Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Z družino bi se odselila v Trbovlje, mnenja?

Z družino bi se odselila v Trbovlje, mnenja?

Z družinico (2 otroka) bi se preselili v Trbovlje, ker je mož v okolici dobil zaposlitev in bi bila vožnja iz tam kjer sedaj živimo (Trebnje) pa do Trbovelj malce predolga. Nekje sem že zagledala komentarje, pa me vseeno zanima, mogoče veste kako je kaj življenje v Trbovljah?

Lp, Stanka

slabš k na jesenicah, še ožja dolina še bolj turobno,

ampak, če je za potrebe službe, in če je vožnja predolga, zakaj pa ne?
bi bilo lahko še slabše,
ampak poišči hišo s sončno lego,

srečno pri selitvi,

res ni slabo tako razmišljanje vendar upoštevaj nasvet od zgoraj.
Mesto deluje tako zaprto in premalo sončno…..išče magari kak km stran iz centra,ker boš še depresivna ratala.O zraku,da ne zgubljam besed.Škoda !
Držte se pa srečno…

Trbovci so fejst ljudje. Živi zajebantje, dobrovoljčki in uživači, tu ni dileme.
Samo, lokacija pa je nikakršna. Sonce vidijo samo ob kresu, pa še takrat morajo ležat na hrbtu, kar pa, to je tudi res, zaradi šmarnice sploh ni težko. Sneg pa kidajo tako, da ga mečejo nazaj v hrib. Prava jeba, ti povem. Je pa fajn za majhne otroke. Pol dela manj, ko jih paziš, saj lahko laufajo samo naprej in nazaj. In še en primer; če otroka učiš vozit bicikel, bo takoj speljal. Ne rabi nobenih pomožnih kolesc, saj se z nogami opira na vsako stran hriba.

Samo v Trbovlje in Zagorje ne. To je nekaj takšnega kot so Jesenice. Droge in drogerašev ne manjka na vsakem koncu. Živim že 25 let tu in če bi imela možnost bi odšla iz Trbovelj. Žal sem zaposlena v Zagorju in mi nič drugega ne preostane kot da pazim na svoje delo.
Od vseh zasavskih mest je nekako najboljši Hrastnik. Mirno mesto, ljudje prijazni, …

Trbovlje – katastrofa.
Jaz pa upam, da se nam bo uspelo odselit…

Ni ničesar.
Ni perspektive, ni spodbudbenga okolja.
Revščina, sociala.
Ni trgovin, ni kulture, ni dobrih prometnih povezav.
Večina mojih znancev, prijateljev, ki so imeli kolikor toliko pod palcem, se je odselila.

Sicer pa če je mož dobil mega službo, se pač preselite kam v bližino, da se bo lahko vozil v Trbovlje.
Za moje pojme je že dol čez hrib, Prebold naprimer, drug svet. Pa še ob AC si, kar je zame velik plus, ne glede na to, kje maš službo.
Ali pa Laško, Izlake…..
Pač gledam relacijo do 30 km na vse smeri. Samo Trbovlje ne.

Spoštovana Stanka,
kot je povedal že uporabnik pred mano, je dobro da se preselite zaradi moževe službe, mu bo blizu. Povedal ti bom pa samo kratko mnenje o Trbovljah (pa ne strašim te, le povedal ti bom kaj je res).

Preselili smo se v Trbovlje pred 8 leti iz čisto drugačnega okolja, kot sem pozneje spoznal Trbovlje. No mesto samo po sebi je čisto rudarsko, velika brezposelnost (no kje jo pa ni), gostiln še preveč (samo okoli 10-15 jih je v samem centru), kriminal ne upada, ampak narašča, pijanščina je lahko za vikend na vrhuncu (sploh na zabavah in prireditvah okoli parka/MCT-ja) in pa seveda ljudje in njihovi jeziki.

Polno imaš rudarskih kolonij (seveda, Trbovlje je bilo in je še rudarsko mesto) -> Terezija, Rudnik, Vodenska (Nasa center -> naziv zaradi Črnogorcev, ki tam živijo), Žabjek itd.

Ljudje tam? Hja tako je…če nisi “jihov” potem te tažko sprejmejo med “svoje”, če pa te že, pa šele čez čas pokažejo svoj pravi obraz (smo pa vsi taki, ampak v Trbovljah je to izpostavljeno).

