Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gastroskopija – kako huda je zares?

gastroskopija – kako huda je zares?

Zelo verjetno me čaka gastroskopija zaradi težav z želodcem, kislino…

Slišim vse mogoče in na smrt se je bojim. Prosim vas lepo, iz prve roke, kako hudo je v resnici? Mislite, da je npr. na Bledu preiskava kaj boljša? Kam bi mi priporočali iti? Sicer sem s Kopra, ampak se peljem tudi v Lendavo, če je potrebno, samo, da je čim lažje…

Hvala!

Meni ni bilo hudega. Edino česa se res drži je to, da mora biti želodec prazen. Je pa zanimivo videti svojo notranjost.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Veš, če bi bilo to tako hudo, bi jomopravljali v narkozi. Ni lušno, grozno pa tudi ne, le čim bolj sproščena bodi. In še čarobni nasvet. Ko začno potiskati cev v grlo, globoko vdihni in cev bo en dva tri skozi tisti najboljn zoprni del. Preverjeno.

Prva simpl,druga porazna več kot 10 minut mi je ruvarila po želodcu,tretja ti pa še sporočim,ker jo čakam…na Bledu(ljubljana) so kar vredu,isto BARSOS.Samo na Japljevo ne hodi!!!!!nič se bat,kaj te pa sploh muči??

Lej res je, da ni kot bi šel s prijatelji na kavo, ampak se da preživeti! Ni tako hudo.. Le sprostiti se moraš in slediti navodilom zdravnikov in sester. Za priporočilo pa ne vem, sem bila 2x v isti bolnišnici. Lahko pa pustiš mail in ti odgovorim še na kakšno vprašanje. Lp!

Res pomembno je, da ko imaš cev vstavljeno, da ne poizkušaš “požirati” – daš se v alfa stanje glede požiranja in slediš navodilom medicinske sestre, asistentke. Ne požirat, pa bo vse OK.

Meni nikakor ni mogel s tisto cevjo priti v požiralnik. Dušil sem se… Je pa bilo to na Japljevi v Ljubljani. Ali tam res grozno delajo ali sem bil jaz nepripravljen. Ne vem. Grozno je bilo in gastroskopija ni bila izvedena.

Pozdravljena!

Jaz sem gastro opravila letos maja v Diagnostičnem centru Bled in moja izkušnja je bila POZITIVNA in res SUPER!
Kot prvo, že samo osebje … ne vem, mi smo si bili že po parih minutah skoraj na ”ti” in že zaradi samega pristopa – sproščenega, nisem razmišljala o tem, odklopila sem se – mi je bilo takoj lažje. Razmišljala sem o NIČEMER. Osebje je pa enkratno, prijazno in na nivoju!

Ko sem se odločila in rekla ”pa dejmo! :)”, mi je prvo omrtvičila žrelo in po parih minutkah dala v usta nastavek, da ne pregrizeš cevi med posegom. Ležala sem na levem boku, sestra mi je non stop govorila, kaj sledi in ko je vstavila cev (ali pa zdravnica, tega se ne spomnim več), sem jo morala pogoltnit, no, od tega trenutka naprej je bilo malce neprijetno (recimo dobro minuto), ker avtomatsko skoz požiraš, zaradi tujka v telesu, sestra me je non stop spominjala ”dejmo, dejmo … tako ja, brez požiranja” (pa sem npr. požirala slino, ampak ona me je namensko spodbujala, da ja ne bi požirala) in kar naenkrat me je neki ”presunlo” in sem si dopovedala ”pa dej pi**a no, pomir se in osredotoč se ne dogajanje!” 😀 in res, od tistega trenutka, ko sem se ZAVEDALA, zakaj in za kaj sem tam, da je to zame dobro, da bodo rezultati čim boljši … ej, kot bi me nekdo omamil. Bila sem povsem mirna, gledala sem v strop in si pela pesmice. Vmes sem ju delno polsušala in celo ujela, da sta mi vzeli 4 vzorce tkiva in ko sem tako ”gledala v prazno”, je bil poseg 1-2-3 mimo!

Torej, poanta je, da se zaveš, da ne smeš požirat, na začetku je malo težko, ker avtomatsko, nenadzorovano požiraš slino, ampak, ko se pa ”zbistriš”, je pa … mah lej, sori, meni osebno sta gastro- in kolonoskopija enakovredni, res nič posebnega, pač, za tvoje dobro!

