Rušenje hiše
130 km2 ?? Pa saj to je že mesto
Hiša je verjetno iz opeke in betona. Eno leseno take velikosti smo lani 3 (norci) podrli v 2 dneh. Les je brezplačno eden odpeljal za kurjavo.
Bager goseničar (25T) ima na uro cca 40€ (ju3 ti lahko povem točno ceno). Rabi cca 2 dni, da jo podre.
Les podari komu npr. za kurjavo Če je strešna kritina še kaj vredna, jo daj na Bolho za kakih 250€. Ceno lahko potem spustiš. ..
Na katerem koncu Slo pa je hiška?
2 dni, da se podre hiša? Mi smo rušili nedokončano
dvostanovanjsko hišo v strjenem naselju. Ob 8 uri zjutraj smo
pričeli. Bager je rušil, dva tovornjaka sta odvažala odpad.
Končali smo okrog 14.00 ure. Še zdaj se spomnim presenečenih pogledov sosedov, ki so so popoldne vračali
domov in gledali, da hiše ni več.
Ko iščeš ponudnika za rušenje, poišči takega, ki sam reciklira odpeljan gradbeni material.
Ker to je potem neprimerno cenejše, kot če ta material vozijo na deponijo, kjer plačaš kar visoko takso.
Razlika je lahko tudi več kot 1:10. Mi smo rušili en 30 kv velik pomožni objekt. In je bila cena z odvozom na deponijo cca 10.000 €, potem smo pa našli enega, ki ta material reciklira, smo pa plačali manj kot 1000 €.
Mi smo sicer iz Ljubljane in so nam delali http://www.tentrade.si/. Mogoče pridejo tudi na Štajersko.
2 dni, da se podre hiša? Mi smo rušili nedokončano
dvostanovanjsko hišo v strjenem naselju. Ob 8 uri zjutraj smo
pričeli. Bager je rušil, dva tovornjaka sta odvažala odpad.
Končali smo okrog 14.00 ure. Še zdaj se spomnim presenečenih pogledov sosedov, ki so so popoldne vračali
domov in gledali, da hiše ni več.[/quote]
Mi smo vse rušili ROČNO, ker bi bager poškodoval zelenico in drevesa v okolici. Les smo zlagali na en kup, ostalo na drugega. Po večini je bilo vse leseno. Strešno kritino je eden odpeljal, je bila še kar vredu.
Kako je z dovoljenjei, pa ne vem, to je lastnik uredil.