Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste jedle Femibion?

Ste jedle Femibion?

Je folna kislina res toliko pomembna v nosečnosti? Koliko vas je to jedlo? Se da preživeti tudi brez dodatnih vnosov tega in dobiš lahko z običajno hrano dovolj za normalen razvoj ploda.

folna igra pomembno vlogo pri delitvi celic, zato jo tako zelo priporočajo. v hrani nimaš nikjer tako veliko količino na enem mestu. jaz sem to prakticirala pri obeh dveh nosečnostih, in rodila dva zdrava sončka:)

30 let nazaj še česa drugega nismo jedli, pa so otroci čisto ok:))).

tvoj otrok je ok- -hvala bogu, da je tako, marsikateri pa tudi ni bil na veliko žalost tistih staršev.

tvoj otrok je ok- -hvala bogu, da je tako, marsikateri pa tudi ni bil na veliko žalost tistih staršev.[/quote]

Aha, ker danes so pa vsi tipi topi?

tvoj otrok je ok- -hvala bogu, da je tako, marsikateri pa tudi ni bil na veliko žalost tistih staršev.[/quote]

Aha, ker danes so pa vsi tipi topi?[/quote]
sem vnaprej predvidevala,d a bo to tvoj odgovor… na žalost res niso – kaj so vzroki lahko povedo zdravniki,in tudi res je nekajvse ženske ne jamljejo teh pripravkov. Ampak to potem tao povezovati je že stvar znanstvenih raziskav – jaz si ne upam soditi… verjamem pa, da če ima fk dokazano pomemben vpliv v določenem obdobju, potem je smiselno,da se poskrbi,d a je je dovolj.

Sicer pa princip tvojega razmišljanja je – včasih so tudi imeli angine, ko še ni blo penicilina in drugih ab, pa so vsi preboleli te… zakaj bi sedaj jih npr. jedli ane…
meni neumno razmišljanje…
sem zato, da se tablete vsakršne in vsakršne dodatke in pripravke jamlje odgovorno in prmišljeno zelooo. Ampak kar počes izogibanje vsemu se mi pa tudi zdi enaka neumnost kot jemanje vse povprek.

Aha, ker danes so pa vsi tipi topi?[/quote]
sem vnaprej predvidevala,d a bo to tvoj odgovor… na žalost res niso – kaj so vzroki lahko povedo zdravniki,in tudi res je nekajvse ženske ne jamljejo teh pripravkov. Ampak to potem tao povezovati je že stvar znanstvenih raziskav – jaz si ne upam soditi… verjamem pa, da če ima fk dokazano pomemben vpliv v določenem obdobju, potem je smiselno,da se poskrbi,d a je je dovolj.

Sicer pa princip tvojega razmišljanja je – včasih so tudi imeli angine, ko še ni blo penicilina in drugih ab, pa so vsi preboleli te… zakaj bi sedaj jih npr. jedli ane…
meni neumno razmišljanje…
sem zato, da se tablete vsakršne in vsakršne dodatke in pripravke jamlje odgovorno in prmišljeno zelooo. Ampak kar počes izogibanje vsemu se mi pa tudi zdi enaka neumnost kot jemanje vse povprek.[/quote]

Se strinjam! Časi se se pač spreminjajo, danes tudi več ne jemo z leseno žlico, ane. Skoraj vsak ginekolog ti bo folno priporočil, tako da tukaj mislim, da je že dovolj strokovnega znanja in raziskav zadaj.

Meni je ginekologinja že pri načrtovanju priporočila femibion, tako da sem ga jemala že preden sem zanosila, pa potem do nekje 4.meseca.

Si sama ena od takih otrok ali tvoj partner? Ste morda, kdaj pomislie, da je zdaj teh primerov manj, ker je tudi v nosečnosti veliko več preiskav, tako uz kot plačljivih, se odkrije več napak na plodu in posledično po odločitvi para splav?

2x ne. Nobenih “dodatnih” stvari. Sta obe še predšolski in zdravi.

Folna kislina ali vitamin B9 se res dodaja zadnja leta. Jemanje je smiselno, a ne zato, ker včasih otroci niso bili ok rojeni, ampak ker danes ženske živijo na hibridni hrani in junk foodu, veliko jih v času odraščanja konzumira ogromno alkohola, kadijo ali celo jemljejo druge substance. Propagirana zdrava hrana je danes ravno tista, ki se je v naših časih deklarirala kot nezdrava. Danes se poje veliko mesa, jajc, ribjih konzerv, umetnih praškov in pijač. Največ folne kisline pa se nahaja ravno v tisti zelenjavi, ki se jo poje najmanj, zeleno listna zelenjava, por, brokoli, zelje, brstični ohrovt.
Zato se danes f k dodaja k prehrani nosečnic.

