Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bi kupili garsonjero ali bi vzeli raje 1-sobno

Bi kupili garsonjero ali bi vzeli raje 1-sobno

Imam odpor do garsonjere, ne vem zakaj. Se mi zdi, da je tako ‘cigansko’ vse skupaj. Žal imam denarja samo zanjo in sedaj kolebam ali bi raje vzela kredit in kupila 1-sobno ali je garsonjera dovolj? Kako se vam zdi življenje v garsonjeri? Je moteče, da je čisto vse v enem prostoru? Če bi kupovali še enkrat bi raje vzeli 1-sobno ali vam garsonjera zadostuje? Sem samska.

1 sobno vsekakor. Ne morem kuhati in spati v enem prostoru.
Če imaš že zdaj, ko samo razmišljaš o tem odpor, ti bo pol še huje. Verjemi.

Če moram izbirati med samo tema dvema potem bi 1 sobno stanovanje, ker garsonjera res ni za nikamor. No saj 1 sobno tudi ni kaj dosti boljše.

Pa kupi takšno, ki ima kuhinjo posebej. Jaz imam dve takšni, kjer je kuhinja ločena od sobe.
Cigansko pa lahko izgleda vsako stanovanje, pa čeprav 5 sobno 🙂

ne

Jaz bi se odločila za enosobno. V istem prostoru spati in kuhati se mi ne zdi ravno fajn. Pa vse je tako utesnjeno in majhno. Tako, da enosobno je super. Pa po možnosti še z balkonom.

1 sobno 🙂

Če je garonjera s pregrajeno kuhinjsko nišo in malim hodnikom, je to že kot enosobno stanovanje. Tudi mene bi motilo, če kuhinja ni ločena, vsaj z neko pregrado, malo od spalno-bivalnega prostora. Če se da garsonjera tako preuredit, potem se nebi kreditirala v tem trenutku. Ker nikoli e več, kdaj lahko ostaneš brez rednega vira prihodka…

Svašta.
Takšni garsonjeri, ki ima kuhinjo posebej pravimo enosobno stanovanje.

Svašta.
Takšni garsonjeri, ki ima kuhinjo posebej pravimo enosobno stanovanje.[/quote]

He he he, takšni garsonjeri še vedno pravimo garsonjera. Enosobno stanovanje je pa enosobno stanovanje.
Očitno o stanovanjih nimaš ravno dosti pojma 🙂

p.s. bi pa bila vesela, če bi vsi mislili tako kot ti. Potem bi svojo garsonjero lahko oddajala kot enosobno stanovanje in dobila višjo najemnino 🙂

pa saj ne boš večno samska,……če si kreditno sposobna in si lahko privoščiš vzemi vsaj 1,5 ali 2 sobno,….

Svašta.
Takšni garsonjeri, ki ima kuhinjo posebej pravimo enosobno stanovanje.[/quote]

He he he, takšni garsonjeri še vedno pravimo garsonjera. Enosobno stanovanje je pa enosobno stanovanje.

p.s. bi pa bila vesela, če bi vsi mislili tako kot ti. Potem bi svojo garsonjero lahko oddajala kot enosobno stanovanje in dobila višjo najemnino :)[/quote]
Samo eno vprašanje.
Ali imaš ti med sobo in kuhinjo vrata ali ne?

odvisno od kvadrature garsonjere in možnosti raznih rešitev v smeri pregrad. Tukaj pride prav kak arhitekt, ki ti lahko zelo spremeni bivalni prostor v smislu izboljšanja kvalitete življenja.

Kolikor se jaz spoznam je garsonjera pač soba z kuhinjsko nišo. Lahko se komot da ločiti spalni od bivalnega dela ( četudi ni okna – saj tam samo spiš ) + kuhinjski del ločen z vrati. Magari drsnimi.

Jaz sem za garsonjero. Sem živela tako in je čisto dobra rešitev za samsko osebo.

Samo kot namig – v spalnem delu sem imela celo steno spremenjeno v omaro z drsnimi vrati in je bil problem shranjevanja oblačil rešen.

