Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tehniška gimnazija- Vegova

Tehniška gimnazija- Vegova

Pozdravljeni vsi,

rada bi mnenje tistih, ki obiskujete ali ste šli na to gimnazijo, še bolje tistih, ki ste diplomirali na univerzi za elektrotehniko……

Če nekdo gre na elektro fakulteto, ali je bolje, da izbere to tehniško gimnazijo, ali je bolje da gre na neko ”drugo- ne tehniško ”gimnazijo, recimo: Vič, Poljane….

Bežigrad odpade.

Hvala za vaša mnenja že vnaprej.

lp,D

Vegova gimnazija ni slaba, da ne bo pomote, ampak strokovnih predmetov kar je, jih na faksu hitro nadoknadiš, druga stvar, ki bi pa mene zelo motila, je to, da je to fantovska gimnazija in je zelo malo punc, skoraj nič. Vsi pa vemo, da skupnost veliko bolje funkcionira, če je mešana.
Sin je prav tako imel kot opcijo tehnično gimnazijo, pa mu že na informativnih sploh ni bila všeč, brez posebnega razloga, enostavno mu ni bila simpatična. Končal je Poljansko gimnazijo, študira Elektro, zaenkrat ne on, ne drugi sošolci na tehničnih faksih nimajo težav.

Če hočete biti zamorjeni kar pridite na Vegovo. Tukaj kar tekmujejo v izdajanju slabih ocen. In potem vam zmanjka točk za vpis na FE. Pa še Višnikarce ni več, kar je vzela enga južnaka.

Tudi jaz odsvetujem to gimnazijo in se strinjam z zgornjim mnenjem. Dijaki so zafrustrirani, ocene so slabe. Nečak je v 4. letniku in v teh letih je postal psihična razvalina. Je povedal, da nikdar več ne bi šel na to šolo….

Hej Vegovci – sedanji in nekdanji,
Bivši sošolec mi je poslal link na tale zapis avtorice Mojce Stare: Vaš link. Je to res naša Staretka? Res tako slabo piše? Sem dal v pregled prijateljici slavistki, tudi lektorci in je poslala nazaj vse popravljeno (poglejte link Vaš link). Je rekla, da je slogovno zelo slabo napisano, da je polno napak in da professor slovenščine česa takega sploh ne bi smel dati iz rok. In to je gospa, ki me je vrsto let gnjavila pri pouku slovenščine zato, da sem na koncu izvlekel dvojko? Sošolec je slisal, da v popoldanskem času tudi lektorira – diplomske in to – sem preveril in res lektorira – za plačilo…. Ker sem ze pred nekaj časa končal Vegovo me zanima, če je to res ona. Takrat, se spomnim, je bila malce bolj okrogla – je na linku slika v kopalkah LOL. Mi lahko kdo potrdi, da je to res Staretka?
Uspešen student.

Ta program je bil po sili uveljavljen, ker so nekaj časa bile modern samo gimnazije in so tehnične šole uvedele gimnazijski program, podobno kot Aškerčeva. Na Vegovi gimnaziji so žepi polni mamil, skratka, kdor želi na FRI/FE je dosti bolje, če gre program elektrotehnik, je povdarek na strokovcih

Uh ja to je Staretka:) Piše potopis, pa zraven prlima fotke kjer je povsod ona, Pa nas je gnavla s pravopisom, pa zapisom tujih imen, pa esej na esej, pol pa tole… Mislm! Ampak se spomnm da so jo ta pametni v razredu kr nekaj krat dobil, da je povedala kej narobe, pa si nobedn ni upal kej rečt.

Pa kako to, da smo na sejmu v na GR na štantu Vegove videli Višnikarco?

In ja, res je kot posušena cipa, včasih je bilo pa dekle in pol.

Kdo je ta južnak, ki jo je tako “pojedel”?

D

Tema je sicer stara, ampak mi imamo skoraj identično izkušnjo. Če niha med splošno gimnazijo in tehnično Vegovo, priporočam splošno. Strokovne predmete bo hitro nadoknadil, ostalo pa mu tehnična gimnazija ne bo dala, preveč testosterona na enem mestu.

Hehe. To je ona. Seveda je Mojca Stare Aljaz – strah in trepet z Vegove. Koncno ji je nekdo pogledal pod krilo, HEHE!

Ej, hvala. Se mi je zdelo. Kako lahko ta sploh še uči? Bom vrtal naprej, hehe. Sin od sosede je na Vegovi….

