Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek učiteljice na 8 ur in ne bo več problemov

učiteljice na 8 ur in ne bo več problemov

So že kaj dorekli kaj bo s tem delavnikom učiteljev?
Otroci ne morejo imeti jutranjega varstva, niti popoldanskega, če jih ni dovolj, da je ura učiteljice upravičena. Haloo!!!
Torej so plačane da doma ležijo.
Že navsezgodaj bi lahko bile vsaj tri tam in popoldne prav tako. Pa za samo enega otroka!
To bi se pa res moralo spremeniti. Do 16h najmanj bi jim lahko nudile dejavnosti ali pa vsaj varstvo. Kolikor jih je, bi prišla vsaka na vrsto le enkrat na teden.

Ne jezi se. Zakaj bi ucitelj bil v jutranjem in popoldanskem varstvu, zakaj? 45min recimo je ekvivalentnih 60min. Torej, glede na vse priprave in opravke, ima in se kako ima 7,5h dela v soli. Ker samo kritizirate in ker je tak problem delo z dopustom pri uciteljih … Zakaj to ni tak problem v tujini? Povsod imajo solske pocitnice in poletne 5 tednov. Kot jaz vem, niso nujno ucitelji v varstvu in podaljsanem bivanju. So res v soli 8ur, ampak potem hodijo starsi na govorilne v narocenih terminih od 14h do pol 17h. Zakaj se jezite po forumih in na ucitelje? Zakaj se ne jezi na tiste, ki tega in se marsicesa niso uredili, pa so na teh polozajih …

…pa prepisi otroka na naso solo. Bo lahko v njej od 6h do 17h in bos imela cel dan lahko mir. Me res zanima iz katere vasi si, da imajo uciteljice se vedno delavnik kot pred dvajsetimi leti. Tega ni skoraj nikjer vec.

Čudno, da še od igralcev ne zahtevaš, da igrajo vsak dan 8 ur!
Aja, oni morajo imeti vaje, da lahko naredijo predstavo. Dvomim, da boš razumela.

Ker so arogantni, polni samih sebe, strokovni pa ravno ne najbolj. Niso pa vsi za v isti koš. so učitelji, ki bi si zaslužili dvojno plačo in dvojne počitnice. samo teh res ni veliko.

Ste kdaj pomislile, da bi bili tudi ucitelji bolj pozitivni, ce bi se manj kazalo samo na slabe stvari in bi se manj pljuvalo po njih? Gnev rodi gnev! Kritizirajte stalno vasega moza. Koliko casa bo zdrzal, preden bo udaril na grdo nazaj?

Ne samo da malo delajo, tudi pol preveč jih je. Ampak bo tudi za to počasi zmanjkalo denarja.

Spet gonja proti učiteljem? A tisti na vrhu pripravljajo kake reze, pa je treba spet narod obrniti proti učiteljem? Navadnim, da ne bo pomote. Profesorska elita z dodatki za stalno pripravljenost je izvzeta.

Kako se boš šele jezila, ko bodo učitelju res imeli 8-urno obvezo v šoli. Prišli bodo ob 7.00, domov bodo pa šli ob 15.00. Kul a ne? Končno boš zadovoljna.

Aja, ne. Zdaj pa spet ne bo vredu, ker bodo imeli vse obvezne govorilne ure v času uradnih ur, to je do 15.00. Do takrat si pa ti v službi in ne moreš priti na govorilne ure!

Ah ja …

Določi se jim lahko 40 urni delovnik s stalno prisotnotjo na šoli, pa ne bo treba doma nič delat.
Morebitne nadure lahko skompenzirajo med počitnicami, ker iz prve toke vem, da niti slucajno nimajo toliko dopusta, da bi lahko bile toliko proste, pa vseeno poleti ne vidiš nobene na šoli.

pri nas so govorilne ure ob 10.00 pa se lahko starši žalijo komur hočejo. Pa tudi ne vem, kdo vam je dal idejo, da boste imeli urnik od 7.00 do 15.00?
Aja, učitelji so tako za luno, da sploh ne vejo, kako drugi ljudje delajo.
Lahko pa tudi trgovine prilagodimo učiteljem in bodo odprte od 8.00 do 12.00 ure.

