Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek na pomoč-motorna žaga

na pomoč-motorna žaga

Je tu gor kakšen moški, ki se spozna na motrorne žage? Doma imamo žago (ki se ni uporabljala več let), bila je očetova, ki ga ni več med nami. Ostalo je tudi kar nekaj keten, ki še vedno visijo na žebljih. Kako naj vemo, če so te ketne sedaj še dobre (niso zapakirane). A se to vidi, če ketna ni več dobra, oziroma kako se vidi? A je pametno probat, če sploh režejo, če so sploh še dobre? Jaz mislim, da starih keten ne bi oče hranil doma. Kaj menite?

Menim, da so te ketne bolj švoh. Oče jih je verjetno imel za rezervo, oziroma kot rečemo, za smrt rešit.
Če ima ketna še dovolj velike zobe, je še uporabna, seveda pod pogojem, da je nabrušena. Če so zobje majhni, potem to ketno kar za psom vrzi., hehe
Pojdi v trgovino po novo ketno, niso drage.

A jih baumax ima? Koliko stanejo? Kako se pa to brusi?

načeloma je res kar pravi “kmetavzar”..
je pa tako, da ima “taprav” ulcnar..kakšno ketno več v rezervi..
ker je brušenje verige kar zamudno..
zato se v gozd ponavadi vzame še kakšna rezervna NABRUŠENA veriga..
tako je , v primeru, da se ob kaj zadene-kamen, menjava za svežo/nabrušeno verigo zelo hitra…napram brušenju na terenu (z pilo)..

tako da ..preveri velikost zob in pa nabrušenost..
nihče ne “špara” na klinu znucane verige..

Brusi se s pilo. Vendar če nisi vešča brušenja, boš ketno bolj uničila kot pa nabrusila.
Cena ketne je odvisna od velikosti zob in števila zob. Za neko srednje veliko motorno žago stane od 10 do 20€ Odvisno.

Sem pozabil povedat, da se ketna ne brusi samo s pilo, brusi se tudi s zato namenjenim brusilnim strojčkom. Ta strojček bi znal imet vsak lokalni gozdar.

Kako pa izgleda ta brusilni strojček?

TAKO

Dejmo, leneda, zdej se pa končno že zahvali fantom, ki ti tako lepo pomagajo z nasveti, no.

Hvala vam za pomoč, super ste. Če še kaj ne bom vedela vas vprašam zvečer.lp

Pa saj lahko mi pridemo pogledat te verige in jih po potrebi tudi nabrusimo.

Ali bolj direktno povedano: Si še samska?

glede na to, da je ugoden čas, lahko tudi kaj podremo…:)

Nabrusiš doma s pilo ali pa neseš tja, kjer prodajajo žage, da ti jo nabrusijo za 3 evre.

New Report

Close