Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mobing v E. Leclerc

mobing v E. Leclerc

Pozdravljeni, ime teme že samo pove – M O B I N G!
Stara sem 50 let, delala sem že v več trgovinah, sprva do leta 2004 v Mercatorju, potem med 2005-2012 v Spar-u zadnji leti pa v E. Leclerc. Nikoli nisem bila deležna toliko pritiskov kot v E. Leclercu. Nadrejeni mislijo, da bomo delale 14 ur na dan, in da ne bomo mele plačanih nadur (prejšnji teden so nam dali v podpis anekse k pogodbam, da se “prostovoljno” odrekamo plačanim naduram, da bomo delale tudi med vikendi po 10 ur. Sama režem v Ljubljanskem Leclercu salamo, ko pa ni nobenega pa tudi zlagam izdelke na police, ali pa se že kaj najde. Moj delovnik je od ponedeljka do sobote, zbudim se že ob 5:00, da sem lahko v Leclercu ob 6:20, delam do 18:00, plača znaša ušivih 550€, samo zato ker nam prasci nočejo plačati nadur! Tako močno nas spsihirajo, da na komcu šihta pridemo domov, se zleknemo na kavč, odpremo pir in zaspimo pred prižgano TV. Če ima še katera podobno zgodbo naj prosim napiše da mi bo lažje.
lp Stanka

boga reva! ja, probi zamenjat službp. pejt v špar (tam so velik bolj prijazni) čeprwv boš mogla tut tam garat. moja prijateljica prav da naj bi bilo tut v Hoferju boj, samo na leclerc! se že dosti govori da res pri vas izvajajo najhujši mbing! veliko sreče in zdravja!

Svetujem ti da zamenjaš službo. sama osebno ne kupujemo v leclercu, ke vidim kako izkoriščajo zaposlene, zdaj pa sem še bolj prepričana v to

Res ne rabiš dati še imena in priimka, ker boš letela že po opisu življenjepisa.
Da ti nekaj povem!! Študentka sem. Nikoli več v Leclerc. Tistega Fikreta si lahko v rit vtaknete in ga kar trpite. Za 3€ raje riti brišem, kot pa Albancu, ki se francoza dela služim.

Nisem vedela, da so tam taki prasci izkoriščevalski:(((( Veliko kupujem tam, ker se vozim mimo, ko grem iz službe. Ampak to je pa ogabno, bom šla raje v Mercator. Bruh!!

tut jst kr dost kupujem tam, nem če sm tebe videl prejšnji teden, ker vem ko sm šla pred 5 dnevi na oddelek salame so moral reševalce poklicat ker je ena ki tam reže salamo omedlela…. sm mislila da je padla, boga! a ste to vi bili Stanka? res se mi vse smilite tam, tut jaz rajr obiščm po vsem tem drugo trgovino

Že dolgo ne hodim več v Leclerc (morda 1x letno) … tudi odnos do strank je nikakav.

že pol leta je odkar sm dal odpoved saj se mi je gnusilo da sm mogu ustavljat kupce ki so imeli s seboj vrečke, kot da drugega nism delu kot da bi bil butler namesto da bi varoval trgovino pred krajami. zdaj delam neke drugje. lp Štefo

sem opravljala promocije v omenjeni trgovini. Res je da ima vsaka trgovina svoja pravila in svoje nadzore, ampak to da se je v tej štacuni treba prijavit med 7 in 8 postavit pult, potem pa jit za pol ure počakat v avto, da se trgovina odpre ob 9h ne smeš počakat v trgovini in potem lahko delaš kar pač imaš za delat….. katastrofa (pomislite na to da sem predhodni dan delala 12 ur od 9-9h ob 22h padla v postlo, in zjutraj ustana 2 uri “prezgodaj” ker je treba bit pravočasen, da se štemplaš pr varnostniku potem pa pol ure gledaš v luft (in ta ura in pol prej ni plačana! za poscat vsi skupaj! Šefi pa prihajajo važni 2x dnevno na kontrolo cele trgovine al pa vsaj 1x dnevno (kar se mi sploh ne zdi narobe, bi pa lahko bli bl prijazni do zaposlenih, saj jim mi omogočamo večji zaslužek). V tej trgovini pa kupujem mogoče 2x na leto in veliko vpliva na to ima lokacija.