Mladina tam? No o tem bi se dalo spisati veliko knjigo, glede na to da vsak povprečen 14-letni “Trbouc” že lepo žinga in pije v parku ali pred MCT-jem vsak petek/soboto, je vzgoja otrok zelo lepa (mladi “Trboučani” so po večini sami nogometaši, ker je edina ustanova tam ki kaj ponuja, Nogometno društvo), in tudi besedno izražanje je zelo lepo, raznorazne “matkurbe” “kurja mast” “kurba”, od tukaj tudi izvor tega stavka: “Mat kurba, fotr pjanc, utroc pa sucjaln probljm”, potem veš koliko je ura. Otroci so mojstri teh besed.

Trgovine tam? Zelo lepo pa je to da so v tem času zgradili Lidl, Hofer in se nekako vidi, da še mogoče nekaj iz tega mesta ne bo, razen če ga ne bo hudič pobral (kot je povedal že pokojni Trboveljski muzikant Vili Fajdiga).

Seveda se vam gre za to ker je mož dobil zaposlitev in sem vesel, da jo je. Ampak ti rajše svetujem da se prestavite v Zagorje ob Savi, mnogo boljše razmere in mnogo boljši ljudje. Moje mnenje o Trbovljah je obsežno, vem da govorim resnico, če sam ne bi občutil teh stvari, in zapomnite si nekaj Stanka, Trboveljčanu se nikoli ne odprite do konca, ker potem se zna vse obrnit v katastrofo.

Lp, Ann.

HAhahaha današnja zmagovalka 🙂

Po moje je najboljši kompromis to, da živite v Trebnjem, mož pa naj se vozi preko Bogenšperka in s tem tudi stroški niso previsoki.

Sam sem Trboveljčan in dnevno delam še nekaj daljšo pot kot le do Trebnjega in se brez problema navadiš.

Glede slikanja črne slike o Trbovljah – se niti slučajno ne strinjam z napisanim – Trboveljčani so odlični ljudje in tudi glede okoliša, zraka,…, je vse skupaj bolj mit, ki izvira izpred 30-ih let. Pojdi v Trbovlje in se sama prepričaj. Vsekako pa je za živeti v “zgornji” polovici Trbovelj, torej nekje od Občine navzgor.

LP

Evo, tu je zajeto vse, kar sem jaz imela na jeziku. Popoln podpis.

Jaz sem se iz Ljubljane vozila delat na tisti konec in če se hočeš preseliti, se preseli ali v Hrastnik ali pa kam na kak hribček v okolici, ki je sicer Vukohebina, boste pa vsaj kaj sonca videli in ni klavstrofobično, temačno in zateženo okolje.
Jaz tam ne bi živela. Nisem videla cele Slovenije, sem jo pa kar precej, videla veliko lukenj, ampak mislim, da mi je bil ta konec še najmanj všeč. Zaprt, sama tema. Ljudje so pa ok, luštni, malo zavijajo po svoje, ampak so ok.
Zapelji se parktat v Trbovlje, malo se sprehodi, oglej, da vidiš kak vtis boš dobila. Moje mnenje je, da je Trebnje prečudovito v primerjavi z Zasavjem.

Tm na đesenajs zdele ene pol leta ne boste sonca vidl…

Razlika med Trebnjem in Trbovljami je tudi v polnočnem zvonenju. V Trebnjem zvoni polnoč zato, da se Trebanjci obrnejo v postelji, sicer bi jim cviček prežgal želodec.
No, v Trbovlah polnočnega zvonenja ni. Pri njih ob polnoči zatuli sirena.

Škrince boste jedli;).

Jaz sem se z družino odselila iz Trbovelj in to je bila najboljša odločitev ever!

Ni služb, ni stanovanj, ni lepih zazidljivih parcel, preveč droge in alkohola, veliko kriminala, veliko socialnih problemov, ni dogajanja za otroke in mlade, ni prespektive. Ljudje so zaprti, zadrti, hinavski in privoščljivi.

Če že bližje, tudi jaz predlagam Prebold, Polzela ali pa na drugo stran Izlake, Zagorje.

Takole vam bom povedala vsem, ki se tle prepucavate in šimfate čez Trbovlje: sram naj vas bo!!!

