Najdi forum

Splash Forum Sex v mestu NUJNO!

NUJNO!

S katerimi kontracepcijskimi tabletami lahko preprecis zanositev po nezascitenem spolne odnosu (brez tabletk in kondoma)? Pred priblizno 14 urami nama je s punco pocil kondom. Takoj ko sem opazil, da je pocil, sva prenehala s tem kondomom, samo problem pa je, ker kolikor vem, lahko zenska zanosi tudi ce moski ne spusti sperme v njo (mu pride). Jest ji sicer to nisem, je pa verjetno druga tekocina usla notri, medtem ko nisem opazil, da je pocil. Moram se povedati, da bo imela punca menstruacijo cez priblizno 11 dni, tako da je sedaj v tem obdobju, ko lahko zanosi.

Nekje sem prebral, da moras vzeti tabletko 12-15 ur po nezascitenem seksu, da preprecis nosecnost, nekje drugje pa, da najkasneje v 75 urah, samo da moras vzeti najprej 2 tabletki Stediril-d in cez 12 ur se 2.

Prosim za cimprejsnji odgovor!!!

ojla.

ja res je, da je pred izlivom tudi pred semenska tekočina, ki lahko vsebuje spemije in s tem povzroči zanositev.
kolikor pa vem, za takšno preprečitev ( po sesexu) niso kontracepcijske tablete, ampak druge hormonske tabletke, ki se dobijo na recept pri zdravniku.

veliko sreče!

kleo

*

Tabletk Stediril d, se na našem trgu ne dobi več. Če prideš na urgenco oziroma k dežurnemu po urgentno kontracepcijo, sedaj dobiš Stediril M. Najkasneje 75 ur po odnosu naj bi jih dekle zaužilo. Je pa najbolje, da 4 čim prej in še 4 čez dvanjast ur. Te tabletke vsebujejo iste hormone kot D, samo ker jih vsebujejo manj, jih je potrebno vzeti več.

lp

Vajini mnjeni se razlikujeta. Rabim tocen podatek! Ceprav na dveh virih (glej prvi post) sem zasledil, da je potrebno vzeti kontracepcijske tabletke. Nikjer ni govora o hormonskih tabletkah!

Hvala za odgovore!

Upam, da se dobro razplete..

no zdej je dobila od kolegice 3 kontracepcijske tabletke (ne vem katere), jutri pa gre do ginekologa.

Hmm.. Kaj točno ji bodo te tabletke ne vem, ker je doza odvisna od vrst tabletk.
Za Stediril M sem prepričana, ker sem jih bila primorana že sama uporabiti. Stvar je samo v tem, da je potrebno vnesti zadostno količino hormonov v telo, da nebi prišlo do ovulacije.
Tabletke dobiš povsod. V ZD kjer delajo dežurni zdravniki ali pa na urgenci. Prideš, poveš kaj se je zgodilo in ti jih dajo.
Drugače pa če ima dekle točen ciklus in če je res do M še enajst dni, potem je lahko ovulacija že mimo. Če je vse redno (kar sama najbolje ve), pride M 14 dni po ovulaciji, torej naj bi jo ona imela pred tremi dnevi.
Skratka, če sta preveč nervozna, se odpeljita do prvega dežurnega in prosita za tabletke.

Ona mi je rekla, da ima zelo nereden ciklus menstruacije. Zaradi tega naj bi bilo zanositi se tezje kajne?

H ginekologu bo sla jutri (36 ur po odnosu) in upam da ni prepozno, sploh zato, ker je vzela se 3 kontracepcijske tablete danes popoldan.

Se nekaj bi vprasal. A niso hormonske tabletke isto kot kontracepcijske? Povsod je velika kolicina hormonov.

ma ne, obstajajo ene tabletke, ki so namenjene samo temu, da jih vzameš po nezaščitenem odnosu, da preprečijo zanositev. ampak samo na recept. te nimajo nič veze s kontracepcijskimi.

Seveda imajo veze s KT, saj se za urgentne tabletke uporablja prav KT-je, samo v večji dozi in več naenkrat.
To da je njegova punca vzela 3 tabletke enih KT, tudi nima veze, ker če jih ni vzela pravilno in v zadostni količini, kar pa jih ni, ji prav nič ne pomagajo, raje škodujejo.
In pa še to. urgentne tabletke ne preprečujejo ovulacije, ker je v primeru nevarnosti do le te že prišlo, ampak preprečujejo vgnezditev oplojenega jajčeca.
lp

New Report

Close