Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Velikost kolesa za skoraj 5-letnico

Velikost kolesa za skoraj 5-letnico

Hčerki moramo kupiti novo kolo – sedaj ima premajhnega, skoraj razpadlega (podedovan)…. Ker je 2 leti za njo še sin, smo se odločili kupiti dobro kolo. In sva izbrala 16″.
Ko pa sva prišla kolo pogledat v živo, naju je prodajalka prepričevala, naj kupiva raje 20″ ().
Hčerka na njem sicer ravno nekako doseže z nogo do tal (bolj s prsti), če je sedež popolnoma spuščen. Mož se nagiba k nakupu tega, jaz bi raje manjšega. Ne zna se še voziti brez koleščkov, je daleč od kakega športnega tipa otroka in me je strah, da bi ji s prevelikim kolesom uničila veselje do kolesarjenja, ki ga je res pokazala šele letos.

Kake ideje? Kako velika kolesa imajo vaši 4,5-letniki? (Aja – velika je cca 110 cm).

kupite 20”!
če boste kupovali manjšega, bo drugo leto spet strošek.

naš mulo ga ima od 5 leta.

lp

Naši punčki (ista starost in velikost) smo pravkar kupili 16 colsko kolo in je čez glavo dovolj veliko. Posebej če ga bo kasneje vozil še mlajši otrok, se mi zdi bolj praktično kupiti malo manjše kolo. Naše punce si na večjem kolesu ne predstavljam, tega pa ravno prav obvladuje, ima še koleščka (na 20 colskem si jih ne predstavljam – je preveliko). Na večjem se ne bo mogla učiti vozit brez koleščkov, ker bo preveliko in pretežko. Moje mnenje. Naša punca je še par mesecev starejša.

Asru, kupi 16” sploh če še ne zna vozit kolesa brez koleščkov.
Naš miško bo star 8 let pa še vedno vozi 16” kolo … se nič ne pritožuje da bi mu bil premajhen … obvlada ga pa v nulo. Vozi po gozdu, po mestu, povsod. Si ne znam predstavljat da bi šla z njim po mestu s kolesom na katerem nebi dobro dosegel tal in bi se moral na brzino kje ustavit …

LP,

B.

Kupite rabljenega, in to takega, ki bo ustrezal po velikosti.
Za znesek, ki je v ponudbi, dobiš 3-5 koles, in to zelo spodobno ohranjenih.

Je pa res, da jih ne dobiš takoj – odvisno od trenutne ponudbe.

Oj!
Jaz sem naši na bolhi kupila 16″ kolo (4 leta) in ji je še malo preveliko. Sem pa dala 5000 sit in je zelo lepo ohranjeno.

Hvala za nasvete vsem po vrsti – in seveda so še vsi nadaljnji nasveti dobrodošli! Sicer pa sem sedaj še na strani proizvajalca videla, da je 20″ kolo namenjeno 6-8 letnikom, 16″ pa 4-6 letnikom.To in vaši nasveti le še utjujejo moje prepričanje – 16″ torej.
Kar pa se rabljenih koles, ki jih niti ne vidim tiče…
Bolho poznava, saj sva ji preko nje že kupila rolerje in drsalke.
Vendar pa sva malce skeptična nad nakupom kolesa, ki ga ne vidiva, ne poznava modela od prej. Imamo namreč 2 stara (podarjena) 12″ kolesa, ki pa sta totalno nestabilna (malce preveč zavrti balanco, pa pade ko zrela hruška – 2x je že tako telebnila na nos že zdaj, ko ima koleščka), Poleg tega ga bo za hčerko vozil še sin. Dogovorili smo se že, da bo kolo pravzaprav malce prezgodnje rojstnodnevno darilo (5. RD ima avgusta) in se strinja, da pač darila od naju takrat ne bo (in od mojih staršev – to bo skupno darilo). Tako da bomo tokrat gotovo vztrajali na Schwinn-u (na žalost je na bolhi le 12″)

Če je punčka takšna kot praviš ne razmišljaj in kupi 16 colca, pa pazi, da bo stabilno. Mi smo naši dečvi, ki je bila na 12 colskem kolesu čisto normalno pogumna, pri 4 letih kupili 16 colca (ja, tudi zato, da smo prišparali, da nam drugo leto ne bi bilo treba kupovat spet novega), precej velikega pa še ne prav stabilnega. Rezultat je bil, da se dve leti skoraj ni vozila z njim. Šele lani, potem ko je na starem 12 colcu zvozila brez koleščkov, se je spet navdušila nad kolesarjenjem. Ker sem lani jeseni od prijateljice dobila 20 colsko kolo, sem letos (dobrih 7 let, čez 120 cm) poskusila, če bi prešaltala na tega, pa noče. In tudi sine, ki jih ima 6 in pol, ni hotel niti slišat, da bi svoje 14 colsko kolo zamenjal za sestrino 16 colsko.

O tem konkretnem kolesu pa še to – nima strehic. Enih to sicer ne moti, a vendar vožnja čez eno samo lužo s kolesom brez strehic pomeni – popolnoma mokrega otroka :-).

kolikor jaz poznam vašo frajlico (kot sama praviš, da ni ravno športni tip :-)) ji raje kupita 16 col, sem prepričana, da ga bo imela vsaj za dve sezoni. potem pa ga bo tako ali tako M nasledil….

p.s. mi smo sedaj ravno v fazi “brez pomožnih koleščkov”, M pa “raztura” na trikolesniku….

lp, B

Ob nakupu kolesa ne glej leta otrok, ampak velikost, rast, kako hitro raste tvoj otrok, se razvija… Naša ima tudi kolo ua odraslo žensko, pa je stara le 10 let, ampak je tako velika.

Oj, nov nick 🙂 Sem morala 2x prebrati, da sem dojela.
No, ker vas ni več v ulici, upam, da se vidimo vsaj kdaj v mestu ali na Gibi-gibu.

Sicer pa sem res sem vedno bolj odločena, da vztrajam na 16 col.

ja, na gib-i-gibu smo vsaj 2x tedensko, drugače pa malo “kolesarimo” po ulici gor in dol, se igramo na terasi (ja, sem jima izborila dovoljenje za peskovnik-oči je bil proti), se potepamo po mestu….

zaenkrat lp v “našo” vas, pa ugoden nakup in srečno vožnjo.

New Report

Close