Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Steroidna miopatija

Steroidna miopatija

Prvo, ispričavam se kaj pišem na hrvatskom … nadam se da mi to ne bute zamjerili …
Ovo je moje iskustvo:
——————————————————————————–

Da li tamo negdje postoji netko tko je kao nuspojavu liječenja kortikosterodidima dobio mišićnu slabost – miopatiju ?
Bila sam godinu dana na Medrolu i, nakon povišenja doze, jer su mislili da je pogoršanje osnovne bolesti ( tj. neuropatija kod lupusa ), za par dana me tako sredilo da nisam mogla dignuti ruku da se počešljam.
Počelo je tako da sam ponekad malo đonom ”štrajfala” pod, asfalt … onda s filingom da su mi noge teške … ak je netko klizao, znate onaj filing kad obučete sličuhe pa su vam noge od njih teške dok hodate u njima?

Farmakolog me gledal kao da sam luda … kao, to je jako rijetko … ali kog je briga da li je rijetko ako postoji i nekog muči …

Ako ima netko sa sličnim problemima, znači, slabost u mišićima, za vrijeme korištenja steroida … javite se, pišite …
Za fizioterapiju sam naručena tek u 6.mj., pa sam do tada prepuštena sebi i vama … kaj vježbati, koje vježbe … kaj škodi, kaj koristi … postala sam istraživač, a nemrem nigde naći nekog kom se dogodilo slično.
Pozdrav svima!

New Report

Close