Kako najti delavca za 4 ure/dan ?
Počasi bom rabila v firmi dodatno pomoč . Delo pomoč v administraciji, pomoč v obdelavi naročil, naročanje izdlekov, skrb za zaloge itd…Delo le za 4 ure/dan. In to je ta težava.Lahko nekoga redno zaposlim za 4 ure, a je težko dobiti tak kader. Lahko vzamem študente, a so se izkazali za nezanesljive. Pridejo 10 x delati, potem se premislijo. Zato se mi ne da več z njimi ukvarjati…. Lahko (in to bi bilo še najbolje) vzamem nekoga, ki bi imel s.p. ali d.o.o. in premalo dela za sebe in bi iskal tak način sodelovanja kot dopolnilo svojemu poslovanju.
Bojim se, ali mi bo sploh uspelo najti kader ? Po eni strani jamrajo ljudje, da je težko najti službo ( v kar verjamem, ker je res težko najti kaj pamertnega). Po drugi se z podobno težavo srečujemo delodajalci, ki začenjamo iskati pomoč
Kaj mislite, je težko najti zanesljiv kader za 4 ure/dan ?
Avtorica ne išče delavca, ampak preverja, če je kaka varianta, da bi goljufala delovno zakonodajo – kao ne dobim za 4 ure, pa če bi lahko bil s.p. E, ne, ne more biti s.p. Zaposli si delavca redno, 4-urnega dobiš kadar hočeš. Če ne zmoreš izpolnjevati pogojev, pač nisi za furat biznis. To ni nič takega, zoprno pa postane, če vztrajaš na račun drugih.
Če mene vprašaš, se mi zdi tvoj post čisto zafrkavanje.
Sama sem nekaj mesecev vsak dan hodila od vrat do vrat (osebno) in prosila za delo, pa čeprav samo nekaj ur na dan, pa so me vsi nekam poslali.Ti pa se bojiš, da ti ljudi ne bo uspelo najti![/quote]
Nimaš prav. Težko je dobiti dober kader, kljub brezposelnim
Ne, ne, in še enkrat ne. Kiksnila si da bolj ne moreš. Študente plačujem 5 EUR, nikomur ne dolgujem poslujem solidno. Nikogar ne bi nategovala, osebno zelo obsojam izkoriščanje. Bojim pa se, da kadra ne bom dobila kar tako lahko, zaradi zaposlitve za 4 ure. Ali pa bodo vmes iskali kaj drugega za 8 ur in bo sledila odpoved. Poznam kar nekaj malih firm, ki precej jamrajo ob iskanju kadra. Tako da po eni strani je težko najti kader, po drugi strani službo.
Bom pa dala oglas na mojedelo.com
Daj ne zafrkavaj se!! Če bi bila resna bi vedela,da je pogodba za 20ur/teden za nedoločen čas nekaj čisto vsakdanjega.Tudi s.p.-jovca lahko zaposliš za 4 ure na dan,seveda plačaš prispevke zanj za polovični delovni čas.Veliko s.p. jevcev dela 4 ure na dan v enem podjetju in 4 ure v drugem podjetju,prispevke plačajo podjetja.
Kako dejavnost pa imaš? In približno kateri del Slovenije?
Ja, kader je zelo težko najt, žal. Dober kader. Jaz najemam potem firme, je pa to zame včasih trikrat dražje. Rabila bom tudi kmal nekoga za nekaj ur, tudi ne za polni delovni čas, za podobne stvari – pa če bi se msl zorganizirali se da hitro nekomu uredit službo za polni delovni čas.
Haha ja se da zaposlut nekoga polovično, saj to avtorica ve. Ni to problem. Ljudje ne želijo delat polovično, ker so socialni transferjibtaki, da se ne splača. Nekdo, ki mu to pomeni dodatni zaslužek do polne plače pa bi. Zato tisti z s.p. super pašejo not.
Pa ko steceni tako pametni -si pa odprite svoje firme.
Ne bit preveč pameten no… Pri nas npr. so plače cca 1500 neto, reden plačnik, ampak mala firma. Za podizvajalce pa od 15 do 20 na uro za fizična dela. Za študente -odvisno kaj, cca 5 na uro za kaka res enostavna dela, če je kaj zahtevnejšega več, pa še možnost zaposlitve enkrat. In ko si mali si neznan in dobet glas ne seže daleč, ker se sploh navadno niti ne rabi novega kadra, zelovredko.
Ne vem, za kakšno delo rabiš, ampak najlažje ti bo, če najameš servis ali vzameš s.p..
Redko kdo se bo zadovoljil s 4 urnim delavnikom, zato boš ti samo zatočišče v sili, pa če zaposleni ne dela v redu, imaš spet težavo ga odpustit.
Pri mamicah, ki koristijo skrajšan delovni čas pazi, da jim daš pogodbo za 4 ur, ne za 8, češ, da bodo delale le polovično, ker se lahko kadarkoli spomnijo, da bi šle na poln delovni čas.
Tudi s.p. preveri, daleč od tega, da so vsi v redu, morda so še slabši in manj zanesljivi od študentov. Poglej tudi njihove reference, potrdilo o nekaznovanosti, potrdilo, da ni v postopku, preveri blokade računov.
Če mene vprašaš, se mi zdi tvoj post čisto zafrkavanje.
Sama sem nekaj mesecev vsak dan hodila od vrat do vrat (osebno) in prosila za delo, pa čeprav samo nekaj ur na dan, pa so me vsi nekam poslali.Ti pa se bojiš, da ti ljudi ne bo uspelo najti![/quote]
Nimaš prav. Težko je dobiti dober kader, kljub brezposelnim[/quote]
To je laž!
Daj ne zafrkavaj se!! Če bi bila resna bi vedela,da je pogodba za 20ur/teden za nedoločen čas nekaj čisto vsakdanjega.Tudi s.p.-jovca lahko zaposliš za 4 ure na dan,seveda plačaš prispevke zanj za polovični delovni čas.Veliko s.p. jevcev dela 4 ure na dan v enem podjetju in 4 ure v drugem podjetju,prispevke plačajo podjetja.[/quote]
Za s.p.-jevce prispevkov niti slučajno ne plačuje podjetje, ampak si jih plačuje vsak sam. Podjetje plača samo njegov račun.
Res pa je, da naj bi bili v ceni ure storitve vračunani vsi sorazmerni stroški s.p.-ja, tudi prispevki.