Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek spor s hčerko

spor s hčerko

Imam hči, samostojno, odraslo, s svojo družino. Živi 50 km stran. Nič se ne vtikam, kadar ima/va težave pa se slišiva, pomagava.
Prišlo pa je do spora, brez veze. Prosila me je za drobno uslugo. Jaz sem odklonila, ker mi res ni bilo….
Po premisleku sem jo čez dve uri poklicala nazaj in priznala, da imam slabo vest. Da ji bom pomagala. In da naj pride naslednji domov. Je rekla OK!
Naslednji jo čakam, okoli 15. ure pošljem sms, da jo čakam….naj pohiti, da gremo še malo na sonce.
Niti glasu od nje!

V kratkem ima rd. Ali naj jo obiščem, pokličem? V resnici sem užaljena, ker se z mano (mamo!!) pač ne more tako skregat, kot z nekimi frendicami. In pri tej starosti – pa res sva si že lep čas prijateljici – da se tako otročje obnaša? Poleg je seveda tudi (zlati) vnuk, zet…
Mogoče je preobremenjena, skrbi dandanes…

Zelo ji zamerim, ker ve, da me take stvari poterejo, da se sekiram. ‘Take stvari’ ni mišljeno kakšni najini spori, temveč ve, da trpim, če si z nekom v konfiktu. Ve, da mi ogromno pomeni, da smo skupaj, srečni!

Bi ji vi pisali za rojstni dan? Jo obiskali? Bi čakali, da ona pokliče? Kako naj ravnam?
Težko ji oprostim tako ravnanje – še težje pa je, da sva sprti!

Ne sekirajte se….se bo že oglasila-ko bo spet kaj rabila.

srečno

Za rojstni dan ji vosci, vec pa ne. Naj ona prva pride z besedo na dan.

Kaj je konkretni spor? Ce bi vedeli bi lazje razsojali.

Lp

Očitno imata tak odnos kot jaz z mamo. Pokliči in čestitaj. To bi jaz pričakovala od svoje mame.

Jaz bi ji na tvojem mestu voščila, kot da je vse ok. Potem pa bi videla, kako bo reagirala. v primeru, da se bo normalno vedla, bi tudi jaz še naprej normalno navezovala stike, v primeru da bi se muhala pa bi jo pustila na miru in dala času čas.

Evo, še vprašanje za tebe, ko imaš podobno težavo kot jaz: Sestra z menoj ne govori že 2,5 meseca. Razlog: Mama je meni kupila nekaj v vrednosti 12 EUR, njej pa ne (drugače je tudi mama kdaj v obratno smer naredila enako). Mame nisem prosila za to stvar. To je pač kupila, ker se ji je zdelo da potrebujemo. Sestra je bila zraven, ko mi je mama predala in je pričela dobesedno kričati kako je lahko to kupila samo eni. Sama nisem mogla verjeti, da se je sploh sposobna spustiti na tako raven. Sedaj kuha mulo že 2,5 meseca, jaz pa sem vedno bolj prepričana, da ji tega ne bom mogla nikoli čisto 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odpustiti. Ne moreš tega narediti nekomu, ki ti je blizu in ni kriv za dejanja drugih.

Bližajo se božični prazniki. Počasi že razmišljam v tej smeri, da se ne bom udeležila družinskega božičnega kosila, za njeno družino ne bom nabavila daril, ker me zelo boli kako mi je obrnila hrbet. Poleg tega sva tudi skupaj v službi. Hvala bogu, da v različnih prostorih. Ko jo srečam je njen pogled hladen, groza me je, da bi jo srečala.

Kaj bi pa ti naredila v mojem primeru?

Jaz samo to vem, da so lastni starši zgled otroku: ena stvar, ki je pa zelo otročja, je kuhanje zamere.
TI si najprej rekla ne, kar je tudi tvoja pravica, si premislila, kar je tudi tvoja pravica, potem je pa hčerka zatajila, karkoli je že razlog. Povej ji, da te je prizadela, vendar ne kuhaj zamere! Obvezno pa ji vsaj vošči!

Kako lahko tako razmišljaš? To je tvoja hči, tvoj otrok, vedno bo tako. Daj ji občutek, da ima mamo, na katero se lahko zanese in ne kuhaj mule, saj nisi stara 13 let. Ravno zdaj imaš priložnost, da jo pokličeš, obiščeš, stisneš k sebi in ji poveš, da jo imaš rada, ne glede na spore, nepomembne konflikte in zamere! Mogoče je prišlo do kakšne banalne zadeve, je bi to rajši razčistili skupaj?

Tudi odrasle ženske rabimo mamo, sploh, če smo že na svojem in imamo svojo družino. Bodi ji – mama.