Tukaj je gospod podal dokaz, da varnostniki niso samo brezglave opice. Hvala Bogu so to še vedno ljudje, ki kljub naročenim pravilom vedo za moralna načela. Zato, da se tako dela z ljudmi je pa kriva država.

FIKRET JE GLAVNI TAM, NJEMU SE KLANJAMO. ON PA TEPIHU, ČE JE V PRODAJI PRAVILNO ZLOŽEN.

no sicer lahko jaz povem glede MB, glede LJ ne vem, je pa podobno kakor ste vi napisala ga. Stanka, moje punce morajo tam ostati podobno nekje med 4:20-4:40 in ob 6:00 biti že tam, ker morajo celotno trgovino počistit (snažilke), groza! sama trgovina je tako čista da nevem a sm vstopila v opero al kaj? tem v leclercu se je totalno strgalo, da državo to dopusti! takega FRANCOZA bi moral NAŠI MOŠKI malce “potrepljati po ramah” pa malce z njimi obiskati uregnco potem bi pa videli tako realnost… rešitev je čisto preprosta – iz principa ne obiščem trgovine, ker se mi njihov odnos do zaposlenih gnusi, mi kr gor pride žolca. pa kšno pritožbo napisat in je, potem pa kar naj napišejo na katalog “najcenejši”.. pravim si vsakič, figo, le zakaj, če sploh so? dajte odpoved, punce najamite odvetnika, pokličite KANAL A, oddajo TV SVET (teli imajo zelo radi take lumpe), najamite odvetnika in jih fino stožite!!!!!! tista gospa, ki pa naj bi omedlela lahko postane milijonarka. lep večer

Mene so iz E Leclerca odgnali ravno zdolgočaseni,neprijazni prodajalci.To so pa v večini tisti na blagajnah in na neživilskih oddelkih.Nimam kaj rečt čez delikateso,topli kotiček in mesnico,ribarnico,to so vsi prijazni in hitri.Včasih sem tam redno kupovala in puščala ogromno denarja.Zdaj morda 5x na leto,pa še to mora biti res kaj da se mi izplača.

Dobrodošli v trgovskem svetu, ki deluje pod vplivom in taktirko tujih trgovcev – vse to prihaja iz tujine z nekajletno zamudo. A mislite, da je v tujini kaj drugače? Morda edinole v MErkur Ihr Markt, drugače je pa Tesco pa Wallmart pa Target stil odnosa do zaposlenih že tudi v Evropo prišel. In počakajte, to ni še nič – ko bodo trgovine imele 24 urni delovni čas velikih trgovcev iz Amerike, boste šele doživeli popolnost.

Ko boste doživeli, da vam v trgovinah najprej blokirano in nato takoj še zlagajo v vrečke za pultom 70+ letniki, vam bo šele upravičeno nerodno. In morajo delati stoje, ne sede-pri 70+ letih – preverjeno in podebatirano z nekom v živo!

Tako je naravnano kolesje sodobnega potrošništva, proizvodje in prodaje in vse to prihaja že k nam preko Oceanov iz Amerike in Azije. Nič več humanosti, pa obvezno narejen nasmešek na obrazu, tega Balkanci ne ne zmoremo, ker še uspemo bentit tudi delovnem mestu. Ker če bi v tujini, bi že včeraj ostali brez zaposlitve in slabim renomejem za novega delodajalca. Pri nas tudi delodajalci še ne preverjajo zaposlenih pred zaposlitvijo pri prejšnjem delodajalcu, kot v tujini. Zakaj je šel od tam. Smo še Balkanci, kar se tega tiče 🙂

Je hudo povsod ne samo po trgovinah, a še vseeno ne tako hudo, kot je nekaterim drugod po svetu -to razumite nekateri, ki tukaj jamrate in se ne zavedat, koliko socialnih ugodnosti ima ta država še vedno ( toleriranih porodniških staležev, porodniška 1 leto, večina osnovnih zdravstvenh storitev je še brezplačnih, )

Trgovci bodo naredili tako da bo za njih najbolje, da bodo zmanjšali stroške , izkoriščali delovno silo, ker jo po zakonodaji lahko ( naprimer zaposlujejo na študentske napotnice, ljudem pa ne teče delovna doba), in izvlekli čimveč iz kupca, ki prestopi njihova vrata. Vaše upiranje pa bo trajalo toliko časa, kolikor boste še zmogli tako ali drugače. Treba bo pa delat čez 20 let vsaj do 70 leta, zagotovo. Ker se tudi življenska doba daljša. In še prehitro mrknemo z obličja tega planeta.

