Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek goveja juha

goveja juha

eno vprašanje za vse ,ki radi kuhate govejo juho
meni se zdi ta zadeva precej draga (1 kg govejega za juho stane cca 8,. eur)
še posebej, če mesa iz juhe nihče noče jesti
dajte mi povedat, ali je ta jed tako zelo koristna za naše telo ???

ne vem no, ampak meni se zdi to preseravanje na temo domačih jedi,
-kot prvo je zelo draga in
– kot drugo sploh ni tako zelo dobra!?!?
vedno postrežem zraven testan krompir in meso iz juhe, in se vsi zmrdavajo
povejte ali je vredno za ta denar kuhat govejo juho?

Normalno da nihče noče jest pol mesa iz juhe. Saj pa je samo razkuhano meso, skoraj brez okusa. Okus je v juhi.
Bo treba kaj drugega naredit iz mesa. Recimo okisano govedino v solati ali kaj podobnega…

Govedino za juho kupi takrat, ko je v akciji, so rebra in prsa po 3,50 do 3,80 za kilo, ali pa kos plecke in posebej eno kost. Od kuhanega mesa narezi lepe rezine, ostalo daj na stran. Rezine dodatno malo zacini s soljo in poprom in jih tik pred serviranjem na hitro popeci v ponvi.

Juho (5 litrov) kuham iz piščančjega hrbta in govejih kosti, kos zelene, petršilj, ena čebula, par strokov česna, korenček, sol, poper in lovor. Zavrem meso, odlijem vodo, sperem meso, dam vse skupaj z zelenjavo v lonec in kuham da zavre, potem pa ene 3-4 ure na mini ognju. Ugasnem, pustim da se ohladi in v hladilnik čez noč. Naslednji dan poberem ven vse razen korenčka, 2 litra v skrinjo, v ostalo pa zakuham domače rezance ali grizove knedle. Odlična juha, ne menjam za nobeno govejo s kilo mesa, pa še stane me par € in jo imamo za 4-5 krat!

Goveja župca, tradicija, kao…Če je ne marate in ti je predraga (kar tudi je, če vzameš boljši kos mesa), pa kako drugo varianto uberi kar se juhe tiče. Lahko je to korenčkova juha, porova, bučkina, še in še vatiant je. Pa dober tek!

Ne vem iz kakšnega kosa ti kuhaš juho, da te pride 8 € kila?

Ker pri mojem mesarju so goveja prsa (ne v akciji) po 5 € in to iz ekološke vzreje. Rebra, so tudi tam nekje, edino, meni najljubši, rep je nekaj dražji. Pri nas se nihče en zmrduje nad mesom iz juhe, ker je vedno okusno pripravljeno.

Juho lahko kuhaš tudi samo iz kosti in zelenjave, to te pride še ceneje.

Samo, če niste ljubitelji goveje juhe, mi pa sploh ni jasno, zakaj se silite z njo.

zakaj pa to???

Zato, ker je potem juha ze takoj bistra, se ni treba kasneje ubadati z bistrenjem.

New Report

Close