Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dozirna posodica?

Dozirna posodica?

Nekoč je na vsaki flaši pralnega praška bila dozirna posodila – praviloma okrogla, z merilom, kamor si nalil gel in skupaj s posodico dal v boben in pral.
Očitno sem preveč pospravljala stanovanje in vse pospravila. Sedaj pa v trgovini ne najdem enega pralnega gela s to posodico, da bi jo lahko prala skupaj s perilom v bobnu. Vprašala nedavno trgovko, pa pravi, da posebej ne prodajajo tega…da jih res ni več.
Kje jo dobiti, kako vi?

takrat ko smo jih meli v izobilju, smo jih dali na stran. Drgač pa kak šralni detergent kupi, ki ma to.. magari kak vaniš. Sam glej, da ti bo volumsko ustrezala (veniša se manj dozira kt gela za pranje) pa kak Rex, Ariel… ti so nevarni, da pridejo v kompletu z dozirno posodo

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Saj pravim – bila 2 dni nazaj v hipermarketu, niti ena znamka niti ena flaša ni imela te posodica, da bi nabavila novo.
Od Ariela – tistega za madeže (literska embalaža) – pa ni za v stroj, se popolnoma zmehča in skrivi

V Hoferju so se vedno gor. Prasek je pa odlicen.

Vedno dam v predalček za detergent. Tiste kugle so me spravljale ob živce – kot prvo si jo pri nekaterih firmah težko dobil s pokrova dol, kot drugo pa nisem vedela kaj početi z njimi in sem jih sproti metala stran. Pravo olajšanje, da so nehali tratiti energijo in material ter obremenjevati okolje s tem.
Kaj ti ni všeč na predalčkih za detergent?

Jaz tudi ne vem, zakaj se ne bi uporabljal predalček za prašek, saj zato pa je.

Četudi se daje prašek v dozirno posodico, ga je treba prej izmeriti. Če ulivamo na pamet, običajno ulijemo več, kot je potrebno, dodatno – koncentrati različnih znamk so zelo različni, zato je treba upoštevati navodilo proizvajalca. In če na njegovi dozi piše, da je za 20 ali 40 pranj, če bomo ulivali na pamet, nikoli ne pridemo na to cifro, z ulivanjem preveč pa celo dodatno po nepotrebnem obremenjujemo okolje + tkanino.
Če je treba torej gel izmeriti, mi je brez veze potem vsakič to merico umivati, je torej bolj praktično, da gre v boben.
Merilo za praškasti prašek imam, tam ni problemov, ker je suh in vedno ostane suh za naslednje pranje, vendar pa ga uporabljam zgolj za visoke temperature..
Razlogi za vstavljanje dozirne dozice v boben so torej čisto praktične narave.
Dodatno – če je gel v predalčku, ostaja po robu predalčka tak masten madež, enako v tem celem predelu od predlčaka po cevi do bobna. In se dela črna plesen, ki jo je nemogoče odstraniti. Tudi če vlivam kis v posodo za mehčalec ali sodo, se te črne in sive glive širijo in jih ne glede na drgnjenje ne morem odstraniti. Po pojasnilu enega serviserja bi to naj bilo zaradi gelov in isti serviser mi je priporočal, naj dajem prašek raje direktno v boben.
Še to – po vsakem pranju vzamem predalček ven iz stroja, da se stroj suši – spet po njegovem nasvetu – vendar žal se tiste črne glivice še vedno pojavljajo in jih ni moč odstraniti.

Ker se tekoči prašek dozira v boben in ne v dozirno posodico. Ker ko se ti enkrat zaredijo glive, se jih ne znebiš z ničemer.

Ker nastavim dostikrat stroj v naprej, pa tekoči prašek ne počaka v dozirniku ampak steče naprej.

Ker dobro izmerim, kaj dajem v stroj; raje manj kot prevec, pa je perilo še vedno čisto

Topsy, hvala za namig, v Hoferju pa res nikoli nisem gledala pralnih praškov, bom preverila, hvala za pomoč. Pa še stestiram njihov prašek, če praviš, da je dober, nisem pomislila, sedaj smo bili večinoma na persilu in arielu, občasno muellerjevem denk-mit

Ima trenutno kateri pralni prašek (v prahu!) zraven merico? Kateri?

Da nadaljujem.

Je možno kje dobiti/ kupiti merico za prašek?
Je priročno zaradi ročke ob strani, da ravno z jogurt kozarčkom ne mešaš…

Hvala bogu, da so jih nehali delat, ker je bila to potrata plastike, ki jo je ze tako prevec na vsakem koraku. Cim manj nepotrebne embalaže, bolje nam bo. Ljudi pa to usmerja k razmisljanju, ker se je treba spet znajti. Izmeri si kolicino, ki jo rabis, prelij v nek drug loncek, ki se ti valja po kuhinji in potem nanj zarisi crto, do katere moras potem vsakic dolit gel. Simpl as that!
Jest sicer uporabljam gel v kapsulah.

A si brez gat?

Mislim, da se v dm na blagajni lahko dobi zastonj dozirno posodico (2 različni obstajata, krogla za tekoče in lonček za prah).

A si brez gat?
[/quote]
A to je kao inteligentno vprasanje?

New Report

Close