Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Škodljivec – vrt – ???

Škodljivec – vrt – ???

Od mame sem podedovala kar velik vrt. Dela sem se lotila z vso zagnanostjo, sedaj pa ugotavljam, da morajo
biti v zemlji neki škodljivci. V zemlji je namreč polno nekih lukenj debelih za prst na roki.

Sicer posebne škode na zelenjavi zaenkrat še ni videt. Kaj bi bilo v zemlji. Miši verjetno niso, ker so luknje premera cca 1 cm.

Hvala za pomoč.

BRAMOR
Ne mešaj z Mramorjem, čeprav sta oba škodljivca!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Tudi na mojem vrtu se pojavljajo podobne luknjice, ki pa niso od škodljivcev ampak od glist, nič slabega ne bodo naredile le ptiči bodo malo razkopali ko jih iščejo za hrano mladičem.

Draga nova vrtnarka, škodljivec je tisto, kar ti dela škodo, uničuje pridelek, ne pa vsak pojav ali vsaka žival, ki jo tam opaziš. :-))) Če je zelenjava cela in lepo raste, pusti motiko in škropilnico v uti.

Kaj češ se z vrtom ubatdat, tam lazi vse sorte mrčesa od glist, črvov, hroščev, gosenic, uši, mišev, voluharjev, bramorjev, stonog, kobilic, vse sorte letečih primerkov vešč, muh, obadov, komarjev, razne strune vrtajo po zemlji , zraven tega zemlja vsebuje več kot miljon in pol različnih organizmov, približno 1000 bakterijna gram zemlje. Tako da je najboljša hrana še vedno tista, ki zraste v trgovini.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

New Report

Close