Po posegu nisem smela pol ure ne jesti ne piti, dokler ni anestetik v žrelu popustil in da lahko seveda nadzorovano konzumiraš tekočino in hrano.

Moj izvid: odkrita bakterija Helicobacter pylori (HP), predpisano zdravljenje s kombiniranimi antibiotiki in kontrolo (t.i. dihalni test) imam septembra, da vidimo, kako uspešno je bilo zdravljenje.

Evo, malo sem se razpisala, ampak mogoče sem te vsaj malo pomirila, da to RES NI NIČ TAKŠNEGA, vse je na tebi, kako se boš s tem spoprijela in kakšna oseba si, pač, a te je skoraj vsake zadeve strah ali si pač rečeš ”lej, dejmo to čez in je to to!” 😉
Kdaj pa naj bi jo imela, ker si napisala, da te zelo verjetno čaka gastro … kakšne težave pa imaš, mislim, kolk hudo je?

Pri meni je bilo tolk hudo, da sem v pol leta zgubila 21 kg, ampak na koncu smo pa le ugotovili, kaj mi je povzročalo težave in je zaenkrat – torej po skoraj štirih mesecih mir! 🙂

Pozdravljena!

Jaz sem gastro opravila letos maja v Diagnostičnem centru Bled in moja izkušnja je bila POZITIVNA in res SUPER!
Kot prvo, že samo osebje … ne vem, mi smo si bili že po parih minutah skoraj na ”ti” in že zaradi samega pristopa – sproščenega, nisem razmišljala o tem, odklopila sem se – mi je bilo takoj lažje. Razmišljala sem o NIČEMER. Osebje je pa enkratno, prijazno in na nivoju!

Ko sem se odločila in rekla ”pa dejmo! :)”, mi je prvo omrtvičila žrelo in po parih minutkah dala v usta nastavek, da ne pregrizeš cevi med posegom. Ležala sem na levem boku, sestra mi je non stop govorila, kaj sledi in ko je vstavila cev (ali pa zdravnica, tega se ne spomnim več), sem jo morala pogoltnit, no, od tega trenutka naprej je bilo malce neprijetno (recimo dobro minuto), ker avtomatsko skoz požiraš, zaradi tujka v telesu, sestra me je non stop spominjala ”dejmo, dejmo … tako ja, brez požiranja” (pa sem npr. požirala slino, ampak ona me je namensko spodbujala, da ja ne bi požirala) in kar naenkrat me je neki ”presunlo” in sem si dopovedala ”pa dej pi**a no, pomir se in osredotoč se ne dogajanje!” 😀 in res, od tistega trenutka, ko sem se ZAVEDALA, zakaj in za kaj sem tam, da je to zame dobro, da bodo rezultati čim boljši … ej, kot bi me nekdo omamil. Bila sem povsem mirna, gledala sem v strop in si pela pesmice. Vmes sem ju delno polsušala in celo ujela, da sta mi vzeli 4 vzorce tkiva in ko sem tako ”gledala v prazno”, je bil poseg 1-2-3 mimo!

Torej, poanta je, da se zaveš, da ne smeš požirat, na začetku je malo težko, ker avtomatsko, nenadzorovano požiraš slino, ampak, ko se pa ”zbistriš”, je pa … mah lej, sori, meni osebno sta gastro- in kolonoskopija enakovredni, res nič posebnega, pač, za tvoje dobro!

Po posegu nisem smela pol ure ne jesti ne piti, dokler ni anestetik v žrelu popustil in da lahko seveda nadzorovano konzumiraš tekočino in hrano.

Moj izvid: odkrita bakterija Helicobacter pylori (HP), predpisano zdravljenje s kombiniranimi antibiotiki in kontrolo (t.i. dihalni test) imam septembra, da vidimo, kako uspešno je bilo zdravljenje.

Evo, malo sem se razpisala, ampak mogoče sem te vsaj malo pomirila, da to RES NI NIČ TAKŠNEGA, vse je na tebi, kako se boš s tem spoprijela in kakšna oseba si, pač, a te je skoraj vsake zadeve strah ali si pač rečeš ”lej, dejmo to čez in je to to!” 😉
Kdaj pa naj bi jo imela, ker si napisala, da te zelo verjetno čaka gastro … kakšne težave pa imaš, mislim, kolk hudo je?