Pa pustite službe nam, rojenim Trbovcem (jap, pravilno se piše Trbovcem, ker Trboveljčan je vrsta premoga, ki so ga tu kopali naši dedki in pradedki), vi, ki se vam pa naše mesto tako upira pa bejžte, kolikor vas nesejo noge (pa pazte, da se po vaših besedah, ne boste v kak hrib zaleteli).

In hvala tudi za konkretno žaljenje, češ, kako so Zagorjani bioljši ljudje kot mi. Da se le ne sramuješ, tisti, ki je to napisal. Morda nas poznaš vse prebivalce Trbovelj, da lahko posplošuješ?
Pa še to: ni res, da so sami nogometaši, še zdaleč ne. Pri nas lahko obiskuješ toliko različnih dejavnosti, da se ne moreš odločiti, kam bi šel.

Draga Stanka, vam pa priporočam, da se kdaj zapeljete skozi našo prelepo dolino, vam zagotavljam, da vam ne bo žal. Dobrodošli!

Pred 15 leti smo se odselili iz Trbovelj (mož domačin). Hvala Bogu!!! Še do obiskov nam več ni…okolje…zrak…alko…nadležne, vsiljive, nesramne tete. Nikoli več!

sem rojena v Trbovljah. Živela v Trbovljah do študija. Študij me je odnesel v Ljubljano, tam me je zadržala ljubezen iz katere sta se rodila tudi dva otroka. Kmalu po rojstvu drugega smo se preselili nazaj v Trbovlje. Z možem, rojenim ljubljančanom, ki je celo svoje življenje preživel v centru. Sama nisem zdržala, sama gužva, hrup itd. Prišli smo nazaj. Malo me je skrbelo kako bo to sprejel mož pa danes po 10 letih ni denarja, da bi šel nazaj v lj. Se pa tja žal voziva v službo.

Sama mogoče ne vidim tega ampak iz perspektive moža, upa otroka pustiti zunaj, ga pustiti, da gre čez ulico sam do trgovine itd. Sami se počutimo veliko bolj varno. Živim na eni izmed bolj obljudenih lokacij v Trbovljah, v pritličju in marsikdaj imam vse odprto naprimer poleti balkonska vrata (od balkona do tal je ca 0,5m ) Do danes mi ni nihče nič ukradel. Tudi mladina ni tako kaotična, žal nimajo 1001 prostora za “žuranje” kot naprimer v kakšnem večjem mestu in niso tako razpršeni zato se večina zadržuje na dveh do treh lokacijah.

Kar se tiče pa sonca je pa tudi ena bučka… velikokrat se pri nas zjutraj kaže sonček, ko pridem do službe v lj pa sama megla itd. No, razen če vsi živite v bevškem…

Tu sem rojena in tu živim. Tu imam družino, prijatelje, znance… zgodovino in korenine. In tu bom ostala.

Jaz sem pa rojena Hrastničanka. Upam, da Trboučani in Zagorjani ne boste užaljeni, ampak Hrasnk je le Hrasnk 😉 V Trbovljah in Zagorju je malce preveč živahno. Na kavico greš težko brez da bi se vprašal če si v Sloveniji ali morda kakšni bolj južni državi (nimam proti nikomur nič). Tudi dogaja se malce več v Trbovljah in Zagorju. V Trbovljah je ogromno droge, alkohola, … v glavnem mladi imajo ogromno za žurati. Če želite malce bolj umirjeno okolje, potem je Hrastnik idealen za vas. Je umirjen kraj, prijazni ljudje, sonček vedno sije, … v glavnem za tistega, ki si želi bolj miru je idealen kraj. Stanovanja so poceni, stroški ravno tako. V vsakem primeru dobrodošla v Zasavje in ne pusti se ustrašiti. Ne glede na vse smo si ljudje različni. Enim paše tako, drugim drugače. Nebi bilo slabo če prideš malce pogledati v naše konce, vidiš kakšni so ljudje in se potem odločiš.

Avtorica, predlagam ti, da se selite ali v Gabrsko (S del Trbovelj, območje hiš z vrtovi, čisto luštno).
Ali pa še bolje v hribe v okolici Trbovelj. Klek, Dobovec, Knezdol, Čeče… čisto blizu mesta, vendar pa bolj mir, zelenje. Vedeti moraš, da so Trbovlje kar veliko mesto in potem veš, da ni ravno veliko miru. Tako, da razmisli o vaseh v okolici mesta. Kvaliteta življenja je tam neprimerno boljša kot v samem mestu, vseeno pa ni predaleč do službe, šole.

