Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek počitnice v severnem Cipru

počitnice v severnem Cipru

zanima me, če je bil kdo že letos, ali kdaj prej na počitnicah v severnem Cipru, v kraju Lapta, blizu Kyrenije. Kakšno je tam morje, okolica, kaj se da početi. Kako je kaj s potovanjem okoli z lokalnimi avtobusi, a je kaj problemov pri prehodu iz turškega v grški del…..pa še kaj zanimivega, če se kdo kaj spomni…mogoče cene, če se da kaj zanimivega ali poceni kupit….

hvala

Sem šla malo pogledat na google maps, kako zgleda tale severni Ciper, ker so neke sumljivo poceni ponudbe. Sama pustoš in krš v glavnem. Tud zastonj ne bi šla.

Bili lani. Nič se ne dogaja, nič ni za videt, nič ni za kupit, čez mejo ne moreš kar tako, še avion komaj prileti po ovinkih in obveznih postankih…Odsvetujem

Če te mika ciper, pojdite obvezno na južno stran. Za turški del vsi pravijo, da je zaostal, neprijazen in da ni vreden ogleda. Smo bili letos na cipru, pa so nam v hotelu celo odsvetovali obisk severnega dela. Vam pa predlagam, da malo premislite in primerjajte še s kakšno drugo destinacijo (npr. Grčijo), ker se na Cipru kriza kar zelo pozna in turistična ponudba ni (več) takšna kot bi morala biti. Pa daleč od tega je, da bi bilo ugodno! Tako da ne pričakujte extra nizkih cen, ker je razen nekaj stvari, večina ostalih dražja kot pri nas.

potem ne moreš kar tako sam z na izlet v Nikozijo, ali Larnako ali naokoli, v grški del, imaš probleme na meji, rabiš kakšno vizo? Kaj pa hoteli, ponudba v redu, hrana itd…..plačilno sredstvo je evro tudi v turškem delu, ne? Bom res razmislila, če je za iti….letos je mogoče še slabše zaradi te krize z bankami

Lahko ti kar jaz odgovorim… vize ne rabiš, je pa baje na meji kontrola, ki sicer za turiste ni tak stroga kot za domačine, a je zamudno. Vozijo po levi strani kot Angleži, njihova kultura vožnje je bolj na psu, zato če voziš sam in če nisi vajen tega načina vožnje, to niso ravno brezskrbni izleti. Glavna cesta ki povezuje večje otoške kraje je dobra, stranske so bolj tako tako.

Hrana je mediteranska, malo se čuti vpliv arabskega sveta v okusih, a je okusna. Sladice so bile meni osebno presladke, ribe, zelenjava in meso pa je dobro. Vse delajo na olivnem olju in imajo tudi krasno ponudbo raznih oliv ter suhega sadja.

Glede hotelske ponudbe… se da dobiti ugodne variante, ker je dosti manj gostov (nam so govorili o 30-40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zmanjšanju), je pa ostala in dodatna hotelska ponudba primerljiva ali dražja proti našim cenam. Je treba pa glede na zahodne standarde odšteti 1 zvezdico (5 njihovih zvezdic so 4 naše).

Blefirša, sploh veš o čem govoirš-Ciper je otok, ne pa ena gostilna v enih hribih. če slučajno ne vše

Mogoče tam v kakšnem AI je res tako ktopraviš, če pa bi šla ven , bi videla, da je ogromno za videt, čez mejo greš kar tako brez težav(res pa ne z Rent a car). Tudi vožnaj je enostavna, razen če nisi delala vozniške jkej v kakšni vuk..je..ni z enim semaforjem ali pa če imaš sicer avto s KR ali MB regiostracijo.
Šoping je pa v turškem delu fenomenalen.
Tudi o avionih nimaš pojma – leti
Priporočam, ampak za boga ne tiste last minutu po 250 €, ker potem boste dobil za 250€

Ah, “bil povsod”…Pa si ti bil na Cipru? Pa se znaš kulturno pogovarjati?
Da ne dolgovezim, tako je, kot je napisal CYPRUS, odličitev je pa tvoja, nika321. Letala seveda letijo, ampak če greš na Severni Ciper, je OBVEZEN (vsaj enourni, pri čemer je treba sedeti na letalu, še vstati ti ne pustijo) postanek v Turčiji, kar seveda podaljša potovanje. Jaz bi šla res raje kam drugam. Tudi če pustimo ob strani dejstvo, da Ciprčani nimajo kaj dosti pojma o turizmu, me je najbolj razočaralo to, da ko se nekam mukoma pricijaziš, nimaš tam kaj videti. Slabo skrbijo za svojo dediščino, kolikor imajo sploh pokazati. Grčija, Turčija..ni primerjave.

a ni primerjave med Grčijo in Turčijo, ali ni primerjave med celinsko Grčijo in Turčijo ter Ciprom

Ni primerjave med celinsko Grčijo in celinsko Turčijo in Ciprom……

Blefirša, sploh veš o čem govoirš-Ciper je otok, ne pa ena gostilna v enih hribih. če slučajno ne vše

Mogoče tam v kakšnem AI je res tako ktopraviš, če pa bi šla ven , bi videla, da je ogromno za videt, čez mejo greš kar tako brez težav(res pa ne z Rent a car). Tudi vožnaj je enostavna, razen če nisi delala vozniške jkej v kakšni vuk..je..ni z enim semaforjem ali pa če imaš sicer avto s KR ali MB regiostracijo.
Šoping je pa v turškem delu fenomenalen.
Tudi o avionih nimaš pojma – leti
Priporočam, ampak za boga ne tiste last minutu po 250 €, ker potem boste dobil za 250€[/quote]

ne mislim potovat z avtom, ampak z lokalnim avtobusom, glede dopusta za 250 evr pa je za tak denar že kar nekaj možno dobit, če nisi preveč razvajen – letalo, polpenzion,sicer si pa itak ves čas zunaj kje, razen če uporabljaš še hotelski bazen. Itak je treba za organizirane izlete še doplačat, če se udeležiš, pa ne malo

NIka321, če si izbrala Ciper zaradi turizma in nizkih (last minute cen), to ni to kot je že tehnična napaka napisala. Je sicer ogromno za videt, samo stvari niso v takšnem stanju kot smo mi navajeni. Če te še kar vleče na Ciper in si za vsako ceno želiš videt severni del, ti jaz predlagam sledeče: izberi mesto Pafos, ki leži na zahodnem delu otoka in je okoli 1h30min oddaljeno od turškega dela otoka. To ni takšna razdalja in greš lahko na 1 dnevni izlet in je. V samem Pafosu imaš pa za videt mozaike, grobnice, stare cerkve, nekaj muzejev (če te seveda to zanima), živalski vrt… blizu je še Afroditina plaža (okoli 30 min z avtom) in ker pelje mimo Pafosa glavna cesta otoka, imaš krasne povezave z drugimi večjimi mesti na ta način. Ker omenjaš polpenzion, naj ti dam malo misliti: omenjaš, da bi rada videla Larnaco; a ti povem, da je iz Pafosa do tja 1h30min vožnje z najetim voznikom, ki pelje preko omejitev, tako da ne vem, če je realno plane delat iz severnega dela otoka v grška mesta, še posebej pa ne z javnim prevozom. Poleti je tudi ******* vroče, tako da tudi ne vem, kako boš preko dneva zdržala ves čas zunaj ”na ogledih”, namesto da bi se namakala v vodi :).

hvala, sicer če bi šla, bi šla čez par dni, zdaj najbrž še ni tako vroče, ampak najbrž zdaj ne, po ne preveč dobrih priporočilih

New Report

Close