Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a je bunda uničena…?

a je bunda uničena…?

Hči je dobila za rojstni dan prav luškano puhovko iz Zare in danes sem jo prvič oprala… Na 30 stopinj, z blago centrifugo… Kot je bilo navedeno na tistih našitkih gor. No, in tale bunda je sedaj prav “nikakva”. Sicer se še suši, ampak je čisto “tanka”, ne znam opisati, ampak verjetno veste, kako mislim. A se bo to popravilo, ko se notranjost posuši, a se da kaj narediti…? Saj je ne bi prala v stroju, če ne bi bilo navedeno, da se lahko…

Se enkrat operi in v daj v boben se tenis zogce (dobis tudi zogce za v pralni stroj v Jysku, cisto poceni).

Ja to sem že enkrat slišala, zdaj jih nisem imela doma, pa sem dala uno pralno kroglo zravn:-) verjetno ni isto… koliko pa teh “žogc” dam not? a bo prepozno, če to naredim potem jutri popoldne?

Puh oz.polnilo se je ob pranju zmocilo in sprijelo, zogice to razbijejo. Mislim, da so v Jysku pakirane tri ali stiri skupaj, jaz bi dala kar vse (so pa cenejse kot prave zogce za tenis).
Kako je pa s pranjem naslednji dan, pa nimam izkusenj, zal (ali pa na mojo sreco, kakor pac obrnes).

Ko se bo v celoti posusila, se bo ponovno napihnila. Se pa zna zgodit, da perje ne bo vec enakomerno razporejeno.

Po mojih izkušnjah tenis žogice ne pomagajo nič. Puh se sprime in tudi po sušenju ostane sprimljen. Ko je suha, je potrebno vsako kepo puha ročno zmencati, da se razpusti in puh enakomerno razporedi.

Problem takoj rešiš, če jo daš v sušilec, je potem kot nova, ker vroč zrak razpiha puh.

Mi imamo vsi puhovke pa ni nobenega problema.Brez žogic sušim in perem.lp

Nimam sušilca… Ma prav groza je… Zdaj je že vsaj približno suha, pa ja, je tist puh v grudicah not…

Jaz sem enkrat puh, ki se je po pranju bunde nabil v kepe, kar s sesalcem razvlekla na svoja mesta 🙂

je bunda v notranjosti še malo vlažna in se drži skupaj…Skuša narediti kot je napisala zgornja avtorica,
fen in razpihuj, rahljaj..

Ha ha…:-) Bom poskusila… Pa tudi s fenom… Izgubiti itak nimam nič… 🙂

Veš kaj naredi obrni rokava bunde oba na narobno stran ponavadi je ena podloga na enem rokavu po vrhu zašita,ker se je bunda tam okoli obračala,ko se je šivala.Tisti šiv odparaj in poberi puh ven potem ga pa na en način posuši…..pomoje bo najbolj ker boš videla kakšen je notri.

Če ti puh uspe posušiti ga daš nazaj v budno skozi odprtino rokava in podlogo rokava lahko na roke zašiješ….

Ok, hvala za nasvete! Bom poskusila spravt bundo v neko solidno stanje… grrr…

Logično da je vsa sploščena, saj so tudi tvoji lasje, ko so mokri, čisto sploščeni, ni res?

Zdaj pa lepo bundo obrni narobe, ker podloga je bolj prepustna za vodo kot zunanja stran, daj še 1x v stroj in če nimaš tenis žogic, uporabi kake supergice od tamale (če nima rano 40 številko čevljev). Žogice niso za to, da pride bunda ven napihnjena, ampak da premesijo bundo in puh v njej, da se ne zgosti na enem mestu. Operi normalno, z minimalno praška in na polno centrifugo. Potem pa daj bondo z notranjo stranjo na radiator ali na stol tik ob radiator in jo vsake toliko premesi, da perje pretreseš, kakor se počasi suši, ga ti počasi pretresaš. Ni treba to na 5 minut, ampak na 2-3 ure, ko greš mimo in se spomniš. Bo bunda čisto lepo napihnjena, kot bi bila nova.
Mi imamo vsi puhovke in vse tako perem in ni nobenega problema.

Kot predhodnica, sem jo dala še enkrat v stroj, na najmočnejšo centrifugo, potem pa ne na radiator, ampak na stojalo, pa vsake toliko časa sem jo pretresla, ko je bila suha, se ni prav nič poznalo.

New Report

Close