Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se znebiti lepotnih pik in preprečiti nastanek novih?

Kako se znebiti lepotnih pik in preprečiti nastanek novih?

Kako se znebiti lepotnih pik in preprečiti nastanek novih?

Ne mores,ne gre!

Ne gre!Jaz si jih spraskam,mam ful grde fleke pa spet druge raatajo.Tak sam ka zombi!

To, kar ti poimenuješ “lepotna pika” , se uradno imenuje melanocitni nevus. So velik rizični faktor za nastanek melanoma, enega najhitrejših in najbolj smrtnih rakov. Ti si jih kar praskaj še naprej, če hočeš po hitrem postopku končati v žari.

V zadnjem letu so mi odstranili 3 – sumljive – na sreco so bili pravocasno odkriti in izrezani v zdravo. Dermatologinja mi je dejala, da njihovega nastanka ni mogoce prepreciti, je pa fajn 1x letno prekontrolirati. Seveda, ce vmes sama opazis kaksnega, ki je drugacne barve, se je spremenil itd., pa ze prej nazaj.
Meni se jih je najvec naredilo na zgornjem delu hrbta, nove pa vedno znova opazam tudi po trebuhu in nogah, ma v bistvu povsod. Tudi na obrazu imam dve novi pikici.

Sama jih ne moreš odstranit. Najmanjša lepotna pika (kot jo poimenuješ) je lahko zelo nevarna. Če bi se jih rada znebila je edini način obisk pri dermatologu in potem strokovna odstranitev.
Večina pik je posledica sonca, solarija,…. Zato čim manj sonca in čim več zaščite kože proti žarkom.

Kako preprečiti nastajanje novih lepotnih pik?

Z leti pride do kakšne spremembe, ampak celo lepotne pike pa ne rastejo kot gobe. Malo previdnosti ne škodi.

Manj sonca ali dermatolog

New Report

Close