A to se spet same vzorne monkulje oglašate, ki med delovnim časom visite na forumu na službenih računalnikih?

a
Ne vem kje tvoji otroci hodijo v šolo, če so sploh v šoli ali govoriš na pamet. Ampak kolikor jaz poznam šol jih nikakor ni pol preveč, Kvečemu bi potrebovali š kakšneg učitelja, pa seveda prostor tudi. Ampak kaj ko se generacija otrok poveča pa se zviša tudi normativ. In potem je po 28 učencev v razredu, pa 4 ali 5 oddelkov čeprav bi veliko lažje delali če bi bilo samo 20-22 učencev v razredu.
Koliko pa kateri učitelj dela je za težko meriti. Eni so res ful predani svojemu poklicu in e zavzamejo za učence jih v veseljem učijo in naučijo, spet drug malo manj. Kot v vsakem poklicu.

Ja, nekateri delajo manj, kot večina. To drži. Če se jim določi obvezna osemurna prisotnost, potem se jim mora določiti tudi benificirana delovna doba ali pa vsaj visok dodatek k plači zaradi ukvarjanja z razmazanimi starši od razmazanih sončkov. Ne pozabite, da ima zdaj razmazana generacija že svoje sončke. Kako to izgleda za tiste, ki se morajo ukvarjati z obojimi, si raje ne predstavljam. Bosite veseli, da se sploh kdo še hoče.

Raja bo začela ceniti delo učiteljev šele, ko se bo uvedlo tržno šolstvo s primerno visokimi šolninami. Dokler pa imajo šolstvo skoraj zastonj, ker za šolstvo plačujemo vsi, tudi tisti brez otrok in tisti, katerih potomci se ne šolajo več, se lahko preseravajo. Ko bo vsak za svojega otroka plačeval šolnino, ki jo bo določal trg, se bo na učitelje gledalo s spoštovanjem.

Zato se torej spet neti gonja proti učiteljem!
Spet so apetiti po uvedbi šolnin!

Veliko učiteljev si želi, da se 8-urni delavnik uvede. Sploh si tega želijo tisti, ki so že danes preobremenjeni in zagotovo dosegajo predpisan oz. celo prekoračen fond ur, saj bo to zdaj tudi jasno. Bojijo se pa tega seveda vsi tisti, ki se šlepajo na kolegih in ki imajo še kak popoldanski d.o.o. ali s.p., ker zdaj ne bodo več mogli v šoli tako odkrito opravljat dela za dodaten popoldanski zaslužek in počivat v redni službi.

mene zanima, kdaj naša učiteljica za podaljšano bivanje, ki pride ob 12, domov pa gre ob 16, prinese noter potrebne ure…in dvomim, da potrebuje za OPB doma strašne priprave..in če zamudiš 5 minut , ko prideš po otroka po pouku, dobiš položnico na dom..ker je mogel učitelj 5 minut čakat…to so nam že večkrat zagrozili..

A ste eni nemarni starši, ki kar malo otroka v šoli pozabijo in potem popiz… devajo, ker morajo za kao 5 minutno zamudo plačat.
Jaz se že veselim, da bo 4/8 urni delavnik, bom lahko v šoli imel svoj računalnik ( služben, da ne bo pomote), bom imel svoj kabinet, ne pa da se v zbornici drenjam s 50 ostalimi, bom oddelal tistih obveznih 8 ur prisotnosti, ampak ne bom hotel popoldan nič slišat o pevskem zboru, glasbenih uricah, srečevanju folklorne skupine, nič od nič.
V šoli v naravi bom samo 8 ur, na športnem dnevu bom samo 8 ur, priprave bom naredil v tistih 8 urah, ocenjeval bom v 8 urah in potem tako kot severnjaki, ko bo konec 8 ur, vstal, pa šel! Konec in pika!

To je bistvo, itak.
Naročeni posti za 1 eur se množijo na potenco.

Gonja gor ali dol. Na nekaterih podrocjih je zadeva res katastrofa, vemo nekateri, ki smo to izkusili. Samo en primer. Sportni dan, drsanje dve uri, tu je razrednicarka bila zraven. Se pravi zbor ob 8h, avtobus , drsanje do,10h. Nato gre gospa domov, jaz pa , ko stopimo z avtobusa, spremljevalka od zjutraj, nato,pa za to uciteljico nastopi podaljsano bivanje, menda, gre domov ne bev ne mev, jaz pa z njimi še do 16. Ure, kar je sicer bilo v redu, vendar je ignorasncas razrednicarke prehuda. Neurejeno podrocje totalno.

