kako drugače. Ne morem se zdaj na nekoga pizdit, če me je prehitel.
Od sestrične ena hčerka pa ima ime, ki mi je najlepše za punčko. To bom pa verjetno dala isto, če bo punčka, ker se s sestrično oz. njeno hčerko redko vidimo. Zanimivo da druga alternativa za punčko pa mi je ime, ki ga ima od bratranca hči.
Kaki bedni komentarji, kot da res noben ne šteka al pa so res vsi isti hinavci na tem monu….
Skratka, tvoja prijateljica se je več kot očitno naredila budalo in ti dobesedno ukradla ime. Pri vseh imenih na tem svetu ni mogoče, da bi njej čisto slučajno bilo tako zelo všeč isto ime kot tebi. Če sama dobro veš, da si ji povedala, da ti je točno to ime všeč in če ti prej nikoli ni omenila, da je njej tudi všeč to isto ime, potem je to navadna hinavska fora, ker se sama očitno ni mogla spomniti drugega imena, ki bi ji bilo všeč (kako bedna baba, da nima niti toliko domišljije).
Poznam en čisto isti primer: moja kolegica je skos govorila, da če bo kdaj imela punčko, ji bo dala ime Brina. Pa je ena njena kolegica dobila hčerko in ji dala ime Brina. Sicer moja kolegica verjetno nikoli ne bo imela otrok, ker ima težave, ampak vseeno… kako je lahko nekdo tako hinavski, no??? Preklemane babe!
aja, pa še moj NASVET:
Absolutno daj svoji hčerkici ime Hana, tisto “prijateljico” pa lepo pošlji nekam in čao. S tem je pokazala svoj obraz in nima smisla nadaljevati nek odnos, kar ni iskren. Vedno boš v sebi vedela, kaj ti je naredila, da se dela budalo vsepovprek in tako prijateljstvo res nima smisla.
kako ste eni naivni… na svetu je NEŠTETO imen in vi verjamete, da njeni kolegici bilo ČISTO SLUČAJNO všeč isto ime?????? In to ravno Hana, ko ni ravno full pogosto… ne bi rekla, če bi bila kakšna Maja, Ana, Tina, Nina…ko so res pogosta in hitro pride po podvajanja. Ime Hana je pa še dokaj redko in če je njena kolegica vedela, da je točno to ime njej všeč, je res neramno, da se ni mogla spomniti česa drugega.
Ne mores verjeti kaksni komentarji, mnenja za katere avtorica sploh ni vprasala. Funkcionalna nepismenost ali pa vsiljevane svojega mnenja, mimovprasanja.
Avtorica, tudi meni je to ime vsec, tako, da je bilo med izbranimi opcijami in ne dano, ker imam fanta. Nesramno prijateljicino ravnanje. Jaz bi dala to ime, razen ce je se kaksno ime s podobno visokim ratingom.