Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kontrola zračnega prometa

kontrola zračnega prometa

Zanima me če je kdo že opravljal testa za kontrolo zračnega prometa na Brniku.
Kako izgleda, kakšen napotek nasvet bi bil dobrodošel.

Enkrat sem nekje na netu našel primere testov ampak v hrvaščini. Pa se res ne spomnim kje. Zgledalo je kar zapleteno, večinoma fizika. Iz katere stroke pa si? Pa nič več ne spremljam razpise, a bo v kratkem spet kaj?

Kontrolorji

Zgleda kar hudo težko delo, kakšno imajo pa plačo kontrolorji?

Od 5tisoč naprej mesečno. Glede na odgovornost je fajn za razmislit ali bi to res počeli.

Par let nazaj so med dvestotimi kandidati izbrali enega.

Moraš biti zelo natančen, zmožen hitrega ukrepanja, v kriznih trenutkih ti morajo možgančki še bolj delovati.Pa gotovo še marsikaj.

Od 5tisoč naprej mesečno. Glede na odgovornost je fajn za razmislit ali bi to res počeli.[/quote]

Potem si se pa zbudil-a…..

v družini imamo kontrolorja, sicer ne na brniku ampak na manjšem letališču, plača 3500 + dodatki, so pa turnusi, nočne, prazniki….in odgovornost

Drži. Napisal sem za Pučnika. Maribor, Portorož imajo manjše plače saj delo ni primerljivo. Vojaški kontrolorji imajo pa še manj.

Od 5tisoč naprej mesečno. Glede na odgovornost je fajn za razmislit ali bi to res počeli.[/quote]

Potem si se pa zbudil-a…..[/quote]

imam..

VIP. Drugače z zaposlitvijo v Slovenia control ne bo nič.

Plače imajo pa bajne, da.

No pol pa rabm nekoga, da me bo zvezal. Upam da v kontrolni stolp.

Jaz poznam dva, ki sta delala ta test:

– punca z dobrim znanjem angleščine, vezami na letališču, vajena računalnika, a očitno ne dovolj spretnih prstov ali hitrega logičnega razmišljanja je ostala v prvem krogu med množico prijavljenih (kljub vezam),
– fant z dobrim znanjem angleščine in s hitrimi prsti, vajenimi igranja računalniških igric, se je prebil v drugi krog do osebnega razgovora. Je rekel, da je bil praktični del zelo zahteven v smislu hitrega reagiranja. Če hočeš, ga lahko vprašam, kaj so delali.

Prosim zelo lepo. Bom hvalezna.

Evo, posredujem:

1. krog – logični testi:
Odločata hitrost in pravilnost. Zelo malo jih pride skozi to fazo preverjanja, ker je test časovno omejen in če se prav spomni, se nepravilno rešena naloga šteje v minus, zato je marsikdo raje pustil določene naloge nerešene.

Primer:
zaporedje: krog, trikotnik, štirikotnik, …
barve: modra, rdeča, rumena, zelena, modra, …
številke: 1,2,3,5,8,13, …

2. krog – časovno razvrščanje vzletov in pristankov:
V slušalke ti nekdo govori prihode in odhode letal, ti pa jih razvrščaš po ekranu (v tabelo). Čakalno vrsto vzletov in priletov moraš dobro slišati in številko leta kar najhitreje najti.
Za ta del moraš zelo dobro razumeti angleščino, zelo dobro slišati in zelo hitro reagirati.

Matematike in fizike ni bilo. Za pripravo na test na internetu poišči različne IQ teste in jih poskusi čim hitreje in čimbolj pravilno rešiti.

Hvala lepa.
Povedati ti moram, da je v dandanašnjem času zelo malo ljudi, ki bi bili pripravljeni ponuditi pomoč.
Jaz se bom potrudila po svojih najboljših močeh in sposobnostih.
Ti poročam, kako se bo razpletlo.
Lep in prijeten večer ti želim.

Tak naj bi bil uraden test http://feasttestapp.apperiomedia.com/
Aplikacija stane 28 evrov.

Danes je potekal drugi del testiranj. Od začetnih cca 1400 kandidatov se je v drugi krog po besedah vratarja prebilo cca 200 kandidatov od tu naprej do razgovorov verjetno okoli 30.
Prvi test zahteva kar precejšnjo mero zbranosti in odzivnosti, več si lahko preberete na povezavi: http://en.wikipedia.org/wiki/FEAST_test
Drugi del pa predvsem testira koliko se uspeš naučiti v zelo kratkem času in kako se odzivaš pod pritiskom in z večimi nalogami hkrati.
Veliko uspehov vsem, ki so se in se še bodo udeležili testiranj! 🙂

A potem je drugi del tale radarska simulacija kot je napisano na wikiju kjer moreš letala sfurat skozi razne checkpointe?

lp

Lukeccc…torej so očitno uspešni kandidati že izvedeli, da so uvrščeni v naslednji krog testiranja?

Drugi del je točno tak, kot je opisan na povezavi na wikipediji (DART).
Navodila so zelo dobro razložena in če si vse zapomniš in ne reagiraš preveč panično pri pogledu na radar z 20+ letali se jih da dokaj normalno popeljati do cilja. Je pa verjetno tako sestavljen test, da je nemogoče do zaključka priti brez konfliktov.

Tako je, za 2.krog sem obvestilo prejel že 8.10., tako da bodo z obvestilom vsem neuspelim kandidatom počakali do konca izbirnega postopka.

Ali so rezultati dart testov ze znani?
lep pozdrav

Ce so prejsnji teden ze vsi opravili dart testiranje bi ze skor zihr mogla bit poslana vabila za 3.krog.

Zdravo,

je kdo že prejel rezultate DART testiranja?
Nekdo v naši skupini je vprašal in je bilo rečeno, da bodo rezultati znani v roku 10 dni. Nismo pa izvedeli, če obvestilo prejmeš tudi v primeru, da nisi opravil testa.

Lep pozdrav

V primeru da ne nardis ne prejmes obvestila. Sele ko so kandidati izbrani. Kdaj pa je imela vasa skupina testiranje?

New Report

Close