TABLETE MEDROL
Meni jih je predpisala pulmologinja ( bronhiolitis ) sem težko dihala tudi. Stranskih učinkov ni bilo , so mi pa pomagala kar hitro.
Ja , pred leti jih je jemal tudi naš kuža večje pasme , zaradi infekcije kože. Precej časa , sicer pa je potrebno medrol proti koncu zmanjševati dozo vse do ničle, ne sme biti hiter odteg zdravila.
previdno s tem
Jaz jih imam tudi zaradi alergije. Medrol in Flunidan v kombinaciji. Jemljem po potrebi če pride do reakcije, drugače ne. Imam pa vedno s seboj po vseh žepih, jaknah…. torbicah, ker ima res hudo alergijo na več stvari.
Za 1x stranskih učinkov nisem nikoli čutila, je pa res, da jih nisem dolgo jemala, kak teden če pride do alergije, potem pa preneham.
Jaz sem bila na infuzijah Medrola, 1.000 mg dnevno, 4 dni, potem naprej tablete, padajoca doza, kar pomeni, da sem vsakih par dni zmanjsala dozo in jih po enem mesecu priblizno nehala jemati.
Poleg njih sem jemala Ultop za zelodec, kalcij in D vitamin ter Fosavance proti osteoporozi, vse se 3 mesece po tistem, ko sem nehala z Medrolom.
Vsi stranski ucinki so po tem casu izginili, je pa Medrol uspesno pomagal, kar je bilo najvec vredno
Ce bi bila ponovno v enaki situaciji, bi ga brez dvoma vsem vzela.
Ne razumem, kako vas je toliko, ki ste tako močno proti in ga niti pod razno ne bi jemali. Pa saj Medrola zdravniki ne predpisujejo namesto bonbonov ampak za resna in življenje ogrožujoča stanja! Jaz sem ga že kar nekajkrat jemala. Prvič med prvo nosečnostjo zaradi hudih težav s pljuči. Bilo je nujno tako zaradi mene kot tudi zaradi otročka, ker se mu je zaradi moje dalj trajajoče dihalne stiske zelo slabo godilo. Če mi Medrol ne bi prijel in se mi stanje ne bi popravilo, bi morali sprožit porod mnogo pred terminom, ker otroček ne bi več dolgo zdržal. Poleg tega bi bil potreben CR, ker za normalen porod takrat niti približno nisem bila v stanju. Zahvaljujoč Medrolu smo nosečnost lahko še malo potegnili in se je vse dobro izteklo.
Tudi mlajši otrok ga je že nekajkrat dobival zaradi hude alergije. Ob nenadnih hudih alergijskih reakcijah (za katere še ne vemo natančnega sprožitelja) mu je Medrol že vsaj 2x rešil življenje – prvič sem imela svoj Medrol slučajno pri sebi v torbici in so mi na urgenci rekli, da je bila sama sreča, da sem mu še pravočasno dala Medrol, predno mu je grlo povsem zateklo in bi se lahko zadušil predno bi prišel rešilec. Zdaj imamo v vsakem nahrbtniku, torbici, bundi,… kompletke Medrol+Claritin, pa še Ventolin za zraven…
V situacijah, ko je ogroženo življenje, so stranski učinki skoraj nepomembni. Pomembno je, da se preživi…
Namesto bonbonov pa tudi jaz ne bi jedla Medrola.
[sup][/sup]
Itak, da za vedno !!!
Drugace ne gre!
Mici posiljam ti vesolje zdravja ;)[/quote]
Ne veš kako zelo veliko mi pomenijo te besede, ki jih nisem dobila niti od prijateljev, nad nekaterimi sem prav razočarana in so se raje umaknili kot, da bi dali vsaj malo energije od sebe, sama sem jim pa veliko pomagala v srečnih trenutkih :(.
Objemcek in HVALA :).
Sem jih jemala pred leti v srednješolski dobi 5 let, najprej inekcije, kasneje tablete… potem počasi nehala oziroma prešla na druga zdravila. Zaradi zelo, zelo hudih alergij. Ni bilo neke izbire, se pa tedaj tudi še ni toliko vedelo o stranskih učinkih. Doletela me je poraščenost, lunast obraz, zabuhlost, tudi debelost… samo brez medrola pa me danes ne bi bilo tukaj in zaenkrat prav rada živim!!! Ja je pa res, da niso pa to neki bonbončki .