Moj sin ima tudi zelo slabo izkusnjo. Zaradi pritiskov gospe Staretove se je bil primoran prepisati na drugi program. Sramota za gimnazijo. To se ne bi smelo dogajati.

V

Mene pa bolj moti, da je ta šola na glasu, da se nanjo vpisujejo pedri. In potem na wc-ju same telefonske za seks …

Razmišljali smo, da bi dali sina na Vegovo. Pa berem ta mnenja in me res vse mine. Predvsem zato, ker ne morem verjeti, da taki ljudje, kot je tale gospa Stare(tka) dejansko učijo, učijo slovenski jezik! Ni treba, da človek natančno analizira to, kar je napisala, pa že vidi, da je praktično nepismena. Kaj vse danes uči po šolah! In to celo na gimnazijskem programu! Pa si mislim – kako potem taka oseba lahko dijake uči pisanja esejev?!?! To je vendar temeljni del mature. Mi na Vegovo ne gremo, prav zagotovo ne.

Baje se Tratar poslavlja. Kdo bo pa odslej držal štango Staretki? Ej, jej, jej… Bo zanimivo, za vsako rit rase palica, cccc.

Ste se kdaj vprašali KAJ je NAROBE z VAŠIM sinom

Tipično je, da se krivdo vedno prelaga na dijake in seveda tudi starše.

Starši pa čist vse preložite na učitelje.
Pa kaj, če je učiteljica stroga?
Kdor se uči in je marljiv, ziher nima težav.
Lenobe lene.

To žal ni res.

Kot nekdanji dijak te šole mi je bilo v užitek gledati Mirjano Višnikar, to pa je bilo tudi vse, kar je lepega na tej šoli.

Svojega sina pač ne bom vpisal med pedre!

Vesel oče

Občutek imam, da na tem forumu pišejo ljudje, ki niso obiskovali te gimnazije ali pa so jo zaključili že nekaj časa nazaj. Znanje (teorija), ki ga dijak pridobi na področju tehnike je primerljivo s tem, kar bi dijak pridobil na strokovnem programu. Večina razreda se strinja, da sta elektrotehnika oz. računalništvo (odvisno od modula, ki ga izbereš) najtežja predmeta tega programa, ker je snov zahtevna ter obsežna. Imam par prijateljev, ki so se po končani tehniški gimnaziji vpisali na FE in FRI in pravijo, da jim je dolgčas, ker več ali manj znajo že use. Vidim tudi, da imate veliko problemov z jeziki… to je TEHNIŠKA gimnazija s poudarkom na fiziki, matematiki in strokovnih predmetih (nekaterim tu je žal to nedoumljivo). Naj tudi povem, da je težavnost jezikov na nivoju gimnazije (razen mogoče nemščina). Tisti komentarji glede pedrov pa so me kar nasmejali. Glede na to, da je vegova tehniška šola in ima veliko več fantov kot deklet, še ne pomeni, da to šolo obiskujejo “pedri”. Najbolje, da vašega sina vpišete na frizersko med dekleta… poleg tega, da ne bo peder bo znal vsaj frizirati pa šteti do 100.
PS: Tista gospa na slikah ni Staretka.

Jaz sem končal Vegovo smer elektronik potem pa še fakulteto UNI program. Ne vem zakaj bi rabil ne vem kakšno gimnazijo. Faks sem končal s povprečjem 8,9. Vse se da samo učit se je treba.Veliko….

Ne, dijaki po večini nismo pedri, so pa definitivno nekateri prfesorji.

pa je pederr? Da ni Ljubomir? Zanč je uletu u slačilnico in {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

In kaj je sedaj s tistim Koscem, ki je ženo dvakrat s kladvom po glau?

Si kar predstavljam, da Mojca ne gre skupaj z novodobnimi starši razvajenčkov, ki se izrazijo…mi ne gremo na Vegovo. Štiri leta od 94 do 98 je bila moja razredničarka in pod črto najboljša učiteljica v celotni karieri. Do mene je bila vedno poštena in korektna, ni pa popuščala, nikoli, tako takrat, ko je nekaj zahtevala od nas, kot tudi, ko se je bilo treba potegnit za nas pri kaki nepravični profesorici.

Zanimivo je pa bilo, da so nas naslavljali s pedri ravno razvajenčki na Bežigradu, to pa zato, ker je pol njihovih navijačic skupine hodilo z Vegovci …..
Da ne govorim o težavah Bežigrajčanov na FE predvsem z matematiko.

New Report

Close