Pri meni je bilo tolk hudo, da sem v pol leta zgubila 21 kg, ampak na koncu smo pa le ugotovili, kaj mi je povzročalo težave in je zaenkrat – torej po skoraj štirih mesecih mir! :)[/quote]

Hvala, za tako izčrpen odgovor. Pa tudi vsem ostalim hvala, ker ste me malček pomirili 🙂

Mah, pri meni so se začele težave kak mesec nazaj (no, februarja), kar naenkrat sem občutila simptome kisline – pekoč občutek v grlu, špikanje za prsnico, pa po obroku čutim kot cmok v grlu, ko se dvigne kislina. Pa zbudim se z zelo slabim zadahom, prav čutim, da prihaja z želodca. Poskusila sem s spremembo prehrane . izključila oz. omejila kavo, sveže sadje, gaziranega itak ne pijem…in jemala Nolpazo 20mg zjutraj. Bilo je boljše, ampak takoj, ko sem se malo pregrešila in nehala z nolpazo, se je spet vse skupaj ponovilo. Zdaj sem spet začela z nolpazo, ampak čim spijem kavo ali dve, ali pojem npr. surovo čebulo (v solati npr), se spet vse skup ponovi.

Želim si pa tudi ponovno zanosit (stara 35 let) in nolpazo ne smeš jemat vsaj prve 3 mesece – pa tudi kasneje v nosečnosti ne bi želela zdravil. Zato poskušam to poštimat. Z zdravnikom sem govorila le po telefonu – je rekel, da pri teh težavah se začne z nolpazo, ki si jo lahko kupim v lekarni. Če ne deluje, je naslednji korak gastro….in smo tam.

Za moje težave pa zelo sumim na Sumamed. Par mesecev preden so se mi pojavile težave, sem namreč jemala Sumamed. Ko sem ga vzela me je želodec tako krčil, da je bilo groza. Mislim si, da mi je antibiotik vzdražil sluznico in naredil ranice…mislite, da je možno?

Bila ene par let nazaj. Ni luštna preiskava, ampak se pa preživi – ni bolečin, le zoprn občutek. NUjno sledi navodilom, ki ti jih dajejo in se koncentriraj le na to. Ne mislit na to, da ti je zoprno, da te sili na bruhanje, le poslušaj in delaj kar ti rečejo. Ko ti dajo cevko v usta, jo moraš “požreti”, potem ti jo potisnejo še naprej in je neprijeten občutek (meni je šlo kot “na bruhanje”). Ko pa je enkrat notri, ni več panike. Takrat glej na ekranček in se čudi kaj vidiš. Ven pa jo tudi potegnejo na hitro.

Skratka: ni da bi si jo želel, ampak se pa da pridi skozi njo ok.

IN nič bat, kar je treba narest, je treba. Če te bo strah boš zakrčena in bo težje. Preden začnejo 3x globoko vdihni, da se pomiriš, nato pa odločno in pogumno. Vse bo dobro, boš videla.

Tudi jaz imam težave s kislino in so mi gastro delali v kliniki Pacient v Ljubljani, ni prijetno, je pa bilo hitro mimo, kake 2 minuti. Tudi jaz sem dobila Nolpazo 40mg sem morala jemati 1 mesec, sedaj je ok, le pri hrani pazim, pomaga pa tudi soda bikrabona ko boš začutila, da se ti kislina dviguje jo spi, pa ne boš potebovala tablet.

Enako, tudi bila v Pacientu. Trajalo 2-3 minute, itak ti posprejajo usta, da malo omrtvičijo.
V glavnem, nič se bat.

Pozdravljena!

Pri meni je bilo tolk hudo, da sem v pol leta zgubila 21 kg, ampak na koncu smo pa le ugotovili, kaj mi je povzročalo težave in je zaenkrat – torej po skoraj štirih mesecih mir! :)[/quote]

Hvala, za tako izčrpen odgovor. Pa tudi vsem ostalim hvala, ker ste me malček pomirili 🙂

Mah, pri meni so se začele težave kak mesec nazaj (no, februarja), kar naenkrat sem občutila simptome kisline – pekoč občutek v grlu, špikanje za prsnico, pa po obroku čutim kot cmok v grlu, ko se dvigne kislina. Pa zbudim se z zelo slabim zadahom, prav čutim, da prihaja z želodca. Poskusila sem s spremembo prehrane . izključila oz. omejila kavo, sveže sadje, gaziranega itak ne pijem…in jemala Nolpazo 20mg zjutraj. Bilo je boljše, ampak takoj, ko sem se malo pregrešila in nehala z nolpazo, se je spet vse skupaj ponovilo. Zdaj sem spet začela z nolpazo, ampak čim spijem kavo ali dve, ali pojem npr. surovo čebulo (v solati npr), se spet vse skup ponovi.

