Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prenova kuhinje-v bloku

Prenova kuhinje-v bloku

Rada bi izvedela vaše izkušnje glede prenove kuhinje in sicer za tiste ki živete v bloku.
Imamo namen zamenjati kompletno kuhinjo, vendar to traja več dni, verjetno cca 10 dni? Vse ploščice, talne obloge, kuhinja…

Kako ste si organizirali v teh dneh ko ste bili brez kuhinje in so bili v stanovanju izvajalci…ker v bloku je res vse na kupu. V hiši se lahko umakneš npr. v zgornje nadstropje…tu pa?

Prijeten zimski večer vsem iz Tržiča.

Kakih 10 dni ti to računaš?
Ma, en vikend in basta.

Stara kuhinja dol, to je 1 ura dela. Isti dan prebeliš in pripraviš tla, naslednji dan tla, tretji dan nova kuhinja gor in konec.
Pismo, mi smo se preselili v enem vikendu s kuhinjo vred, vi bi pa obnavljali 10 dni.

Pri taki prenovi ne rabiš več kot 3 izvajalce: vodovodarja, električarja in keramičarja. Mogoče še malarja, če keramičar tega ne dela. Praviloma ne morejo delati vsi hkrati. Torej odstraniš staro kuhinjo, 3-4 dni razbijanja, polaganja ploščic in malanja, pa že lahko zmontirajo kuhinjo.

Medtem ko delajo, greš v drug prostor ali pa ven. Nam so to delali med našim dopustom.

Po mojem mnenju je to boljše delati pomladi oz. poleti. Takrat se res lažje za dalj časa umakneš ven iz stanovanja. Pa če imaš balkon, lahko tam mal “provizoriš” kuhinjo narediš. Mi smo sicer v hiši, smo pa par lel nazaj tudi imeli projekt kuhinja, pa smo imeli potem malo krame iz kuhinje na hodniku, mal na balkonu.

Mi2 sva to delal lani, vse sama. Poštemala sva dol stare ploščice (2 dneva), obdelala stene z izravnalno maso – to se je moralo sušit 24 ur. V teh 24 urah je šel stari laminat adijo in nov gor – podlaga je že bila v redu. Nato smo sestavili omarice, da so se potem samo obešale(postavljale). 4. dan sva polagala ploščice, pozno zvečer istega dne sva postavila pulte. 5. dan sva obesila omarice. Korsito in štedilnik sta šla na isto mesto, enako pomivač, tako da inštalaicj nismo premikali.

V bloku sva obesila obvestilo, da bomo ta in ta dan razbijali – 4 dni prej, tako da kdor je hotel/rabil, se je lahko umaknil.

Jaz sem si organizirala provizoriš kuhinjo v kopalnici. Not sem stlačila eno manjšo omarico od stare kuhinje za najnujnejšo posodo, gor pa sposojen kuhalnik z 2 ploščama. Smo pač malo “kempirali”, kakih golažev ravno nisem kuhala, za jutranjo kavo in kaj na hitro je pa šlo tistih par dni.

Jaz sem vse stvari iz kuhinjskih omar zložila v škatle in prenesla v dnevno. Štedilnik in hladilnik sem obdržala do zadnjega, dokler ni bila nova kuhinja končana, da sem lahko kuhala in shranjevala živila. Seveda smo imeli vse v dnevni in drugih prostorih, kjer smo ta čas tudi kuhali, jedli… Posodo sem pomivala na roke v kopalnici in jo sušila po škafih. Ni bilo lušno, ampak se je pa splačalo.

Tri dni taja z vsemi menjavami ploščic, korit, pultov. šporgetov in ostalo drobnarijo!
Seveda, če delam sam brez znanstvenikov, ki se spoznajo na vse v zadnjem trenutku!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ha ha ti praviš temu adaptacija kuhinje, to je samo beljenje … Mi smo bili brez kuhinje cca 10 dni pa so se obrtniki lepo usklajeno menjavali. Res pa smo kuhinjo menjali v nulo vse novo, kuhinja, vsi aparati, drugačna razporeditev elementov in aparatov, potreben električar, vodovodar, mejava talne obloge z novo, menjava stenske obloge z novo, beljenje, knaufar – napa, ja cca 10 dni ampak je kuhinja v nulo spidenana, po naročilu izdelava mizarja. Verjamem, da je v bloku to nerodno mi smo v hiši in smo imeli v kleti eno provizorij kuhinjo.

Ha ha ti praviš temu adaptacija kuhinje, to je samo beljenje … Mi smo bili brez kuhinje cca 10 dni pa so se obrtniki lepo usklajeno menjavali. Res pa smo kuhinjo menjali v nulo vse novo, kuhinja, vsi aparati, drugačna razporeditev elementov in aparatov, potreben električar, vodovodar, mejava talne obloge z novo, menjava stenske obloge z novo, beljenje, knaufar – napa, ja cca 10 dni ampak je kuhinja v nulo spidenana, po naročilu izdelava mizarja. Verjamem, da je v bloku to nerodno mi smo v hiši in smo imeli v kleti eno provizorij kuhinjo.[/quote]

Ja, če kompliciraš, potem to res traja 10 dni. Kot so že napisali, traja 3 dni, no če prezidavaš in ravnaš stene in brusiš, traja kak dan več, ker se mora sušit, ampak spet, dokler se suši, lahko delaš drugo.

Tole “prepucavanje” me pa spominja na tisto pred časom, ko so popolne mone trdile, da znajo v 20 minutah skuhati kosilo. Seveda se je potem izkazalo, da so “pozabile” šteti pripravo, štopale so samo čas vretja. :-)))

Res bi rada videla junaka, ki isti dan polaga ploščice na steno, jo pokita in pobeli (po možnosti v 3 barvah, 2 sloja) in naslednje jutro že vesi omarice. Še raje pa tistega, ki v 1 dnevu položi talne ploščice, jih zafugira (ali pa položi in zlakira parket ali pluto) in do jutra posuši, da lahko postavi pohištvo. Hm. Takoj najamem, ko bomo naslednjič kaj obnavljali.

Menda ja ne ploščice na steno. Raje steklo, ampak to se montira, ko je kuhinja še zmontirana. Lepo je, pa še za čistiti je boljše. Kakšne mavrice imate to po stenah? Meni je najlepše enobarvna stena, po možnosti bela. (Če ne delaš pozimi, se barve hitro sušijo.) Potem pa prostor olepšaš z dodatki, da ni na koncu kot sračje gnezdo. Po tleh se mi zdi trenutno še najboljša varjanta PVC/VINIL plošče, podložene s pluto. Ekspres položeno, trpežno, cenovno dostopno in lepo.

1. dan razbiješ vse
2. dan potegneš elektriko in vodo, izravnaš stene, pripraviš tla
3. dan brusiš stene in beliš in narediš tla
4. dan še 1x prebeliš, dokončaš tla
5. dan postaviš kuhinjo

New Report

Close