Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pokvarjene hrenovke

pokvarjene hrenovke

Danes sem skuhala hrenovke, ki imajo rok do 21.1.2014. Kupila sem jih v Šparu. Ko so se skuhale so kar nabreknile (bulaste so bostale). Itak, jih pol nismo jedli. Me pa ima, da bi v Špar poklicala in to povedala. Bom kaj dosegla, naj pokličem?

Hrenovke niso bile pokvarjene. Bulavost ni znak pokvarjenosti. Če se boš puntala, boš samo neumna izpadla. Hrenovke pač niso ne prehranski presežek. Ampak, če si jih kupila, moraš s tem računat.

Veliko hrenovk nabrekne pri kuhi, ne vem kaj misliš s tem, da so postale bulaste? si jih poskusila?
Pomemben je okus, vonj in ne izgled, žal….

Ne smejo biti bulaste, bile so tudi kisle.

Pa kdo danes še kupi hrenovke? In to v Šparu.
Za ceno hrenovk dobiš že meso in ribe.Seveda tega ne kupiš v Šparu ali Mercatorju,ker je zasmrajeno.

Juh, pa kaj mislite da dajo v “blender” za maso za hrenovke?? Pljučno pečenko, hrbet, carski del stegna????

Najslabše dele odrezkov, kose mesa ki jim je že davno potekel rok uporabe, slabo maščobo, kože….pol pa še doooosti vode, še več E-jev da je tista stvar sploh pogojno užitna….

Osebno poznam mesarja ki je leta in leta delal v Novogoriškem MIP-u. On ni NIKOLI jedel dveh stvari: Mortadele in hrenovk…………..

DOBRO SI NAREDILA DA NISI JEDLA !!! Če ti občutek pravi da so pokvarjene, potem so !!! Tudi jaz sem dobila v Merc. pokvarjene hrenovke, pritožila se nisem, sem jih pač vrgla v smeti.

Najmanj kar je: nesi jih nazaj morajo ti vrniti denar!
Še bolje pa da pokličeš inšpektorja, da nas nehajo zastrupljat!!

Hrenovke ja ampak tiste ki so po 8- 9 €, hrenovk po 3 € ne jem, umetno črevo in vsa svinjarija noitr . Sem vidla, kakšno meso dajo notr v dobre hrenovke ampak morate vedt, da tudi špeh brez špeha ni nič!

Jaz jih pa z veseljem pojem, ker jih delajo pri meni doma iz mesa mojih piscancev. Res ne vrzem notri prs, ampak sranja pa tudi ne. Pozabila si omeniti poli in pastete.

Najbolj zanič so tiste ki so delane za blagovno znamko trgovske verige, oziroma vse hrenovke, ki so v cenovnem rangu do nekje 7 eur. Sama maščobna tkiva, voda in dodatki, zelo malo mesa.

Meni osebno najbolj zanič vse hrenovke in hot dog klobase celjskih mesnin, pa seveda Spar frankfurter – ker toliko maščobe, kot se izcedi iz teh hrenovk, pa še težko kje drugje najdeš. Iz masovne industrijske proizvodnje.

Če že kupimo vsake kvatre, kupim hrenovke enega zasebnega mesarja iz Domžal, ki jih res dela sam doma, so res ravno prav dimljene in polnjene v pravo ovčje črevo – tako kot mora bit.

Tiste industrijske, filane v želatinast ovoj ( največkrat piščančje), poceni med 3-5 eru za kg, so nekaj najbolj ogabnega, kar lahko daš v usta. Niti H od hrenovke. Zelo malo mesa, kot dodatno polnilo pa krompirjev škrob, gostila, veliko vode in samo mastna tkiva, ki jih ne morejo prodat redno drugače, kot v paštetah, mesnem siru, obarjenih klobasah in hot dog hrenovkah.

Pa razlikovat je treba: hrenovka in hot dog klobasa. Prava hrenovka mora vsebovati vsaj 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prvovrstnega mesa ( ali piščanec, ali teletina, ali mešanica goveje-svinjsko), ne pa samo 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa, ostalo pa kožice, maščobna tkiva, veliko vode, emulgatorjev in še najmanj tri najbolj tipične E-je v mesno-predelovalni industriji.

New Report

Close