Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dimljeni losos

Dimljeni losos

Res imam rada dimljenega lososa in sem ga včeraj kupila (-50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) in ga moram čimprej pohamat. Sinoči sem ga nekaj pojedla z rezino kruha in paradižniki.
Imam ga še kar nekaj, zato vas prosim, če mi poveste, kako ga še lahko pripravim? S testeninami?

Za čisto enostavne recepte vam bom zelo hvaležna!

Umešana jajca z lososom – natrgaj ga in umešaj v jajca.
Mešana solata z lososom – sestavi solato iz zelene solate, koruze, kuhanih jajc, naribanega sira, paradižnika, kumar, redkvic, fožola… …. in lososa.
Testenine z lososom – skuhaj testenine po želji, na maslu rahlo popraži žličko moke, da se le rahlo zapeni, zalij s smetano, posoli, popopraj, dodaj natrgane kose lososa in prelij testenine.

Narejeno skoraj takoj – omaka za testenine.

Daš popečt nekaj sesekljanega česna, nato vržeš gor še losos, narezan na koščke. Počakaš, da se popeče, zliješ gor še malo belega vina, počakaš, da vino izpari, nato vržeš gor še smetano za kuhanje. Pustiš, da se kuha na majhnem ognju nekaj minutk, pokrito, če je premalo tekočine, lahko dodaš nekaj kaplic mleka. V tem času lahko tudi popopraš.

Sama dam občasno, če imam, noter na koncu še sesekljan peteršilj.

Še nekaj variant:
http://www.kulinarika.net/recepti/iskanje/?sestavine=dimljen+losos{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2C&oddaj=Poi{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Di+recepte

Sicer pa vse sorte obloženi kruhki ali sendviči. Namig, dimljen losos se čudovito doppolnjuje s smetano in hrenom.

Kak dan sem lena in cel dan presedim za knjigami – takrat nardim kakršnekoli testenine in nič ne kuham omake (zarad lenobe), ampak samo nakosam lososa, malo brija (sir) in dve žlici pasiranih pelatov, če mam vržem gor malo kaper. Al pa kar brez kuhanja tri žlice smetane, lososa, koper, žlico balzamičnega kisa. Ampak kot pravim, če si zelo len – drugače raje malo po kulinariki poglej.

Tole je greh delat z dimljenim lososom. Ga popolnoma uničiš. Dimljen losos je samostojna, gotova jed in se ga omaki doda na koncu. Nikakor se ga ne praži, peče ali duši.

Omaka za testenine. Brez moke in smetane za kuhanje.

Lahko narediš tudi samo s prekajenim. Meni je sicer boljše, če je kombinacija, ampak tudi s samo prekajenim je OK.

http://kuharija.si/content/rezanci-z-lososom-0

Tole je greh delat z dimljenim lososom. Ga popolnoma uničiš. Dimljen losos je samostojna, gotova jed in se ga omaki doda na koncu. Nikakor se ga ne praži, peče ali duši.[/quote]

Moji doma jed OBOŽUJEJO. Če torej grešim, mi je torej odpuščeno.

Bo dovolj idej?
http://okusno.je/recepti/ingredients:183

http://www.mojirecepti.com/ribe/morske/losos-dimljeni.html

Drage Monke, vsem skupaj in vsaki posebej hvala!

Malo se še odločam, samo mislim da bo po receptu ‘takole’ s testeninami.

Carice, lep dan vam želim, ker si ga zaslužite!

New Report

Close