Jaz imam še boljšo rešitev.
Odpustimo vse učitelje.
Pouk naj poteka v šolskih telovadnicah preko direktne videozveze na ministrstvu. tam so največji strokovnjaki, tisti, ki pišejo učne načrte in določajo normative pa niso ene ure po faksu preživeli v razredu.
Bo to potem OK? Za vse enako. Pozabi govorilne ure, tekmovanja itd. enak pouk enaki testi za vse. starši boste plačali nadzornike za takrat ko se pišejo testi, drugače pa morda lahko na vašo sončkovje popazi kakšna čistilka ali hišnik. Pa ne bo problema s počitnicami itd, vsak se bo lahko po svoje zmišljeval kdaj in kako bo otroke potegnil od pouka. O tekmovanjih, nastopih, krožkih, šolah v naravi in dneh dejavnosti pa kar sanjajte, sami si uresničite svoje sanje.
Bo OK?
Morda bi otroci lahko še spali v šoli, a ne bi bilo to super, da vas ne bi ob popoldnevih motili pri vaših zaposlenih življenjih. Samo ne vem kdo bo zastonj izvajal nočno bivanje za vaša sonca, ker se je odpustilo vse učitelje?
Ali se pa starši dobite, vsi ste itq tako pametni in razgledani in učitelj je res lahko vsak, ki ima 5 min časa, in si po tednih razdelite šolsko leto ….
Lej par rešitev, tko predlagam

Mene moti evidenčni vpis.
Ker sem trenutno brezposelna seveda jutranjega in popoldanskega varrstva ne rabim. Vendar sem morala vpisati prvošolko v jutranje varstvo, ker nam je bilo septembra rečeno, da je med letom ne morem naknadno vpisati, ko dobim službo in ga bom najbrž potrebovala. Takih nas je bilo v razredu s 23 učenci 4. Vsi vpisani, pa nobeden ne hodi. Se potem vprašaš koliko učencev ima učiteljica v jutranjem vartsvu dejansko v razredu. Noro!!

A ste eni nemarni starši, ki kar malo otroka v šoli pozabijo in potem popiz… devajo, ker morajo za kao 5 minutno zamudo plačat.
Jaz se že veselim, da bo 4/8 urni delavnik, bom lahko v šoli imel svoj računalnik ( služben, da ne bo pomote), bom imel svoj kabinet, ne pa da se v zbornici drenjam s 50 ostalimi, bom oddelal tistih obveznih 8 ur prisotnosti, ampak ne bom hotel popoldan nič slišat o pevskem zboru, glasbenih uricah, srečevanju folklorne skupine, nič od nič.
V šoli v naravi bom samo 8 ur, na športnem dnevu bom samo 8 ur, priprave bom naredil v tistih 8 urah, ocenjeval bom v 8 urah in potem tako kot severnjaki, ko bo konec 8 ur, vstal, pa šel! Konec in pika![/quote]

to je pri nas vse v OPB,me prav zanima, kje imajo glasbene urice in pevski popoldan..ali je nulta ura, ali pa po pouku..in to itak vse samo zato, da je učiteljem lažje..nam je učiteljica za pevski zbor sama rekla, če lahko pridejo otorci ob 7.10 na pevski zbor, da njej ni treba čakat en dan do 14.00, ko je tudi bila varianta za pevske…
ostale dejavnosti v šoli, ki so popoldan, so pa itak zunanji izvajalci in plačljivo..tam pa itak ni ne duha ne sluha o kakšnih učiteljih…
kar se tiče razredničark..tudi pri nas kar izginejo..so imeli kulturni dan..je bila od 8.30 do 11.00 z otroci..potem pa adijo…učiteljica iz OPB, ki je itak iz javnih del, je bila z otroci od 7.30 do 16.00…in ta je itak še najbolj normalna..

Se podpišem!! Ponavadi se kakšnih radikalnih, pravičnih sprememb bojijo tisti, ki se šlepajo.

New Report

Close