Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšno ime je Varja?

Kakšno ime je Varja?

Varja. Je to moško ime ali žensko?

Če si ga/jo spoznala, si najbrž videla, kakšnega spola je, a ne?

ime za oba spola

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Varja, Vasja, Vanja …. za oba spola.

Če si spoznalla Varjo, je to Kališnik? Ona, ki je imela tak fajne kolumne z prilogi dela Polet?

absolutno žensko…

lepo.

in še link na wikipedijo.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Varja

žensko, rusko, prihaja pa od imena barbara oz. varvara, kot pravijo rusi.

Pri imenih Vanja in Vasja imam izkusnje z obema spoloma, z imenom Varja pa poznam ali sem poznala dosedaj zgolj zenske.

to je tako kot Klemen in Karmen – sta dveh različnih spolov, čeprav sta zelo podobni imeni…

???

Klemen in Klementina bi prej rekla, kot Klemen in Karmen.

Rusko, okrajšava za Varvaro (po naše Barbaro).

Varja ali Varvara,po naše Barbara.Seveda je to ruska inačica imena,kolikor vem,nisem pa dodatno preverjala.

Varja, Vasja – čudovito ime za fantka. Netipično za žensko, ampak pogojno sprejemljivo. Po zvenu je absolutno rusko in za ruska moška imena je (splošno) znano, da so skrajševalnice, ki se končajo z -a.

Vanja, Saša – obojespolno. Po mojem okusu bolje pristaja moškemu kot ženski.

To je moje osebno mnenje. Nima nobene veze s strokovno razlago.

V našem kulturnem področju, so imena, ki se končajo z -a, praviloma ženska. Ampak, ker smo v slovanski jezikovni skupini in imamo neko politično kulturno preteklost, pa k nam prihajajo ruski vplivi, kjer moška imena, ki se končajo na -a niso nič posebnega.

Meni osebno so to praviloma najlepša možna imena za moške. Ne sicer ta popolnoma prepoznavna ruska imena, ampak južnoslovanska moška imena, ki se končajo z -a.

New Report

Close