Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Maternični vložek

Maternični vložek

Zanima me, zakaj se lahko maternični vložek zamakne (ob ginekološkem pregledu nitka ni vidna , krvavitve so dolge) in če se ob odstranitvi lahko vstavi nov vložek, tokrat Mirena. Ali zamik lahko povzroči kakšne rane oz. poškodbe v maternici? Se to pri odstranitvi starega obročka vidi (opravljeno bo pod 3 minutno narkozo)? Kako se preveri če se lahko vstavi nov obroček? Kakše so lahko posledice, če se mi vložek vstavi kljub kakšnim poškodbam v maternici?

Mislim, da si malo falila forum 🙂 Pojdi rajsi na Ginekologija in porodnistvo, spodaj klikni na forum in vprasaj. Tam odgovarja pravi ginekolog.

Ne bi rad strašil, ampak izkušnja prijateljice je slaba. Po dveh otrocih sta se z možem odločila za tovrstno kontracepcijo. Po pribiližno pol leta so se pojavile težave (bolečine). Odšla je na pregled k ginekologu, vložek je zdravnik odstranil in z ultra zvokom ugotovil nekakšno bulo na maternici. Sedaj hodi na kontrolo te bule vsake pol leta, saj bi bila ta bula lahko tudi maligna. Vzeli so tudi tkivo bule in ga dali v analizo. Na srečo ni bilo maligno.
Nočem strašit in vaju prikrajšat za brezskrbne užitke.

New Report

Close