krema za torto
Vedno zakuham v smetano čokolado (malo manj kot 1 l smetane + 30 dag jedilne čokolade), to na štedilniku segrevam in mešam, ko je čokolada stopljena, odstavim, postavim za 24 ur v hladilnik in stepem. Meni najboljša, tudi jedci se ne pritžujejo.
Menui je umetno oz. deluje umetno in nihče ne je tičino mase.
Pri nas delamo dve vrsti krem, in sicer čokoladno po zgornjem receptu, samo pri nas damo krepko več čokolade, 200 g na 250 ml smetane.
Lahko delaš s katero koli vrsto čokolade hočeš.
Če delamo pa sadno, delam pa z gustinom oz. škrobom, sadjem in smetano. In sicer gustin skuham v sadnem soku (kot puding brez sladkorja), ohladim in vmešam sadje ter nekaj žlic stepene sladke smetane.
Meni kombinacija smetana-sadje ni preveč všeč, ker se smetana prej ali slej utekočini. Skuta mi pa tudi ni preveč všeč, ker je kiselkasta. In če hočeš kolikor toliko čvrsto kremo, jo moraš z nečim zgostiti, lahko z gustinom oz. pudingom (jaz ga nikoli ne uporabljam, vedno gustin, ker je brez okusa) ali pa z želatino oz. agar agarjem.