Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek psihiatrični oddelek begunje

psihiatrični oddelek begunje

Potrebujem informacijo.V primeru ko zapadeš v depresijo in potrebuješ psihoterapijo s pomočjo ad in ti zaradi stanja ponudijo da ležiš na oddelku vendar zaprtem zaradi pozitivnega testa na thc….ali kdo ve kako to dejansko izgleda?

AD ji so farmakoloska terapija,niso psihoterapija. Na zaprtem oddelku pa ni lustno, pocutis se kot v zaporu.

Pomladi je bila moja tašča na zaprtem oddelku. Dajali so jim neke tablete, da so bili vsi čisto utrujeni in so tudi popoldan veliko spali. Drugače so pa morali hoditi prostovoljno mus v neke delavnicem kjer so ustvarjali in si kratili čas. Pa na skupne sestanke so hodili kjer so se pogovarjali o težavah.

KAM lezeš, ne bodi nor, kaj koga briga, če maš THC v krvi, nič nisi nikomur naredil, zakaj lezeš tja k njim, imaš svojo pamet al nimaš, si shizofrenik mogoče, če nisi, ne hodi tja!

Bila sem 2 dni prisilno zadržana v ormoški norišnici na zaprtem oddelku, lepše se reče varovanem.
Zato ker sem javno rekla, da grem pod vlak, pa so me tja odpelali!

Tam sem pa hodila cel dan gor in dol po hodniku, bila sem za zaklenjenimi vrati in prosila vsako belo haljo, naj me izpustijo, da se opravičujem, ampak res nimam časa tam sedet in ležat pri njih! Zdravnik predstonik dr. Krtek je rekel, da sem intrapsihično napeta, lucidna, hladna in nespontana in odredil prisilno pomirjevalo, preden me pregleda psihologinja Srpak Milena! Nisem pristala na nepotrebno zdravilo.

Tehniki so me zato zgrabili in odnesli po hodniku, čeprav se nisem nič fizično upirala, mi je en stiskal prste v vrat in mi povzročil hudo pekočo bolečino v trajanju 10 do 14 dni, trenirko pa so mi kar z gatami vred pred osebjem in drugimi pacienti na hodniku z riti dol slekli in me nago nesli v mojo sobo, položili na trebuh na posteljo in mi je histerična vodja oddelka dipl. sestra Tatjana Skoliber pritisnila injekcijo Zyprexa 5 mg.

Za razliko od tistih, ki tam jočejo, cvilijo in kričijo, sem jaz mirno in zbrano vsak trenutek prosila za izpustitev in prostovoljnega zdravljenja nisem hotela podpisat, ker nisem bolana pa pika. In ker ne bom jaz imela 300 eur bolniške zato, da bodo oni imeli paciente in svoje plače!

Po tem nasilju nad mano pa sem enk zaorala z njimi in jih nadrla, kaj si mislijo da so , psihopati in kmetje, kako delajo z ljudmi kot svinja z mehom! Največji kmet od tehnikov je bil Mitja, ki je stal nad mano z roko in vpil : ‘Samo probaj!’ Obe moji roki sem držala v bran, da me ne bi ta bedak udaril, vendar je on to uprizoril kot mojo grožnjo! Pa čeprav je on meni fizično grozil!

Srednje medicinske sestre so se v tem trenutku vse stran obrnile, ker so branile svojega kolega, češ da njegove fizične grožnje ne vidijo.

Prevzgojiti so me hoteli z udarci in zvezanjem s pasovi zdaj po injekciji, češ ker nisem smela glasno zahtevat spoštovanja in normalne obravnave in da se mora tudi mirno osebo prisilno pomirjati!

Vodja oddelka Tatjana pa je kriknila : ‘Fiksacija fiksacija fantje prineste pasove, zvezani boste, ker niste tiho!’
A zdaj nazadnje pa bom jaz kriva, če z mano grdo ravnajo in imam tri modrice na nadlahti, a zdaj pa bodo mene zvezali, ker sem sploh nazaj kaj povedala preklete barabe saj to tudi so, nimajo kaj za delat in igrajo šerife nad nemočnimi,m skrajni čas da se take ustanove zaprejo in razpustijo!

Ko to komu pripovedujem, vsak reče, da s 100 kilskim moškim ne bi upali grdo delat in z osebo s črnim pasom iz karateja tudi ne.

Po tej injekciji me je čez 15 do 20 minut zajela neka čudna slabost, omotičnost in nisem mogla fokusirat oči, stresli so me neki boleči krči v vratni hrbtenici, nato sem morala v posteljo, sline so mi tekle, padel mi je pritisk, kruta slabost in če sem dvignila glavo, zelo hud glavobol.

Kljub temu mi ni nihče izmeril mojega pritiska in ta nesposobni dohtar mi je dal zapisat iste tablete za domov, na izvidu pa piše : zaradi morebitnega izbruha bolezni naj tablete jemljem, nimam psihoze, ampak da je ne bi dobila!!.

Na tak način tisti dan prav tako nisem mogla opraviti razgovora pri psihologinji, vendar je ženska na mojo grozo napisala, da zavračam pregled. Namesto da prizna, da je to posledica prisilne pomirjevalne težke injekcije! IN sem si podaljšala svoj izlet pri njih za 1 dan zaradi te telesne onesposobitve!

Drug dan sm se sklicevala na to, da me nimajo pravice zdraviti proti moji volji, ker sodišče ni tega reklo in sem lahko opravila razgovor, bila spoznana za osebo z ohranjeno ralitetno kontrolo (al neki kurac takega) in sem lahko šla v službo in podpisat pogodbo za nedoločen čas, sicer bi pristala na zavodu za zaposlovanje.