Si sama ena od takih otrok ali tvoj partner? Ste morda, kdaj pomislie, da je zdaj teh primerov manj, ker je tudi v nosečnosti veliko več preiskav, tako uz kot plačljivih, se odkrije več napak na plodu in posledično po odločitvi para splav?[/quote]
odg. na prvo vprašanje, ne nisem k sreči… otrok še nimam, razmišljam pa z veliko mero odgovornosti tudi o tem kako takrat ravnati, ko bo do nosečnosti prišlo. Glede preiskav se in posledično vsega kar pišeš še pa tudi strinjam.

Folno kislino sem redno jemala v obeh nosečnostih. Sicer jem sadje in zelenjavo, ampak v nosečnosti so dodatne zaloge vitaminov dobrodošle. Tudi vse moje prijateljice so jo jemale.

Ne jem plastike.

Pred izumom nujnih dodatkov smo se vsi rodili mrtvi! 😛

tudi jaz nisem jedla nicesar in imam dve zdravi punci.

Nisem, ker nobena od nosečnosti ni bila “planirana” v smislu načrtovanega seksanja z namenom zanositve. Sicer bi verjetno jo. Ker smiselno jo je jemat pred zanositvijo in prvih nekaj tednov, kasneje nekega blaznega pomena nima (govorim o spini bifidi). Otroci so bp.

Folna kislina igra pomembno vlogo pri zapiranju nevralne cevi. Če se ta ne zapre, pride do različnih oblik spine bifide. Pri ženskah, ki v prvem trimestru ne jemljejo dodatne folne kisline, je incidenca spine bifide 1:1000, pri ženskah, ki jemljejo priporočene odmerke folne kisline, pa 1:4000.

Jst sem pri obeh puncah jedla Femibion. Niti na misel mi ni prišlo, da ne bi delala po navodilih gk.

Saj, take rabijo.

Zakaj pa glih Femibion? A je sploh naraven, kolk se ga sploh resorbira? So tudi folne kisline v bolj natur, organski obliki. Jaz sem pred nosečnostjo jemala tako opevan Elevet, sam sem potem ugotovila, da ni natur in sem šla v raziskovanje… odkrila sem NutriMax, ki ima zraven folne kisline še ceu kup drgih vit, min. ki so v nosečnosti tud pomembne, npr železo, omega 3,… in sem jemala celo nosečnost samo to, tudi ko so mi priporočili železo.

Folna kislina igra pomembno vlogo pri zapiranju nevralne cevi. Če se ta ne zapre, pride do različnih oblik spine bifide. Pri ženskah, ki v prvem trimestru ne jemljejo dodatne folne kisline, je incidenca spine bifide 1:1000, pri ženskah, ki jemljejo priporočene odmerke folne kisline, pa 1:4000.[/quote]

ali po domače povedano: če 4000 nosečnic jemlje folno kislino, bodo trije otroci od tega profitirali. za vseh ostalih 3997 bo vseeno, ali so matere FK jedle, ali ne.

Folna kislina igra pomembno vlogo pri zapiranju nevralne cevi. Če se ta ne zapre, pride do različnih oblik spine bifide. Pri ženskah, ki v prvem trimestru ne jemljejo dodatne folne kisline, je incidenca spine bifide 1:1000, pri ženskah, ki jemljejo priporočene odmerke folne kisline, pa 1:4000.[/quote]

ali po domače povedano: če 4000 nosečnic jemlje folno kislino, bodo trije otroci od tega profitirali. za vseh ostalih 3997 bo vseeno, ali so matere FK jedle, ali ne.[/quote]
Bo pa precejšen profit za farmacevtsko industrijo 😉

ali po domače povedano: če 4000 nosečnic jemlje folno kislino, bodo trije otroci od tega profitirali. za vseh ostalih 3997 bo vseeno, ali so matere FK jedle, ali ne.[/quote]

Tocno tako. Hudic je, ce se ravno tebi rodi eden od tistih treh otrok. Zakaj bi tvegal ce ni treba? Aja, zato da se lahko delate bolj pametne od znanstvenih raziskav.

Tocno tako. Hudic je, ce se ravno tebi rodi eden od tistih treh otrok. Zakaj bi tvegal ce ni treba? Aja, zato da se lahko delate bolj pametne od znanstvenih raziskav.[/quote]

tak odgovor je dal enkrat dr. pušenjak, ko se je ena strašno zasekirala, da je prepozno ugotovila, da je noseča
folna kislina pomaga samo do 6 tedna nosečnosti. to je cca 2 tedna po izostanku prve menstruacije.

New Report

Close