SRAMOTA! poznam svojega kolega, ki dela na pdobnem delovnm mestu pa mi tega nikol ne prav da se mira zbujat ob takih nemorlanih urah pa dela v pairnici! daj jim dvojko! iz principa ne kupujem več v tem zmešanem leclercu že dobro leto in pol!!!!!! tale njihova kartica pa je navadna kraja osebnih podatkov !

Temu se reče novodobno sužnjelastništvo. Tko je zato ker pristanemo delati za majhen denar. Če bi ljudje zavračali tako nizka plačila bi se to hitro popravilo. Sej pol si pa že pri pedsetih zgaran in nikakav. Dokler bomo popuščali bo tako.

Ja, bo treba delat in si pošteno zaslužit penzijo. Tudi pri 70 tih, če si prej lenaril.
Lahko pa izbereš druge možnosti…..klošarstvo napr.

Ravno zaradi tega, ker približno vem, kaj se dogaja v Lekleru – (sem slišala od mnogih sošolk s faksa), sem se odločila, da niso vredni mojega denarja in ne grem k njim kupovat.
Denar, ki vam ga dajo na kartico lahko porabite šele naslednji dan ali kadarkoli kasneje v roku enega leta….ste pomislili, kolikokrat se ta denar, ki ga imate na kartici nekje v resnici bogato obrača in obrača? Čudno, da še noben domači trgovec ni Leklerove ideje kopiral.

Kako da ne? Spar in Tuš imata enak lojalnostni sistem nalaganja denarja na kartice, koristiš naslednji dan, pa prav tako do konca nekega časovnega obdobja moraš pokoristit ta denar potem. Torej jih tudi “financiraš”, če ne porabiš naslednji dan ali pa v dveh mesecih…

joooooj, a zaradi tega ste tako neprijazni v tem leclercu???? boge reve!! sj že ene 7 mesecov ne kupujm več tuki

Najprej bi rada povedala, da se mi smilite tiste, ki morate delat v takih pogojih za tako zalostno plačo. Priporočam, da razmisliš, da greš delat nekam, kjer te vsaj spoštujejo in ne izkoriščajo tolko.

Glede koriščenja dnarja oz. teh sistemov pa se mi zdi za nas uporabnike vredu sistem, ker če pri nekem trgovcu redno kupuješ (v leclercu jaz sploh ne ali pa mogoče 1x letno), pol ti prav pride, če ti trgovec nekaj malega vrne. Zato se mi zdi to fajn.

No ja, nekateri delajo tud po 10 let že na štundentske napotnice, pa nimajo priznane delovne dobe – ker pač delodajalci to lahko izkoriščajo in raje zaposlujejo tkao, ker imajo najmanj stroškov in sitnosti.

Svinjarija je to, kar se dogaja, drugače pa samo nasvet: tudi, če so vas prisili v podpis aneksov, da se odrekate plačilu nadur, vam te nadure MORAJO PLAČATI, saj vam plačilo pripada po zakonu.

Samo prijavo na inšpektorat podajte, pa naj bando izkoriščevalsko kaznujejo. Če bo katera zaradi tega brez zaposlitve ostala– toliko boljše za njo: Takšnega tiranskega delodajalca lahko še vedno najde.

Človek ne more verjeti, kaj vse si dovoli ta banda kapitalistična. Njihova požrešnost res ne pozna meja.

Je to res ali gre samo za antipropagando plačancev s strani kakšne leve stranke? Preprosto ne morem verjeti, da je kaj takšnega možno (vsaj kolikor poznam sisteme v tujini, kjer so delavci dejansko plačani za delo, ki ga opravijo).

Who the f**** is FIKRET????

Jaz pa ne razumem,zakaj nihče ne prijavi na inšpekcijo?Na Pop tv,preverjano itd.Verjemite,ko pride vse na tv,takrat začne inšpekcija ukrepat.

New Report

Close