Mladi voznik- kazenske tocke
Zdravo
Zanima me kaj narediti v tem primeru. Vceraj so me ustavili zaradi prehitre voznje in sem dobil 5 kazenskih tock, in pa pol leta nazaj sem prav tako bil ustavljen zaradi prehitre voznje in sem dobil 3 tocke, tako da sedaj imam 8 kazenskih tock in me zanima kaj lahko naredim v tem primeru?nekaj sem slisal da lahko zaprosim za pogojno oz da naredim varno voznjo?prosil bi vse ki so bili v podobni situaciji in pa tiste, ki se spoznate na to.
Hvala vsem za odgovore
Lp Žan
mogoče se ti bo zdelo malo cinično in tudi je glede na izjemno resnost tematike na katero se nanaša tvoje vprašanje!
torej mogoče je zadnji čaš, da začneš voziti po predpisih! zaradi sebe in tudi drugih udeležencev v prometu… tako tebe tudi točke več ne bodo skrbele, ostali bodo pa tudi v skrbeh zaradi enega divjaka manj, ki se je k sreči spamentoval (če se boš seveda).
Varno vožnjo morš tko al tko narest, če je še nisi, kajti to je pogoj, da ti sploh podaljšajo vozniško naprej.
Boljš, da sploh več ne voziš, in da raj počakaš, da se ti iztečeta teli dve leti, dokler si začetnik, tak vsaj ne boš fasal nobene kazni več. Tko pa reskiraš, da ostaneš brez izpita, k se neki frajerišiš pa voziš prehitro.
Kot mladi voznik ne smeš preseči 7 točk. Z 8 kazenskimi ti sledi odvzem izpita, samo razmišljaš lahko, kako hitro te bodo vnesli v sistem, sešteli točke in poklicali na zagovor.
Varna vožnja s tem nima veze- Varno vožnjo mora voznik začetnik ITAK narediti, če hoče, da mu podaljšajo izpit.
Zate tudi ne pride v poštev tečaj vožnje za izbris kazenskih točk. Ker to je treba opraviti PREDEN presežeš mejo za odvzem. pri mlademu vozniku je ta meja od najmanj 4 do največ 6 točk. (http://cvv.amzs.si/?podrocje=95)
nič, še enkrat boš moral opravljati izpit, ni druge.
Zivijo! Tud jaz sem mlada voznica od 9.10.2015 Pred približno desetimi dnevi sem bila namenjena v Ljubljano z svojim avtom. Ker me je bilo malce strah je pač ( za prvic ) ata peljal. V naselju, no mal naprej nas je slikal radar, saj smo šli enih 11 km/h prehitro. Ker je avto moj čez par dni lih petek je bil dobim položnico z 250 EUR (polovicna 125 ) kazni in 3 kazenske točke. Ok pač rečem staremu ti si vozil ti plačaj
greva midva najprej gor na inšpektorat da poveva da nisem jaz vozila in niso bile delovne ure. Ata plača znesek položnice- polovične in rečeva ok bova to v ponedeljek ko bodo uradne ure vazno da sva plačala. In danes gremo gor rečejo da ker “sem” že plačala položnico sem sprejela kazen in zdaj se točke kao ne morejo prenesti.
Naslednje leto, poleti nameravam na tečaj varne vožnje ker kot voznik začetnik pač moram. Kolikor sem razumela ta tečaj ni nek bavbav in ne moreš padt. Naj ne bi bil povezan z izbrisom točk.
Nekje piše da ti avtomatsko po dveh letih izbrišejo točke. Koliko točk? Vse ali nekaj? Ali velja to tudi za voznika začetnika? Torej ko ne bom več mladi voznik in dobim drugo vozniško naj bi izbrisali točke al kako? Nekje pa pravijo da moraš še nek tečaj varne vožnje za izbris točk opraviti, ampak če imaš od 4-6 točk kot začetnik, oziroma 4-17 točk. Jst imam 3, torej ne pride v poštev?
Mal me skrbi ker lahko hitro te točke zberes. Ok vsaj ne pijem in ne divljam po cesti ampak vseeno…
Prosim če se komu da, naj odgovori. Hvala