Pralni stroji Indesit – izkušnje?
Kupujem nov pralni stroj, med različnimi tehničnimi trgovinami se poleg Candy, Beko in Gorenja pogosto ponujajo pralni stroji Indesit, ki se mi ne zdijo ravno predragi. Kako kaj poznate znamko Indesit – ti stroji veljajo kaj, ali je bolje da kupim Gorenje, ali Beko, ali Candy. Bi kupila Miele, a so mi predragi, z mojim minimalcem bom vesela, če si lahko nabavim stroj vsaj za 300€. Kaj mi predlagate? Hvala.
tkoel..cveto je reku da dokler laufa laufa, potem finito..crkava pa elektronika
http://www.gorenje.si/izdelki/veliki-gospodinjski-aparati/pranje/modeli/pralni-stroji/392188+
jaz bi kaj tazga vzel
Vedno sem kupovala Bosh, Candy, potem pred nekaj leti pa .. klinac, sem kar enega Indesit kupila, smešna cena, 8 kg. In sem si rekla, ok, garancija je 5 let in toliko ga bom tudi imela (mi sploh ni v interesu drgnit neko desetletje in več nek pralni stroj), potem pa če gre kaj narobe, niti ne popravljam, samo novega kupim. No, 5 let je minilo in še vedno dela, ne smrdi, opere krasno, ni mi potrebno z vrha dolivat vode ali pa dajat dodatna izplakovanja. Skratka, glede na ceno nudi več, kot bi pričakovala.
15 let vsakodnevnega pranja, 2 otroka v pralnih plenicah, dnevi, ko ni laufal, ne sestavijo enega celega meseca. Po 15 letih je res crknila elektronika, 1 x ga je popravil mož sam, 2. pa je ugotovil, da se popravilo ne splača.
Smo šli kupit drugega, isto Indesita, z invertnim motorjem, pere neslišno, zdaj 3. leto. Je malo manj obremenjen, peremo “samo” vsak drug dan, ampak smo z njim zadovoljni. Cena pa tudi ugodna.
Jaz sem pred 7-imi leti kupila Whirpool, drag ko hudiš, že od prvega pranja so z njim same težave, da mi je zelo žal, da sem ga toliko plačala, ker sem hotela imet dober stroj.
Zdaj ne bi več, ker ni pravila.
Raje bi kupila za manj denarja, tudi če se bo kmalu pokvaril, mi vsaj ne bo tako žal.
Itak sedaj ne delajo več strojev, ki perejo po 20 let in več, ker pol bi še več tovarn propadlo….