Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako in kje jih prijaviti?

kako in kje jih prijaviti?

Kako in kam prijaviti trgovino, v kateri prodajajo oporečne izdelke/ izdelke čez rok?
Ko pa jim poveš, se niti ne zganejo, čeprav smo tam pustili podatke, nas niso klicali kot so obljubili in niti nismo dobili vrnjene kupnine za oporečen izdelek.

Trzna inspekcija.

Če je blagu potekel rok trajanja, še ne pomeni, da je izdelek oporečen.
Večinoma imajo vsi izdelki varnostni rok trajanja, torej so užitni še nekaj časa po preteku roka uporabnosti.

Vsekakor pa pomeni prodaja izdelkov s pretečenim rokom – brez oznake, da gre za pretečen rok = kršitev in jo lahko kupec prijavi tržni inšpekciji.

to vprašaj mene ko sem pol leta neuspešno podajal prijave zoper majhno podeželsko franšizno trgovinico in mesarijo v kateri so bile katastrofalne higienske razmere- od smrdečega mesa, do napol zgnite zelenjave itd..
tako sem besen da bi najraje napisal naslov ampak tega ne smem:)
bogve koliko ljudi se je že zastrupilo ker pa so slovenci pohlevneži, pa si najbrž nihče ni zamislil da bi drhal prijavil

torej k bistvu, najprej sem prijavljal anonimno na sanitarno inšpekcijo, ni bilo efekta, nato sem se celo osebno zglasil na pristojnem inšpektoratu in podal prijavo- tudi nič efekta.
nato sem si za v ta namen najel odvetnika in zadeve so se hitro obrnile, v roku 6 tednov
sicer štacuna še obratuje ampak so morali fasat pošteno kazen in nadzor da so vsa živila zdaj tam kot se spodobi
moj nasvet, sama s prijavami ne boš uspela, najemi odvetnika
ker to so zadeve ki jih ne gre tolerirati, zaradi tega lahko marsikdo hudo zboli pa niti dokazat ne bo mogel če ne bo imel računa

************************** § ▲ !

Če zadeva drži, jih lahko objaviš tudi tukaj, torej ime trgovine – se ti ni treba izpostavljati z imenom in priimkom na tržno. Brez skrbi, tudi tržna bere MON 🙂

Lahko pa seveda pošlješ tudi anonimno prijavo. Obravnavajo, preverijo. Živila, trgovine še posebej radi.

odvisno za katere izdelke gre, če je meso ali mlečni izdelek samo 1 dan prek roka, so lahko že hude prebavne motnje sploh pri občutljivejših ljudeh
če je pretečen rok pri recimo čokolinu ali mleku v prahu to ne bo tak problem
ampak glej takšnih stvari si ne more in ne sme privoščit noben trgovec, kaj se pa to pravi?

************************** § ▲ !

Ko sem bila jaz razočarana zaradi blaga, ki je bilo oglaševano in sem iskala tržnega inšpektorja, te vrže nekam na ministrstvo in potem bo to rešeno, kdaj?
vprašanje, če bo takrat trgovina še naš najboljši sosed?

Izdelek velja do marca, ampak je že zdaj vidno plesniv (in ne, ne gre za žlahtno plesen).
Najbolj mi gre v nos to, da so nam rekli, kako nas bo vodja jutri (to je danes) poklicala, a ni ne duha, ne sluha od nje.
Gre pa za zelo znano trgovino, ni Slovenca, ki je ne pozna.

Zdaj pa res dosti vemo. Verjetno vsak Slovenec pozna vsako znano trgovino.

V tem primeru pa gre za nepravilen proces skladiščenja ali pa za prekinjeno hladilno verigo pri transportu od dobavitelja do prodajalca – za izdelke, ki morajo bit hlajeni v hladilniku ( suhomesnati izdelki, siri, jogurti, mleko in ostali mlečni izdelki).

V takem primeru se obvesti dobavitelja in inšpekcijo, pove, v kateri trgovini je bilo kupljeno, datum nakupa in rok uporabe, ter serijsko številko izdelka ( šaržo). Poslikaj izdelek z vsemi temi podatki. Nekdo je močno zaštrikal pri prenosu artikla do prodajne police -saj ponavadi potniki dostavijo, pa v trgovinah dostikrat stoji izven hladilnikov, ali pa na neustrezni temperaturi, svetlobi, tudi zadaj po skladiščih na neprimernih mestih. Dostikrat dobavitelj potem ureja s trgovcem, ker se boji, da kupec da naprej inšpekciji… Ti se s trgovcem ne ukvarjaj – morajo sami to dobavitelj-trgovec med seboj uredit – ne izpostavljaj se njima, morda samo inšpekciji, da zaščitiš še druge potencialne kupce.

Mene je tudi dostikrat zjezilo, ko je bil izdelek, ki mora bit hranjen v hladilniku, pa še 10 dni pred iztekom uporabe notri napihnjen, plesniv…. Ker kupiš mačka v žaklju, ker ne moreš not videt, pa še po redni ceni…. Včasih te pa bencin pride več, kot je izdelek vreden, da neseš nazaj še isti dan, če ne greš ravno vsak dan v trgovino.

Najboljši odgovor ima @telovadec. Inšpekcije ne storijo popolnima nič. Najbolje je zadevo poslikati ter podati kazensko ovadbo preko odvetnika. Pri nas so inšpektorati očitno žal zelo korupt.

New Report

Close