PRIMOŽ – en predlog, malo zares- malo za šalo…
Sicer ne vem, če je to na Med.Over.Net-u to tehnično izvedljivo, me pa vseeno zanima kaj si mislite o tem, da bi poleg nicka imeli napisan še čin, ki se vam bi avtomatsko dodeljeval glede na število poslanih postov?
Bi bi bila to morda lahko dovolj velika stimulacija, da bi udeleženci na forumih manj pogosto menjali nicke? Idejo sem pobral na enem ameriškem medicinskem forumu, ki ima uvedeno taksno hirerhijo “činov”. Osebno se mi zdi to zanimivo, ker bi že v startu vedel komu na forumu odgovarjaš. Po spominu navajam ameriške stopnje činov:
* novinec – do 5 postov,
** mlad član – 5 do 20 postov,
*** član – 21 do 250 postov,
**** starejši član 251 do 500 postov
*** (zlate) veteran 501 do 1000 postov
**** (zlate) starejši veteran 1001 in naprej..
***** (v različ. barvah) moderator in administrator
Hja, na Med.Over.Net-u bi morali število postov za posamezen čin pomnožit vsaj z deset..
Se lahko malce jaz “uštulim” pa napišem moje osebno mnenje ??
In bi potem ljudje do nezavesti brez veze nabijali poste, samo zato da
bi bili veterani in vem kaj še vse.
Verjetno bi se našel nekdo ki bi želel imeti za sebe (ker se čuti pomembnega) drugačen naziv, potem bi se vsi skregali med sabo in
bi bila cela “štala” zaradi tega.
Pa še kakšen bi pojokcal v stilu “Primož a boš tudi za nazaj štel koliko postov sem napisal/a”.
Mah brez veze, tukaj smo zato, da se pogovarjamo na nekem nivoju, ne pa
zato, da “nabijamo” poste in tekmujemo kdo bo veteran in podobne neumnosti.
To najbrž delajo na drugih forumih kjer nimajo kaj bolj pametnega za počet’.
Moje osebno mnenje.
Lep dan!
Verjetno imas v marsicem prav! Tudi sam imam določene pomisleke, zato sem tako temo tudi naslovil; malo zares- malo za šalo…. Tvoje mnenje pa posebej cenim, ker vem, kako dobro poznas razmere na forumih in tudi naso mentaliteto, ki bi najbrz res pripeljala, do tega o cemer pises. Sicer pa je ob prometu, ki ga ima Med.Overnet.Net to tudi najbrz tehnično neizvedljivo.
Dejstvo pa je, da je menjava nickov vecno neizpeta zgodba…. Mislim, da je zadnja debata na to temo potekala na forumu Starejsi so modrejsi..
Kot sem zgoraj omenil, sem zadevo videl na enem medicinskem forumu. Tam pac v glavnem ljudje ne tekmujejo v pomembnosti, ampak skušajo drug drugemu pomagati.
Ko človek zboli za kaksno resno boleznijo praviloma želi svoje izkušnje in spoznanja podariti drugim, da ne bi prišli v podobno situacijo ali pa izmenjevati s sebi podobnimi izkusnje o realnosti preostalega zivljenja.
Večina teh stvari se izrodi v variacijo klasične drame “moj ata ima pa boljši avto kot tvoj”. Vse to ne prispeva h kvaliteti kar samo od sebe.
Rednejši obiskovalci vedo kdo je kdo npr. vedo, da je Klemenxxx visok “oficir” na forumu Računalništvo, da je Stanko Pušenjak veliki mojster svojega posla in podobno. Kdor si pa ne more vzeti kak dan ali dva časa, da malce ZAČUTI utrip foruma, mu pa tudi čini ne bodo pomagali.
Dejstvo je, da je to resen sistem in z manj resnimi igračkami bi ga ljudje narobe razumeli.
prijatelj, je hotel samo najboljše, sedaj ko smo mu razložili prednosti in slabosti, se vsi strinjamo, v ključno z njim, da ostane zaenkrat tako kot je.
prijatelj, obljubim pa, da bomo v naslednji verziji dodali nekaj drugega , kaj , to pa naj ostane presenečenje.
primož
Res je tako.. Pod vplivom lepega dozivetja sem imel res samo dober namen. To kar vidimo je le nekaj kar smo si že prej utrdili v svoji glavi. Dobimo nek vtis in
ljudi gledamo skozi ta vtis in tako pac delamo pri večini stvari.. Dokler ne dobimo curka mrzle vode, ki nas vrne v naso vsakdanjost..
Hvala in v naprej se veselim tvojega presenecenja..