Želim si pa tudi ponovno zanosit (stara 35 let) in nolpazo ne smeš jemat vsaj prve 3 mesece – pa tudi kasneje v nosečnosti ne bi želela zdravil. Zato poskušam to poštimat. Z zdravnikom sem govorila le po telefonu – je rekel, da pri teh težavah se začne z nolpazo, ki si jo lahko kupim v lekarni. Če ne deluje, je naslednji korak gastro….in smo tam.

Za moje težave pa zelo sumim na Sumamed. Par mesecev preden so se mi pojavile težave, sem namreč jemala Sumamed. Ko sem ga vzela me je želodec tako krčil, da je bilo groza. Mislim si, da mi je antibiotik vzdražil sluznico in naredil ranice…mislite, da je možno?[/quote]

Hm, Sumamed … če prav razumem, (te bom kar tikala, ker sem že tako pisala v prvem postu ;)), si ga jemala par mesecev, preden so se pojavile težave … nisem zdravnica, ampak vseeno mislim, da v tolikšnem času se telo ”spuca”, ko določen čas jemlješ antibiotike. Kaj piše pa kaj pod ”stranski učinki Sumameda”? Ne vem, samo jaz ne bi pomislila na to … sploh, če je mišljeno ”par mesecev” ne vem, pol leta pred prvimi znaki želodčne kisline? Ali si ga jemala januarja, težave so se pa pojavile potem februarja?

Meni se je vse začelo dobesedno IZ NIČ, ko sem po dopoldanski malici doživela ”napad” – od požiralnika do sredine desnega stegna, cela desna stran telesa je bila kot ohromljena! In s tem se mi je začelo … po vsakem obroku bolečina v požiralniku, žlički, grooozne bolečine v trebuhu, pri meni celo preko celega ledvenega predela … ej, dobesedno za popi*dit 🙂
In praktično sem ”z danes na jutri” spremenila prehrano, ampak res – v nulo! Skenslala sem kave, sadne jogurte, sadne sokove, sveže sadje, nobenih sirov štrukljev, njokov, svaljkov, nobene sveže zelenjave, nobenih paštet, suhih salam, sirov, nobenega sveže pečenega kruha (belega, črnega, polnozrnate, koruznega …), nobenih sladkarij, nič, tudi čigumi ne, kaj še … alkohola in cigaret itak ne, nobenih smokijev, čispov, piškotov, juhic iz vrečk … itd. itd.!

Ali lažje, kaj sem smela jest 🙂
Prepečenec in 1 dan star BEL kruh, ej, balzam za moj želodec! In od takrat jem vedno 1 dan star kruh (dandanes že vse vrste, ki sem jih pri dieti izključila), piščančja prsa slim&fit, manjmasten sir za mazanje (npr. Happy cow 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} m. m.), brusnični čaj (kupila v lekarni od Enciana 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} brusnice in to je bil EDINI čaj, po katerem se mi ni spahovalo, se mi dvigovalo!), navadna voda, pusta skuta (10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} m. m.) in manjmastni navadni jogurti, pusto belo meso, kuhano ali pečeno na minimalnem olju, od jajca le beljak jedla, potem kuhano sadje (jabolka in hruske – kompot), ter vsa kuhana zelenjava, tudi čebula, npr., riž, makaroni … vse to brez omak, masla čez itd.

Prvi mesec sem zgubila 10 kg, potem je šlo pa do pregleda še 11 kg dol.

Tudi jaz sem sprva jemala Nolpazo, samoa se ne spomnim, ali 20 ali 40 mg, ampak mi ni ustrezala, dobila sem izpuščaje po telesu :O
Šla nazaj k zdr., mi je predpisala Ultop 20 mg in postopoma sem začela v roku dveh mesecev po prvem ”napadu” celo jesti svežo narejeno solato, nekaj čokolade sem pojedla … in je bilo FULL BOLJŠE, ampak, še zmeraj pa ni bilo tko, kot mora biti – torej brez težav.