Jaz osebno bi vzela enosobno.. če boš kuhala v istem prostoru ti bodo še oblačila smrdela, pa vse ti zna biti v napoto

Pa saj je cena bolj odvisna od kvadratnih metrov kot od uradnega statusa stanovanja – imaš garsonjere, velike 40 metrov, in imaš enosobna stanovanja, ki nimajo niti 30 kvadratov.
Jaz imam miceno enosobno stanovanje, 29 kvadratnih metrov, prestavila sem vodo iz kuhinje v večji prostor, tako da imam tam dnevno bivalni prostor (se pravi minimalno kuhinje, kuhinjska miza (raztegljiva), dva fotelja, TV, knjižne regale, v kuhinji 9 kvadratov pa spalnico z garderobnimi omarami čez eno steno (skoraj tri metre). Zame čisto dovolj.
Sem pa šla gledat uradno garsonjero, sicer pa super stanovanje cca 40 kvadratov plus atrij, kjer se je dalo spalno nišo zelo elegantno pregradit s knaufom, imela namreč tudi svoja vrata, ne samo okno, in si imel super udobno eno in polsobno stanovanje (mislim, da je večja soba imela okoli 24 kvadratov, kar je za dnevno bivalni prostor čisto solidno).

Če imaš našparano za garsonjero, to pomeni, da kredit za to, da bi dobila 1-sobno ne bi bil velik, udobje pa je seveda veliko večje. Če drugega ne, imaš tisto eno sobo, ki je res lahko samo “tvoja”, kamor imaš vstop samo ti (in bodo mož). Po tvoji garsonjeri, bodo namreč hodili vsi obiski in gledali, kje spiš, kje sediš, kje ležiš, kje ješ, itd. Če pa imaš 1 sobo, zaprto z vrati, nima nihče kaj notri hodit. Ne vem, meni bi bilo to pomembno. Stvar intime verjetno.

Se strinjam, razlika v ceni med garsonjero in enosobnim stanovanjem je minimalna, ker so garsonjere čisto precenjene.

Tista vrata med posteljo in vsem ostalim so pa zlata vredna.

ko sem samska kupovala stanovanje, česa manjšega od dvosobnega sploh gledala nisem. potem sem kupila dvoinpolsobno. da imaš ločen prostor za spanje od bivanja, mi je pomenilo ogromno…

Ja kaj pa če je oseba 60 ali 70+ ? Rahlo dvomim da si bo še kakega partnerja omislila. Lahko se ga je komaj rešila…………….

p.s. bi pa bila vesela, če bi vsi mislili tako kot ti. Potem bi svojo garsonjero lahko oddajala kot enosobno stanovanje in dobila višjo najemnino :)[/quote]
Samo eno vprašanje.
Ali imaš ti med sobo in kuhinjo vrata ali ne?[/quote]

Imam ampak zato je še vseeno garsonjera. Takšen je pač uraden naziv mojega stanovanja.
Lahko te pa povabim na ogled 🙂

Samo eno vprašanje.
Ali imaš ti med sobo in kuhinjo vrata ali ne?[/quote]

Imam ampak zato je še vseeno garsonjera. Takšen je pač uraden naziv mojega stanovanja.
Lahko te pa povabim na ogled :)[/quote]

in v čim se loči tvoja garsonjera od enosobnega stanovanja?

Mislim, da v ničemer, razen, da ima kak m2 manj. Uradno je pač garsonjera, kaj hočem.

V teh nepredvidljivih časih,se jaz nebi spuščala v nobene kredite samo zaradi želja.Kupila bi kar zmorem.Vsak prostor lahko zaživi ,če je dobra energija in če ga urediš sebi všečno.
Ravno te prekomerne želje nas vodijo v težave.

Lahko te pa povabim na ogled :)[/quote]

in v čim se loči tvoja garsonjera od enosobnega stanovanja?[/quote]

Velika razlika.
Garsonjera ima ali kuhinjsko nišo (2-1,5m) in sobo ali pa spalno nišo (2*1,5m) in kuhinjsko dnevni prostor.
Enosobno stanovanje ima bivalno kuhinjo in sobo.

Avtorica, narobe razmišljaš. Razmišljaj o kvadratih, ne o sobah.

Danes imaš garsonjere na 36m2, mi smo imeli na taki kvadraturi dvosobno stanovanje.

Če gledaš oglase, glej garsonjere, enosobna in dvosobna stanovanja, omeji na kvadraturo do katere se lahko stegneš. Prepričana sem, da za denar, ki ga imaš, lahko dobiš tako garsonjero kot enosobno, če ne celo kakšno mini dvosobno stanovanje.

New Report

Close