Sicer ne sprašuješ mene, ampak jaz bi ji tisto zadevo kupila in ji jo poklonila za božič. In bi bila tiho in ne bi komentirala. Ne gre samo za vaju s sestro, ampak tudi za otroke. Pokaži, da si boljša, da znaš iti mimo. Verjamem, pa, da isto pa ne bo nikoli več. Imam sama podobno izkušnjo s sestro. Iz lepega odnosa je zrasel hlad zaradi bedarije, ki je menda jaz nisem rekla, pa bi se morala oglasit. Sama imam pred sabo čisto vest.

In veš, zakaj je hčerka taka do tebe? Ker ve, da se sekiraš. Čustveno manipulira s tabo. Tega pa jaz ne dovolim nikomur. In ko se nekdo mula, počakam, da se odmula in se opraviči. Če narediš prvi korak, mu daš samo razlog, da naslednjič naredi enako. Še pri otrocih ne toleriran mulanja, pa bi ga pri odraslih osebah?

Preberi kaj pišeš in se malo zamisli nad tem. Predvsem pa se odloči, kaj sta; mati in hči ali prijateljici. In potem se temu primerno obnašaj in seveda temu primeren odnos pričakuj.

Očitno si ti v centru pozornosti. Če si odklonila pomoč in si si šele čez dve uri premislila si je ona že verjetno tako uredila drugače tebi pa rekla, da ne bo zamere da pride.
Sicer pa pojdi čez to, (tvoja napaka), enostavno za RD jo pokliči in vošči saj si mama v dobrem in slabemin o tem sploh ne reci besedice. Pojdi čez to, kot da ni bilo nič.
Ne bodi malenkostna.

Jaz tudi podobno mislim. Jaz bi vsekakor svojo hči poklicala, zagotovo že prej, niti ne bi čakala na RD – komunicirali bi pač kakor običjano. Verjetno bi ta zaplet reševala kdaj kasneje, sigurno pa ne bi bil vzrok, da se ne bi slišali …
Lp,d.

Sicer ne sprašuješ mene, ampak jaz bi ji tisto zadevo kupila in ji jo poklonila za božič. In bi bila tiho in ne bi komentirala. Ne gre samo za vaju s sestro, ampak tudi za otroke. Pokaži, da si boljša, da znaš iti mimo. Verjamem, pa, da isto pa ne bo nikoli več. Imam sama podobno izkušnjo s sestro. Iz lepega odnosa je zrasel hlad zaradi bedarije, ki je menda jaz nisem rekla, pa bi se morala oglasit. Sama imam pred sabo čisto vest.[/quote]

Podpišem milijonkrat!

Preberi kaj pišeš in se malo zamisli nad tem. Predvsem pa se odloči, kaj sta; mati in hči ali prijateljici. In potem se temu primerno obnašaj in seveda temu primeren odnos pričakuj.[/quote]
Ne sicirat vsakega zloga! Kaj ti zdele misliš, ni nujno, da tudi drugi.
Znaš ti napisat bolj ‘razumljivo’??
150 ženskam je vse jasno – krasni nasveti – SAMO TI pa se neki zapenaš 🙁 🙁 Kdo je zdej čuden ???

Pred mnogo leti so na Tv vrteli nanizanko Pozorište u kuši, srbske TV. Škoda de je kdaj pa kdaj ne ponovijo.

Seveda ji vošči za rojstni dan. Neglede na vse. Ocenjujem, da nisi več rosno mlada, tako kot dudi jaz ne in imava verjetno ogromno življenjskih izkušenj. Tudi jaz imam z otroki večkrat manjše spore (so že samostojni in imajo otroke), pa vendar sem vedno jaz tista, ki ponudim roko sprave. Zavedam se, da jih bom v bodoče, najverjetneje potrebovala bolj, kot oni mene. Sama sem bila vzgojena tako, da sem staršem bolj malo ugovarjala, si nisem upala. svoje otroke sem vzgajala podobno, vendar dosti bolj sodobno. pa vendar otroci niso niti približek tega, kar sem pričakovala. Tako pač je, drugi časi, drugi ljudje, drugo okolje, druge vrednote…..vse je drugače…žal. Ti pa se odločaš sama, kakor misliš, da je najbolje za vas vse. A jaz še vedno verjamem, da dobri vzgledi, vlečejo in pustijo, dobre sledi, če ne takoj, pa na dolgi rok. Upanje umre zadnje. Vse dobro ti želim, pa mal se nasmej, sej življenje sploh ni tko resno…..

Preberi kaj pišeš in se malo zamisli nad tem. Predvsem pa se odloči, kaj sta; mati in hči ali prijateljici. In potem se temu primerno obnašaj in seveda temu primeren odnos pričakuj.[/quote]
Ne sicirat vsakega zloga! Kaj ti zdele misliš, ni nujno, da tudi drugi.
Znaš ti napisat bolj ‘razumljivo’??
150 ženskam je vse jasno – krasni nasveti – SAMO TI pa se neki zapenaš 🙁 🙁 Kdo je zdej čuden ???[/quote]

Da raje ti ustavi konje in ne komentiraj stvari, ki jih očitno ne razumeš.
Ji je bilo kar prav napisano. Po eni strani se ji fino zdi, da sta s hčerko “prijateljici”, ko pa se ta ista hči obnaša do nje kot do prijateljice, bi bila pa mama? Oboje pač ne gre, starši so starši, prijatelji pa prijatelji.