Dokler se nisem odločila za samoplačniški pregled in evo, danes je, kot se nikoli nič ne bi zgodilo 😉

Zato ti predlagam, sploh, ker si napisala, da bi rada ponovno zanosila – JA, UKREPAJ in UREDI TO ZADEVO ČIM PREJ, res brezveze, da se matraš s tem, odrekaš hrani … pridet zadevi do dna in normalno živet naprej! 🙂

Sori, ker sem na hitrco zaključila svoje ”klobasa-pisanje”, ampak me mož tera, da moram z računalnika 😀

Če te slučajno še kaj zanima, vprašaj in odpišem jutri, samo NE SE SEKIRAT, najbolje res, da greš na gastro in boš takoj vedela, v čem je fora!

Ok, moram it, čaučiii!!! 🙂

Za moje težave pa zelo sumim na Sumamed. Par mesecev preden so se mi pojavile težave, sem namreč jemala Sumamed. Ko sem ga vzela me je želodec tako krčil, da je bilo groza. Mislim si, da mi je antibiotik vzdražil sluznico in naredil ranice…mislite, da je možno?[/quote]

Hm, Sumamed … če prav razumem, (te bom kar tikala, ker sem že tako pisala v prvem postu ;)), si ga jemala par mesecev, preden so se pojavile težave … nisem zdravnica, ampak vseeno mislim, da v tolikšnem času se telo ”spuca”, ko določen čas jemlješ antibiotike. Kaj piše pa kaj pod ”stranski učinki Sumameda”? Ne vem, samo jaz ne bi pomislila na to … sploh, če je mišljeno ”par mesecev” ne vem, pol leta pred prvimi znaki želodčne kisline? Ali si ga jemala januarja, težave so se pa pojavile potem februarja?

Meni se je vse začelo dobesedno IZ NIČ, ko sem po dopoldanski malici doživela ”napad” – od požiralnika do sredine desnega stegna, cela desna stran telesa je bila kot ohromljena! In s tem se mi je začelo … po vsakem obroku bolečina v požiralniku, žlički, grooozne bolečine v trebuhu, pri meni celo preko celega ledvenega predela … ej, dobesedno za popi*dit 🙂
In praktično sem ”z danes na jutri” spremenila prehrano, ampak res – v nulo! Skenslala sem kave, sadne jogurte, sadne sokove, sveže sadje, nobenih sirov štrukljev, njokov, svaljkov, nobene sveže zelenjave, nobenih paštet, suhih salam, sirov, nobenega sveže pečenega kruha (belega, črnega, polnozrnate, koruznega …), nobenih sladkarij, nič, tudi čigumi ne, kaj še … alkohola in cigaret itak ne, nobenih smokijev, čispov, piškotov, juhic iz vrečk … itd. itd.!

Prepečenec in 1 dan star BEL kruh, ej, balzam za moj želodec! In od takrat jem vedno 1 dan star kruh (dandanes že vse vrste, ki sem jih pri dieti izključila), piščančja prsa slim&fit, manjmasten sir za mazanje (npr. Happy cow 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} m. m.), brusnični čaj (kupila v lekarni od Enciana 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} brusnice in to je bil EDINI čaj, po katerem se mi ni spahovalo, se mi dvigovalo!), navadna voda, pusta skuta (10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} m. m.) in manjmastni navadni jogurti, pusto belo meso, kuhano ali pečeno na minimalnem olju, od jajca le beljak jedla, potem kuhano sadje (jabolka in hruske – kompot), ter vsa kuhana zelenjava, tudi čebula, npr., riž, makaroni … vse to brez omak, masla čez itd.

Tudi jaz sem sprva jemala Nolpazo, samoa se ne spomnim, ali 20 ali 40 mg, ampak mi ni ustrezala, dobila sem izpuščaje po telesu :O
Šla nazaj k zdr., mi je predpisala Ultop 20 mg in postopoma sem začela v roku dveh mesecev po prvem ”napadu” celo jesti svežo narejeno solato, nekaj čokolade sem pojedla … in je bilo FULL BOLJŠE, ampak, še zmeraj pa ni bilo tko, kot mora biti – torej brez težav.