O tem sem povedala sodni izvedenki dr. Angelci Ficko Zalokar iz mariborske psihiatrije, ki je rekla, da se mirnim in zdravim ljudem kot sem bila jaz, ne sme dajati močnih zdravil .
In se ni strinjala s prisilno injekcijo.
Presodila je, da jaz nisem za prisilno zdravljenje !

Vendar imam s temi trotli iz Ormoža tam same težave, saj mi pišejo celo domov, da me bodo čez 3 mesece pregledali in eventuelno spet hospitalizirali, kar tako in kar mimo zakona o duševnem zdravju.

Sodna izvedenka pa je rekla, da po zakonu nimajo pravice izsiljevati, ker nisem nič ogrožena!

Tudi osebni zdravnik mi je rekel, da ne rabim hoditi nazaj, ker nisem dolžna več.

Lahko jih prijavim smao še varuhu bolnikovih pravic zaradi nadlegovanja.
Ali pa osebno tožim zarad fizičnega napada, samo, nimam denarja.

Zato vas vprašam, katir hudič vas sili tja med zidove, ali ste zmešani .,
Al kaj je z vami narobe, folk, da sami silite tja v zapor!!!!

Ste odvisni od tega, da odgovornost za lastno življenje prelagate na tuja ramena al kaj!

Znani psihiater je lani naredil samomor, kaj mislite, da so oni zdravi in da vejo, kaj delajo?
Samo spiš tam in samo redijo te kot prašička.
Ven pa prideš še bolj zmešan, kot si noter šel in če kdaj pozabiš vzet tiste močne tablete, pa vsak znori!

In to zaradi THC, pa lepo te prosim avtor, pa kaj res moraš zdaj iz sebe delat neko žrtev in ubogega revčka, ki potrebuje pomoč institucije zaradi navadne travce?? Kaj si pa tolko posebnega, da rabiš takšno pozornost. Imaš rad, da drugi zate skrbijo, ker ti ne moreš sam? Ajde ne rečem, če si brezposeln in so te starši nagnali, pa se boš tam zastonj najedel, če si slučajno lačen in to, saj za to so tam dobri, pa tudi aresti so za take stvari dobri, veš? Razlike namreč ni , le da imaš v zaporu več pravic, tudi do interneta! Si pa v vsakem primeru isto za zidovi!

Jaz ti lahko povem, kako izgleda na enem zaprtem oddelku v Polju – Ljubljana (diagnoze so bile depresije, eni so imeli glasove, odvisnost od pomirjeval, samomorilne misli itd…). Vstajanje ob 7h, se urediš, merjenje pritiskov in delitev terapije, potem zajtrk. Po tem je bila skupinska vizita (vsak pove svoje težave, trenutno počutje..) ali individualna, po viziti pride delovna terapevtka in skupaj kaj ustvarjate, rišete, izpolnjujete križanke, se pogovarjate, šivate, delate plakate; muzikoterapija…… Če je lepo vreme, se gre ven na sprehod. Potem je že kosilo, popoldne počitek. So pa tu ljudje z različnimi stanji, nekateri čisto v svojem svetu, se drugače obnašajo….tako da, ko prvič prideš tja, ni ravno prijetno.

Zaprti oddelek je isti kot odprti, le da je zaklenjen. Večji poudarek je na varnosti, pregledajo vse stvari, ki jih prineseš (morebitne nevarne zadržijo pri sebi), omarice so zaklenjene (odprejo ti, ko rabiš).
Iščejo ti ustrezno terapijo, spremljajo stranske učinke in ti najdejo tisto, ki ti najbolj ustreza. Srečno.

Mobitela na zaprtem oddelku ne smes imeti, na sprehod pa samo,ce ti dovolijo in to ne sam. Ce te nihce ne obiskuje, je bolj kriza.

Oj, ‘na zaprtem oddelku v ormoški norišnici’, ampak po tvojem opisu so te res morali zadržati in nafilati z zdravili. Vsak, ki pride tja, govori, naj ga spustijo (kot vsak, ki je v zaporu, govori, da je nedolžen). Čuvaj se in resno vzemi zdravljenje!

Imam občutek, da oseba, ki sprašuje, kako je na zaprtem oddelku, izkušnjo, kako je biti na psihiatriji, že ima.

Ker marihuana v Sloveniji sodi med prepovedane droge in s tem v isti rang s heroinom, na primer, je logično, da te želijo imeti na zaprtem oddelku. Da jim ne bi slučajno pod nosom enega prižgal-a 🙂

Dokazano nimam psihoze, saj je tam v Ormožu ni odkrila niti klinična psihologinja in niti sodna izvedenka ta minuli teden. Ker ne ogrožam nikogaršnejga zdravja ne življenja, se nisem dolžna zdraviti niti prostovoljno niti prisilno, kapiš? Vse je vredu, samo oni tam imajo polovico sob na varovanem oddelku praznih, pa nimajo kaj za delat. Oni tam niso sodišče, moja sodna izvedenka pa je in je rekla, da sem ok in da ne rabim hoditi več nazaj! Kaj bi torej umetno sama iz sebe delala trajno uporabnico zdravil? Ne razumem, kak si prišel do takega mnenja. Svoboden človek sem, zate pa dvomim . Ker po načinu, kako razmišljaš, se bojiš lastne sence, kaj šele, da bi se zase psotavil in v mojem položaju tistkrat tam ne bi nikdar zmagal, pač pa bi te imeli noter zaprtega do 12 mesecev, tako je po zakonu.

New Report

Close