ZA PRIMOŽA!
Hojla, Primož!
na forumu ginekologija in porodništvo je nekaj narobe. Kaj, ne vem, ampak:
na odgovor dr. Pušenjaka z dne 24.07.2003 ob 23:38 sem danes dopoldan postavila podvprašanje. Ker je dr. Pušenjak ažuren kot vedno, sem ravno ugotovila, da je na temo, na katero podvprašanje se jaz postavila, že nekaj odgovoril – to se vidi na “kazalu”, kjer piše, da je bil zadnji odgovor potrjen danes dne 25.07. ob 12:51.
Ok, ko odprem to temo (gre za temo “streptococcus agalactiae”) pa mi pokaže samo njegov prvi odgovor. Ali lahko pogledaš kaj je narobe?
V primeru, da boš uspešno rešil zadevo, se ti najlepše zahvaljujem.
Maja
Ojla, jaz vidim dva odgovora
,
če pa slučajno ne vidiš, ti še kopiram;
Avtor: Stanko Pušenjak
Datum: 25-07-03 12:51
Draga Maja,
lepo, da skrbite za zdravje. Kot rečeno, posebnih uspehov z odpravljanjem bakterije Str.Agal. nimamo, vsaj za dalj časa ne. Vseeno pa bi morda pri vas naredil izjemo, če bi se ta rumeni izcedek vlekel v nedogled, posebej, ker že imate slabo izkušnjo, ki pomeni povečano tveganje za ponovitev. Pogosto so v primeru rumenega izcedka (gnoj?) primešane še druge bakterije in levkociti in ker si pri svojem “zloveščem početju” bakterije včasih pomagajo, če se med seboj ne nevtralizirajo, jih vseeno preganjamo, pač ponovljeno in bolj vztrajno. To lahko počnemo nespecifično, torej z različnimi nožničnimi razkužili (Skinsept mucoza, borax glicerinske ali jodove svečke ipd.) ali glede na antibiogram brisov zdravimo z antibiotiki “per os”. Oglaxite se septembra in bomo takrat videli naprej.
LP.
Upam, da kaj pomaga