Zakaj so ti srbski filmi
tako nastrojeni proti Slovencem? Ma ni filma, da jih ne bi žalili tako ali drugače. Oni večer je bil na TV3 spet en tak, že začel se je tako, da so enega žalili, češ, da je Slovenec in da je to nekaj slabega. Pa toliko let smo jih živeli, nazadnje še njihove begunce in pa tukajšnje politike (Bratušek) in tajkune.
V filmu si ga je en fant, pomislite, drkal 5 x na dan. Kako je to sploh mogoče?
Pa narkomani, pretepači …prav je, da smo šli po svoji poti. Morali bi se le čimbolj oddaljiti od njih, ne pa da naš parlament ratificira vstop HR v EU.
Jaz bi jih še kar živela, saj nam kljub vsemu ni bilo nič hudega. Zelo rada gledam južnaške filme, so mi všeč, ker imjo super dobre igralce, ki se jih da gledat. Če ne razumenš filam in poante je bolje, da ga ne gledaš in gledaš morda Larino izbiro, bo bolj na tvojem nivoju.
Toliko enega sovraštva v tebi, sigurno težko živiš (ne materialno, duševno)!!
Sem tudi opazila da zadnje čase vrtijo te jugo-filme zvečer na programih. Me ne potegnejo taki filmi sama nisem jugonostalgik sem se rodila v 80tih letih tudi starša nista jugonostalgika, sama ne dojemam te kulture, mi je vse tako agresivno, grobo sploh v teh filmih. Če že gledaš prvih 5 min polno nekega dretja, pretepanja, živalsko:( ne maram takih stvari. Zakaj ne vrtijo kakšnih klasikov kot recimo Blade runner in podobnih movijev ne pa to pol-preteklo zgodovino ki nikogar več ne briga.
a niso 91 šli nad nas s tanki
a nismo bili mi tisti, ki smo dajali za nerazvite, čeprav so bili glavn mesto jugoslavije
….
današnji čas: lastnik Fructala je srbski nectar. Rezultat…vsak mesec jih gre nekaj k novemu delodajalcu (mislim da veš kateremu)[/quote]
Realno niso šli nad nas s tanki, ampak so šli na meje. Kdo je prvi streljal, pa tudi vemo…
Realno, če bi res hoteli vojno, bi končali slabše kot Hrvaška in Bosna skupaj! Ne bi nas bilo več!
V času Juge smo dajali v Beograd in za nerazvite, danes dajemo v Bruselj in za Grčijo in podobne. V čem je razlika? Aja, je, danes nas košta veliko več…
Spomni se, kdo je s tanki šel nad nas, pa ti bo vse jasno!
Konflikte pa imamo le s projugoslovanskimi Srbi, Bosanci, Črnogorci, Makedonci. Zanimivo pa skoraj ni mednacionalnih trenj s tu živečimi proevropskimi Hrvati (čepravsmo si sosedje in imamo ozemeljski spor) ter vsemi tistimi posamezniki prej naštetih narodov, ki nam priznavajo pravico do samostojnosti.
V jugi smo bili prisiljeni živet in nam ni bila nikoli domovina. Od tega so ostale neprijetne izkušnje, ki jih je srbska agresija še dodatno okrepila.
Zato, doborodošel je vsakdo, ki nas spoštuje in nam ne odreka pravico do samostojnosti. Vsi drugi pa pojdite tja, od koder ste prišli. Vas ne rabimo tu, da nam delate zgago.
Vidiš, meni so pa ti filmi kul. Ne gledam sicer tistih starih o partizanih, so mi brez veze razen redkih izjem (recimo Odpisani) in ne gledam tistih iz 90-ih, ker so mi malo morbidni, čeprav je tudi kakšna svetla izjema ostale pa rada pogledam, starejše in novejše, filme in nadaljevanke, sploh pa komedije.
