Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Orbitrek ali sobno kolo?

Orbitrek ali sobno kolo?

Gledala sem rabljeno sedaj pa ne vem ali orbitrek ali sobno kolo?Oboje sem že preiizkusila davno nazaj hahahaah sedaj bi to vsak dan rabila.Na orbitreku ko si utrujen ne moreš nasloniti riti na zic,pri sobnem lahko ,se mi pa zdi da na orbitreku bolj miga celo telo.Najbolje da kar oboje vzamem….kaj mi svetujete?Pa srečno zdravo uspešno….

Priporočam Rožnik ali kaj podobnega :))

Uh je 250 km stran je pa dober nasvet sem bila.Rabim nekaj da sem lahko gor tudi ko je dež sneg…sedaj ne vem kakšne ture ne pridejo v poštev zaradi otrok ki so še majhni.

nekam na kak trening skupne vadbe, ne moreš doma nikol tak migat

Imamo oboje in sta največja praholovca. No ja, za obesanje cunj sta tudi v redu. Jaz bi ju že zdavnaj ven zabrisala, pa mož pravi, da rabimo. Ja, mogoče 1 x na dve leti. Drugega pa v naslednjih dveh letih 1 x.

Tekalno stezo.
Še najboljše. Orbitrek je tečen, ropoče kot nor, niti zdravo ni. Sobno kolo tudi ni nekaj super. Sploh, če boš tudi svojega gor dala, da ne bo imel potem problemov z unem- slabosti kolesarjenja pač.

jaz sem za kolo.
če goniš redno, se ti v zelo kratkem času že pozna lepša oblika stegen in rite. Še trebušne mišice potem čutiš, da so delale.

Če imaš dovolj prostora in tudi drugače kolesariš, ti priporočam trenažer. Se voziš z njim po hribih in dolinah.

Neštetokrat sem brala in slišala, kako je orbitrek ‘oh in sploh’ prvih par mesecev, potem pa samo še prah nabira leta in leta. Kot predhodniki, ti tudi jaz svetujem gibanje v naravi, hojo, hitro hojo, al še bolje tek. Slabega vremena ni, samo opremiš in oblečeš se vremenu primerno, nič več kot to. Saj ne tečeš pol dneva, pač pa uro, dve, tri največ, sploh pa od začetka, kaj ne? Čas? Majhni otroci gredo zgodaj spat, čez dan imajo svoje ‘mižule’ ali pa pač se zmeniš s partnerjem, taščo, mamo, sestro, sosedo, da ti 2x, 3x na teden pomerkajo otroka tisto urco, ko bi ti tekala zunaj.

Verjemi, vsakič se boš vračala kot prerojena, z neverjetno novo zalogo energije za nove dneve, nove izzive, preverjeno iz lastne izkušnje ….
Sama sem samska mama, pa sem vseeno vedno našla čas tudi za tek, ko je hčerka bila pri očetu, pri sošolki, ko je imela kakšno popoldansko dejavnost, sem ta čas – tekla. Pogosto sem jo tudi vzela s sabo, ona je rolala, jaz tekla,….skratka, izgovorov ni, obrestovalo se je!

Ti pa naredi kot hočeš seveda, ampak ne poznam niti ene same redne uporabnice orbitreka, ki bi na njem čičala pardon migala več kot nekaj mesecev….a ni škoda denarja?

Ja, jaz sem redna uporabnica orbitreka oz. eliptika iz Hoferja (bil je 250 eur). Redno ga uporabljam že eno leto in ga bom še v prihodnje, sicer pa hujšam, izgubiti moram še 25 kg, do zdaj sem (šele) 13 kg, ker nisem preveč disciplinirana kar se tiče prehrane.

Zunaj se ne morem toliko rekreirati iz določenih razlogov in tudi v fitnes, na skupinske vadbe ipd. ne morem hoditi, niti mi ne ustrezajo. Morda ko bom že bližje ciljni teži, se bom odločila za fitnes zaradi krepitve mišic in oblikovanja telesa, čeprav določene vaje delam že doma.

Ne vem, zakaj je tako nepopularen (oz. vem – zato, ker ga preprosto ne uporabljajo), ampak meni je zelo pri srcu in tudi redno uporabljam v povprečju 5x tedensko po eno uro na eni od najvišjih stopenj. Vmes gledam filme, serije, Tv, karkoli, se zamotim skratka, da čas hitreje mine. Merim si utrip, da je v optimalnem območju za kurjenje maščob, tako da se fajn prepotim.

Premisli, če ga boš zares uporabljala. Če misliš, da boš hitro obupala, potem se raje ne odloči za nakup. Kakršnokoli pot boš že ubrala, se je drži in vztrajaj, ker rezultati ne pridejo čez noč.

Ma kaj mesece, dni, dni…

Je veliko ceneje, da greš v najdražji fitnes.

Najprej poizkusi teči v naravi, če tam en boš redno aktivna, boš na traku še manj. Tečeš v naravi lahko celo leto, tudi pozimi, poleti pa pojdi na kolo malo zamenjaj akttivnost. Jaz mislim, da so to praholovilci. še prostor zasedejo. V naravi je bolj zanimivo.

New Report

Close