Sem iz Hrastnika, poznam zasavje.. ni mi jasno od kje vam ideja, da pri nas ni sonca?? bohpomagaj.. sončka je več kot dovolj. 🙂 🙂 čist lepa mesta so v zasavju, nič kaj drugače kot drugje.

Spoštovana Stanka,

žal mi, da morate tukaj prebirati vse te ozkoglede zapise ljudi, kateri večinoma niti ne prebivajo v Trbovljah ali pa tistih, ki so v Trbovljah in ne vidijo več kot 2 metra pred seboj in so ponavadi zaprti v svojih stanovanjih. Ob vseh negativnih besedah, ki so jih tukaj zapisali, pa morda ne bi bilo slabo, da spoznate tudi druge obraze tega mesta. Zapisal jih bom na kratko v alinejah:
– kar se otroškega varstva tiče se Trbovlje ponašajo z eno od najbolj urejenih in kvalitetnih vrtčevskih dejavnosti. Tudi prostori vrtcev in igrala okoli njih so bili pred kratkim obnovljeni – nova oprema, manjše skupine otrok v skupini.
– prostočasna dejavnost: v Trbovljah deluje več kot 150 registriranih društev od športa (med najbolj uspešnimi so karateisti, dobri plavalci, rokometaši-mlajši…) do kulturnih društev
– najemnine stanovanj so med najnižjimi v SLoveniji
– mesto se ponaša z lepo urejenim mestnim parkov z prenovljenimi igrali za najmlajše
– ravno ta teden bo mesto središče novomedijske umetnosti, saj bo gostilo znanstvenike tudi iz Japonske ter njihovo robotsko tehnologijo!
– kraj obdajajo prečudobvite planinske postojanke kot so Mrzlica, zasavski Triglav Kum, SVeta Planina…ki so idealne točke za družinske vikend pohodne izlete…

—- in še bi lahko naštevali. Zato vam predlagam, da ne poslušate teh negativcev, ki za svoje frustracije vedno najdejo krivca v okolju. In težko je v takšnem kraju s takšnimi negativci nizati uspešne zgodbe, mesto popeljati ven iz frustracij, ki jih večina očitno dobi že kar ob rojstvu- težko je kraj uspešen, če njegovi lastni ljudje ne verjamejo v to, da se tudi tako mesto lahko s trdim delom PREBIVALCEV, aktivnim vključevanjem takšnega folka v procese odločanja (namesto tega so jih polna usta “da se nič ne da, da je vse brezveze”) prebije med uspešne zgodbe. OPTIMIZMA in DELOVNIH navad manjka marsikomu.

Če mi ne verjamete si prosim poglejte naslednje:
– Video o Trbovljah: http://vimeo.com/50688252
– novičarski portal Trbovelj: http://www.srcnotrbovlje.si/
– ali pa stran občine http://www.trbovlje.si

Vse dobro vam želim in prav povsod je lepo, če človek za to tudi kaj sam naredi/prispeva. Jamrati in izražati nejevoljo nad vse, je mogoče v vsakem kraju.
lp
Trboveljčan

Sicer je tema stara, ampak vseeno…
Še dobro, da je zadnjih nekaj zapisov pozitivnih, saj me je, starega Trbouca, kar malo pogrelo, kakšno mnenje o Trbovljah imajo nekateri. Sam sicer že dolgo ne živim več tukaj, ampak se mi vsakič, ko pridem na obisk milo stori. Mogoče prvi vtis res ni ne vem kaj, ampak, kot je bilo že zapisano, zgornje Trbovlje so prav lepe. In če pomislim, da predimo vsi domov že skoraj proti večeru, je čisto vseeno, kje živimo. Se pa zato ob vikendih lahko podaš na okoliške hribčke in hribe in uživaš.

Pa vso srečo vsem,

Glede zraka vidim da nimaš pojma …Živim v Trbovljah, zrak je cist ker ni nobenih tovarn več .
Poglej zrak v Ljubljani v kateri je na 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več vozil kot v Trbovljah .

New Report

Close