Dokler se nisem odločila za samoplačniški pregled in evo, danes je, kot se nikoli nič ne bi zgodilo 😉

Zato ti predlagam, sploh, ker si napisala, da bi rada ponovno zanosila – JA, UKREPAJ in UREDI TO ZADEVO ČIM PREJ, res brezveze, da se matraš s tem, odrekaš hrani … pridet zadevi do dna in normalno živet naprej! 🙂

Sori, ker sem na hitrco zaključila svoje ”klobasa-pisanje”, ampak me mož tera, da moram z računalnika 😀

Če te slučajno še kaj zanima, vprašaj in odpišem jutri, samo NE SE SEKIRAT, najbolje res, da greš na gastro in boš takoj vedela, v čem je fora!

Ok, moram it, čaučiii!!! :)[/quote]

Hvala – me pa zanima, kaj so ti našli na pregledu? So ugotovili vzrok težav? Jaz sem itak paničar in če poggoglaš, si praktično pod rušo….

Ok, moram it, čaučiii!!! :)[/quote]

Hvala – me pa zanima, kaj so ti našli na pregledu? So ugotovili vzrok težav? Jaz sem itak paničar in če poggoglaš, si praktično pod rušo….[/quote]

Sem še kar na netu 😉 Malo menjava – TV in računalnik.

Saj vem, da sem se tolk razpisala, tko da si med vsem tem tipkanjem spregledala moj izvid, evo, ga kopi/pejstam 🙂

”Moj izvid: odkrita bakterija Helicobacter pylori (HP), predpisano zdravljenje s kombiniranimi antibiotiki in kontrolo (t.i. dihalni test) imam septembra, da vidimo, kako uspešno je bilo zdravljenje.”
Torej, ta bakterija mi je povzročala vse tisto trpljenje in bolečine in solze in … razširila se mi je pa čez cel želodec, ker ko sem jaz jedla, torej vnašala hrano, jo je ona pridno ”vase črpala” in se je tako razširila čez cel želodec, meni pa ”odžirala” vse hranilne snovi in zato sem kljub redni prehrani zgubljala kg.
Zdravljenje traja 7 dni in sicer (konkretno v mojem primeru) zjutraj 1x Ultop+2 tableti enega antibiotika+2 tableti drugega antibiotika, ter čez 12 ur ponovi vajo. Ob 7ih zjutraj sem vzela prvo ”dozo” zdravil, ob 14ih sem vzela 1x Linex forte (zaradi uravnavanja črevesne flore zaradi vseh tablet, ki sem jih morala jemat) in potem ob 19ih ponovi jutranjo vajo.
Ko sem zaključila s 7-dnevnim zdravljenjem, sem potem še 3 tedne vsako jutro vzela 1x Ultop in od takrat NE JEMLJEM ničesar in je vse ok!
Sredi septembra imam kontrolo – t.i. dihalni test, kjer ugotovijo, ali je bakterija dokončno ”uničena” oz. je pač ni več.

Če bi mi kdo sam rekel, a bi šla še enkrat na pregled … ABSOLUTNO! Tko da … prosim, go for it, resno! 😉

Ta pregled sem dala skozi lani. Šla sem v Celje, kjer delajo skozi nos in plačala 150 evrov. Med pregledom lahko govoriš in normalno požiraš. Nikoli ne bi šla na navadnega. Ni šans!

Ljudje mešate jabolka in hruške. Pred leti je bila gastroskopija živa muka. Tisti ki so jo delali takrat še danes vedo povedati kako hudo da je. Še več, še naslednjih 20 let bodo to razlagali vsem. Tisti ki so jo delali v teh časih vedo povedati, da ni nič posebnega. Vem, ker imam izkušnje izpred let in izkušnje od lani. V isti ustanovi, z istim osebjem. Pa nobenega samoplačništva.

Kljub temu ne bi šla delat po normalnem postopku, saj sem dala skoz operacijo žrelnice, ki je bila nekaj najhujšega v mojem življenju.

v naprednih državah obstaja mala kamera ,jo pogoltneš kot tablet in vse posname.

ČESA SE IZOGIBAJ—-SODE-B,DONATA,SUROVE ZELENJAVE,BANANE(vsaj na prazen želodec),OVSENIH KOSMIČEV,ČEBULE,OBILNI OBROKI,ČESEN IN OREHI SO SMRT!!!