“ne sprašuješ mene”. Ful dobra ideja. Sem se morala kar nasmejat, ko sem si predstavljala njen obraz, ko bi za božička dobila eno suho in eno kranjsko klobaso. Za punci bi pa bila dobra izbira tamala Polika Perutnine Ptuj in kaka mala igračka. Že čutim, kako mi rastejo rogeci na glavi.

Drage monke – zlate ste!

Vsem po vrsti hvala za vaše nasvete. Seveda ji bom čestitala za RD – saj je to najin dan!
Sploh ne vem, kaj tako neumno razmišljam ….
In poklicat jo moram – mogoče že danes – samo zdele se cmerim :-))

Mama pa mora biti MAMA!

Hvala vam! Sem bila v dilemi…..ojoj, pa ta življenje! Enkrat si gor, drugič dol….Saj bo! In vsakič si močnejši.

Vsem želim tooook vsega dobrega, da se imate lepo (bi bila slab politik :-))) in lep pozdrav!

Zanjo ne vem, ker njene plati zgodbe ne poznam, glede na prebrano pa bi rekla … odrasti že, ker tvoj odziv je na nivoju otroka.

Aja, pa sprejmi že, da se je odtrgala od tebe in ji ne pomeniš več toliko (kar je normalno), kolikor si ti želiš.

Pa povej svoj odziv! Zakaj samo lajaš?
In kje si našla razlog, da hči ni odtrgana od matere? Ker sta še vedno v kontaktu? Ker se mati sekira, da je prišlo do spora? Kje?

In kje si našla razlog, da hči ni odtrgana od matere? Ker sta še vedno v kontaktu? Ker se mati sekira, da je prišlo do spora? Kje?[/quote]

Jaz sem zapisano tako razumela, razbrala, začutila. Ti si žal še moj odgovor čisto narobe razumela.
To, da se pa nekdo sekira, ker je prišlo do spora oziroma raje do tega, da je hči ne kontaktira, pa kaže na posesivnost in moč nadrora, ne pa na ljubezen. Ljubezen ljubi in pusti tudi oditi in pusti tudi, da se nekdo “strma” na samem in tako, kot želi. Ne rine in ne posiljuje zaradi lastne potešitve svoje vesti (ega).

In kje si našla razlog, da hči ni odtrgana od matere? Ker sta še vedno v kontaktu? Ker se mati sekira, da je prišlo do spora? Kje?[/quote]

Jaz sem zapisano tako razumela, razbrala, začutila. Ti si žal še moj odgovor čisto narobe razumela.
To, da se pa nekdo sekira, ker je prišlo do spora oziroma raje do tega, da je hči ne kontaktira, pa kaže na posesivnost in moč nadrora, ne pa na ljubezen. Ljubezen ljubi in pusti tudi oditi in pusti tudi, da se nekdo “strma” na samem in tako, kot želi. Ne rine in ne posiljuje zaradi lastne potešitve svoje vesti (ega).[/quote]

Ojoj!

Jaz pa se samo sprašujem o starosti in življenjskih izkušnjah vseh veleumnih svetovalk? Koliko otrok imate, koliko so stare, koliko vnukov imete? Bog vam naj nakloni vso tisto idealnost, o kateri sanjate, a navadnemu človeku, je to redko dana….

Ne vem ampak jaz iz tvojega začetnega posta nisem ugotovila kje bi bil spor. To da ji nisi hotela pomagati, dobro ok, ne vem zaradi česa se je šlo. Ampak lahko da je bila naslednji dan prezaposlena itd…

Lej moja mami je bratu prinesla vse k riti, vedno je bil več in boljši in bolj pameten itd… Na koncu jo je pustil na cedilu. Nikoli nisem nič rekla, tudi ko ni bila do vseh enaka. Tudi sedaj ko kdaj potrebujem varstvo ali kako pomoč, včasih reče, da se ji ne da.. in to spoštujem. Še vedno pa jo vsak dan pokličem in vprašam kako je, če kaj rabi, itd… ker je le moja MAMI.

koliokokrat te pa prosi za uslugo? vsak teden petkrat?ali pa mogoče s težki srcem 2x na leto? In te s težkim srcem proisi, ti pa si ji najprtej odklonila. Pomisli kako je ona razočarana. Kako jo boli srce, ker vidi, da ne more računati nate. Da si se potem zaradi lepšega ponudila.
Če jo imaš rada, pojdi že jutri na obisk. Ti si starš!

New Report

Close