Nazadnje smo družinsko gledali Montevideo, oba dela, pred časom smo se družinsko smejali ob Lud, zbunjen, normalan, sinu pa že nekaj let ful dogaja film Munje. Mi Slovenci nimamo niti približno takega smisla za humor, smo bolj avstrijsko naravnani, medli, megleni, veliko slabši humoristi kot Nemci recimo.
1. Pri nas se vojna ni razplamtela zato, ker nimamo tako velike srbske manjšine, kot je na Hrvaškem. Na Hrvaškem so tam že stoletja živeči Srbi pač hoteli svojo državo. V Bosni pra tako, poleg tega so želeli iztrebiti muslimane. Pa to ni bila samo njihova želja, tudi EU in ZDA nista želeli sredi Evrope islamske države.
2. Film Rane, o katerem je tukaj govora ni jugoslovanski film, ampak srbski, posnet leta 1998. Zato je tukaj deplasirano govoriti o jugonostalgiji.
Malo splošne razgledanosti in poznavanja zgodovine ne škodi, pa čeprav gre za “manjvredni” Balkan.
razmišljaš, a ti še veliko ni jasnega…Srb ni nikoli maral delat, oni so bili v Jugi v vojski, policiji, carini,
javni uprav….Dobili so lepa stanovanja… počasi so se kotili v Sloveniji in sedaj je 3/4 parlamenta s srbskimi koreninami…..in izpodrivajo Slovence.. Tudi med slovenskimi pisatelji so najbolj glasni tamo sa juga….Ivana Cankarja so nam ubili trije Srbi, pa so lagali, da je bil pijan in je padel, kakšne filme snemajo o Prešernu…….Hrvati imajo svojo domovino radi, naša oblast nam hoče vcepiti, da osamosvojitve ni bilo,.,,,,, vračamo se v mračna leta 1945 kmalu se vam bodo odprle očke…
razmišljaš, a ti še veliko ni jasnega…Srb ni nikoli maral delat, oni so bili v Jugi v vojski, policiji, carini,
javni uprav….Dobili so lepa stanovanja… počasi so se kotili v Sloveniji in sedaj je 3/4 parlamenta s srbskimi koreninami…..in izpodrivajo Slovence.. Tudi med slovenskimi pisatelji so najbolj glasni tamo sa juga….Ivana Cankarja so nam ubili trije Srbi, pa so lagali, da je bil pijan in je padel, kakšne filme snemajo o Prešernu…….Hrvati imajo svojo domovino radi, naša oblast nam hoče vcepiti, da osamosvojitve ni bilo,.,,,,, vračamo se v mračna leta 1945 kmalu se vam bodo odprle očke…[/quote]
Kere nebuloze….sam res, kako se vam da….
javni uprav….Dobili so lepa stanovanja… počasi so se kotili v Sloveniji in sedaj je 3/4 parlamenta s srbskimi koreninami…..in izpodrivajo Slovence.. Tudi med slovenskimi pisatelji so najbolj glasni tamo sa juga….Ivana Cankarja so nam ubili trije Srbi, pa so lagali, da je bil pijan in je padel, kakšne filme snemajo o Prešernu…….Hrvati imajo svojo domovino radi, naša oblast nam hoče vcepiti, da osamosvojitve ni bilo,.,,,,, vračamo se v mračna leta 1945 kmalu se vam bodo odprle očke...[/quote]
Žal mislim, da ne še tako kmalu … se bo moralo še ogromno gorja naplesti predno boš dočakal tisti dan.
Slovencelj je najbolj zaslepljeno bitje pod soncem in prej bo krt spregledal, kot pa bo slovenceljnu kapnilo, da si je sam kriv za svojo bedo zaradi svoje pregovorne butalskosti.
Pa da se razumemo. Niso Srbi krivi za našo bedo ampak mi sami, ker se jim pustimo izkoriščat. Slovencelj bo prej svojega brata-sonarodnjaka ubil (zgodovinska izkušnja je dovolj zgovorna) kot pa tujca sunil v rit in nagnal iz svojega.