Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vaši dojenčki v kilogramih

vaši dojenčki v kilogramih

Moj je imel ob rosttvu 3700, sedaj ko bo star 6 mesecev pa ima že 8500
Je malo bolj okrogel, samo se mi ne zdi čisto nič predebel

Močno predebel.

Ravno suh ni, glede na to, da je imela moja pri 1 letu 8300g.

Jah pri nas smo pač bolj okrogli. Se vsaj v klanec lahko kotalimo.

Mamicam se njihovi dojenčki nikoli ne zdijo predebeli. Tudi meni se ni zdel. Sedaj, po nekaj letih, ko gledam fotke pa, o bog pomagaj, kakšen pujsek;)

Moja ima pri dveh letih (91 cm) 11, 5 kg in je normalna. Zdi se mi kar veliko, je pa res, da vpliva višina. Koliko je pa visok? Na sosednjem forumu imaš tabele, da si laže oblikuješ celotno sliko.

zgornji komentar je napisal nekdo drug!!!! zakaj pišeš namesto mene!!!

meni se sploh ne zdi predebel, niti zdravnik niti babca mi nista rekla nič, samo da lepo napreduje na teži, saj more v 6 mesecih vsak podvojiti težo

Naša ima pri 23 mesecih 10.200 kg res je suhica.

ima pa 71 cm

no glih suhec ni ;), bolje malo vweč kil kot premalo

In kaj bi potem rada od nas? Da ti enoglasno pritrdimo?

ne zanima me kako drugi napredujejo v teži, a ne razumeš mojega vprašanja

predebel je

prva 3 kile ob rojstvu — pri enem letu 9,5 kil
druga 3,3 ob rojstvu — pri 5,5 mes 9 kil, pri enem letu 10 kil
tretja 4,15 ob rojstvu — pri enem letu 9 kil

Je kar močan, zelo močan. Če bi rekla debel, bi me napadli.

aha, po pol leta ali kasneje napredujejo manj

Daj se ti malo bolj brigaj za svojega otroka in manj za druge. Pa za svojega poskrbi, ker tale debelost ni OK tudi iz zdravstvenega vidika.

Glede na tabele je bolj pri vrhu tako po teži kot po višini, nam je rekla pediatrinja, da je potrebno gledati obe krivulji, najbolje je, da imata višina in teža podobne procente, čimmanj odstopanj, tem bolje.

Nisem zasledila, da si postavila kakšno vprašanje. V tvojih zapisih so samo trditve.

in kako naj dojenček shujša po vaše??
naj mu da manj mleka če ga sam rabi in verjetno potem joka če ni sit

Moj je imel ob rojstvu 2kili, pri enem letu 11kg, zdaj pri desetih jih ima pa 31, tako da je iz debeluščka ratal ful suhec, aja brez kakih diet.

ja… kar takoj te popredalčkajo, pa tulijo, da je izven diagrama, sploh če je revček presuh, potem čez 10 let pa tulijo, da je pa prebel

še dobro, da je ta svet tako raznolik, ker potem bi bil dolgčas

predebel ( se opravičujem za tipkarsko napako)

S težo in višino je na zgornjih desetih procentih, otrok je velik, od kolegov je bil pri enem letu večji le za cm, naša je bila pri enem letu visoka 75 cm, tako da ni tako zelo debel, sliši se veliko, a je visok 71 cm. Tudi za odraslega človeka je razlika, če ima 70 kg pri 160 cm ali pri 180 cm. Prvi je že debel, drugi pa prava prekla.

prva ob rojstvu 2810 …… pri 9m pa 9300.
druga ob rostvu 3370…..pri 9m pa 9160.
obe ta bolj okrogli bili….
prva ima zdaj 17kg in 116cm pri 4letih.
druga pa 10m in 9300g.

Na je imel ob rosjtvu 3180. pri 12m 10750. zdej pri dveh je velik 94 težek pa 15,5kg.

New Report

Close