Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek krema za torto

krema za torto

Spodaj berem, da ne marate umetnih tort s smetano. Kakšne kreme za torte pa delate? Meni margarinaste in pudingove niso všeč. Če delam kremo, naredim s smetano ali mascarpone + smetana. Mi lahko napišete kak recept za dobre tortne kreme? Prosim. Hvala.

Jaz vedno dam samo smetano in sadje,je najbolj dobro in naravno. Tiste kreme z maslom so pretežke, puding mi tudi ni dober za v torto.

Lahko tudi zmešaš spairano skuto in sladko smetano ter dodaš sadje. Tudi zelo dobro.

Vedno zakuham v smetano čokolado (malo manj kot 1 l smetane + 30 dag jedilne čokolade), to na štedilniku segrevam in mešam, ko je čokolada stopljena, odstavim, postavim za 24 ur v hladilnik in stepem. Meni najboljša, tudi jedci se ne pritžujejo.
Menui je umetno oz. deluje umetno in nihče ne je tičino mase.

Vedno naredim smetana+skuta+sadje (jagode, breskve, borovnice, gozdni sadeži) ali pa smetana+čokolada po zgornjem navodilu

enako,res zelo dobra krema…

Pri nas delamo dve vrsti krem, in sicer čokoladno po zgornjem receptu, samo pri nas damo krepko več čokolade, 200 g na 250 ml smetane.

Lahko delaš s katero koli vrsto čokolade hočeš.

Če delamo pa sadno, delam pa z gustinom oz. škrobom, sadjem in smetano. In sicer gustin skuham v sadnem soku (kot puding brez sladkorja), ohladim in vmešam sadje ter nekaj žlic stepene sladke smetane.

Meni kombinacija smetana-sadje ni preveč všeč, ker se smetana prej ali slej utekočini. Skuta mi pa tudi ni preveč všeč, ker je kiselkasta. In če hočeš kolikor toliko čvrsto kremo, jo moraš z nečim zgostiti, lahko z gustinom oz. pudingom (jaz ga nikoli ne uporabljam, vedno gustin, ker je brez okusa) ali pa z želatino oz. agar agarjem.

Čokoladno vanilijeva torta s kulinarike, meni je zakon.

New Report

Close