KAJ POMAGA—-borovnice(surove ali pa zmrznjene),kuhan riž,prosena kaša,ajdova,kaša,kuhana zelenjava,sok od granatnega jabolka,čaj(samo ne tisti v vrečkah) in obilni obroki znajo bit hudič in moraš imeti dvignjen vzglavnik in to orng(ce bo Gerb)….

To je meni pomagalo!!! lahko,da bo pri tebi kontra!!! take težave imam že več let “cmok” v grlu,tiščanje v prsih,oteženo dihanje(se je kasneje pojavilo),kislo spahovanje,slabosti….to jemanje razno raznih ultopov,nolpaze….je meni naredilo več škode,kot pa koristi.Zna biti kaka bakterija,gastritis,GERB….javi nam,če ti ne bo težko,srečno.

Živjo! Jaz sem bila v Diagnostičnem centru Bled v Ljubljani. Glede na to, da sem morala najprej na kolonoskopijo, lahko rečem, da je gastroskopija mala mal’ca. Res nič takega. Lahko bi šla še 100x. Srečno pa brez panike. Jaz vedno rečem – “čez 15 minut bo vsega konec” in mislim na kaj drugega. 🙂

Tudi jaz v ljubljanski podružnici dc Bled in tudi moja izkušnja je zelo pozitivna. Gastroskopija traja vsega par minut, pa tudi kolonoskopija v isti ustanovi ni bila nič hudega.

Sem pa slišala več primerov, da je na Japljevi res grozno.

zadnje čase imam tudi jaz problem z kislino….Mene boli pod desnim rebrnim lokom,grenek okus v ustih,kar čutim kislino…….občutek cmoka v grlu,občutek zamašenega nosa,občutek težkega dihanja…….kašljam

Sem pa dva meseca nazaj jemala arcipan…..

Joj a ovsenih kosmičov NE in donata….

Avtoricaaaa…………prosim en jedilnik za 2 dni, kako je to pri tebi izgledalo…Mam problem, ker ne jem nič perutnine……..obožujem pa sadje in zelenjavo, kar tukaj odpade

Grem pa jutri do dr….

Zelo podobne simptome imam. Ko nisem jemala še nolpaze, je tudi mene občasno zašpikalo pod rebernim lokom – kar pod obema in v žlički. In tudi meni se včasih zdi, kot da mi nekaj sedi na prsih in se mi mašijo ušesa – to naj bi bila vse kriva kislina….a se je tebi pričelo to dogajati kar naenkrat? Si bila pri zdravniku?

Pa še eno vprašanje glede pregleda skozi nos – kje to delajo?

Živjo 🙂
Jedilnik je bil zelooo enoličen, ampak mi je pomagal do te mere, da sem bila RES brez bolečin, ”napadov”, stiskanja v prsih …

Primer, 1. dan
zajtrk – sveže skuhan kompot iz enega jabolka in ene hruške
dopoldanska malica – 1 dan stara bela žemlja, notri namaz Happy cow 8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} m. m. in 2 rezini piščančjih prs+navadni jogurt
kosilo – vse ”vrženo” v lonec in skuhano (por, korenje, cvetača, brokoli, piščanec ali puran)
popoldanska malica – navadni jogurt
večerja – 5 rezin prepečenca in rezina manjmastnega sira

2. dan
zajtrk – vsako jutro isto, sveže skuhan kompot
dop. malica – 1 dan star navadni rogljiček+mini lonček marmelade (20 g), kozarec mleka
kosilo – sam riž s skuhano zelenjavo (npr. grah in korenje)
pop. malica – 1 dan stara bela žemlja, rezina manjmastnega sira in 2 rezini piščančjih prs
večerja – navadni jogurt

itd.

Ej, NIČ OD NIČ, prvi mesec je bilo najhuje, ko je šlo v 22ih dneh 10 kg dol, samo potem se pa seveda telo navadi na vse in do danes se mi je želodec tolk skrčil, da tudi zdaj ne morem več pojest, kot npr. oktobra, ko sem bila na dieti.

Če te še kaj zanima, samo vprašaj.

Aja, namesto perutnine je bila opcija tudi mlada govedina! Mogoče bi ti to bolj pasalo?

New Report

Close