Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek judo/karate

judo/karate

Otrok bi se rad vpisal na judo ali karate. Ker se ne spoznam vas prosim, da mi svetujete, zakaj je boljši en oz drugi. Hvala!

Judo bolj obrambno premeti ,prijemi ,meti ,padci itd…
Karate udarci z rokami ,nogami ,blokade ,kate (borba proti namišljenem sovražniku itd…
Oba dobra samo od teh dveh karate boljši .Če bo pridno treniral recimo karate je odlična
razgibalna vadba in obenem tudi dober samoobrambni mehanizem .

Trenirala oboje in odločila bi se za karate – dolgoročno, je pa judo mogoče na kratki rok bolj zanimiv. Ker se pač mečeš po tleh in to je fantom pač zanimivo.

Judo je veliiko bolj zanimiv in tudi uporaben. Je tudi odlična podlaga, če se bo kdaj hotel resno profesionalno ukvarjat z borilnimi veščinami.
Karate je samo neko delanje kat v tri dn in mahanje v prazno, brez sparinga. Saj je tudi zanimivo, ampak to pač ni borilna veščina.

Najboljša izbira pa je brazilski jujitsu.
Treniral sem pa jujitsu, aikido, kickbox, savate, kung fu, karate (zelo kratek čas) in tajski box in vem kaj govorim.
Vse skupaj 15 let.

moj sin trenira judo že 4leto in mu je zelo všeč,ker se borijo,premetavajo ,kondicijske treninge imajo,učijo se NOVIH prijemov,padcev,…se mi zdi ,da je to bolj fantom všeč.
Karate pa je bolj se mi zdi kot pravi mare 29 mahanje ,ne v prazno ampak ni toliko borilnosti…kot pri judu…
vse pa je odvisno od vas kaj vam je bolj,…
lp

Judo je veliiko bolj zanimiv in tudi uporaben. Je tudi odlična podlaga, če se bo kdaj hotel resno profesionalno ukvarjat z borilnimi veščinami.
Karate je samo neko delanje kat v tri dn in mahanje v prazno, brez sparinga. Saj je tudi zanimivo, ampak to pač ni borilna veščina.

Treniral sem pa jujitsu, aikido, kickbox, savate, kung fu, karate (zelo kratek čas) in tajski box in vem kaj govorim.
Vse skupaj 15 let.[/quote]

Karate si treniral, pa se nisi nikoli boril in si ves čas mlatil v prazno? Me pa res zanima kje si treniral in koliko časa, da se tako spoznaš. Pojdi na kakšno tekmovanje v karateju in se seznani s športno borbo, da ne boš mlatil prazne slame.

Avtorica, sama sem pet let trenirala karate, tudi moja hčerka ga je in ga priporočam. Z judom ni nič narobe. Naj gre sin najprej pogledat na oba treninga, potem pa se naj sam odloči, kaj mu bolj leži.

Vse skupaj 15 let.[/quote]

Pravega karateista že ,ko tako neumno pišeš o mahanju z rokami mi je vse jasno kak človek si .
Ko boš srečal ali videl pravega karateista boš govoril drugače .Že to ,ko govoriš kako si menjjaval veščine vse pove o tebi .Ampak seveda ti misliš ,da si si si nabral ogromno izkušen in vse to .
Res neveš kaj govoriš .Po tvojem mišlenju so vsi športi ali samo tisti ,ki so seveda tebi všeč
niso mahnje z rokami .Nevem ali si ti vc svoji 15 letni karieri menjavanja borilnih športov
sploh kdaj slišu za kontrolo ,disciplino in take zadeve .In ko boš enkrat rews sreču pravega karateista
z dušo in srcem mi vrjemi to je neustrašen človek ki lahko parira vsem .In tistao sparingu sploh ne drži
odvisno od kluba in trenerja tudi v karateju je sparin ali kontak borba samo očitno si ti res v 15 letih
bolj površno spoznaval vsako veščino ,ki si jo treneru .Ali sedaj še treniraš ali si že obupal .no povej nam o svoji disciplini pa ne se zgovarjat ,da sedaj kot nimaš časa več za to .Če boš to rekel potem si vse povedal o sebi .

Ljudje kar nekaj cmakate o temah kjer nimate pojma samo eno ti bom reku .
Spoštujem oba športa samo postavimo dva športnika borbo .
Judoista in karateista in bomo videli na koncu borbe kaj bo ustalo od judoista .
Pravi dober karateist ima vedno večjo možnost ,da premaga juddoista .
Judo je bolj za obrambo pred nekom ,ki te napade ,da ga recimo ,če se,da
brez poškodbe onesposobi .Me pa res zanima kaj bo judoist naredil proti dobrem boksarju ,
ali karateistu kaj veliko ne more .Lahko bo pa dobil kontroliranih batin z rokami in nogami ,
Tako ,da ne govoriti neumnosti o karateju ,če se van ne sanja o tej veščini.

Naj gre sin na oba treninga pogledat, potem se pa odloči. Mogoče bi bilo pametno tudi, če ima možnost probati in bo videl kaj mu bolj ustreza. Moja hči trenira že pet let judo in je še vedno isto navdušena. Imela je možnost tudi karateja, vendar je njej metanje po tleh zeeeeeeeeeloooooooo zanimivo. In to je počela že od malega.

New Report

Close