Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšne so lahko posledice vožnje z zanič amortizerji?

Kakšne so lahko posledice vožnje z zanič amortizerji?

Imam star avto, ki ima zelo slabe amortizerje. Namreč škripajo v vsakem ovinku in tudi avto je veliko bolj trd, kot bi moral biti.

Zanima me ali so posledice zanič amortizerjev samo neudobje, ali so lahko tudi hujše (npr, da zablokira kolo).
Namreč v slednjem primeru jih menjam, v prvem pa ne, ker nimam dovolj denarja in tudi avto je prestar, da bi se to splačalo delat (več ko 17 let ima) in ga bom tako menjala v roku enega do dveh let.

Zakaj bi pa kolo zaradi amortizerja zablokiralo? Razen, če se sesuje sam vase. A boš čez leto dve jamrala zaradi bolečin v križu?

Zaradi iztrošenih amortizerjev lahko zletiš s ceste, zatorej previdno ! Kolo pa ti ne bo zablokiralo.

Nič od tega kar pišejo, nobene teroije ni v tem d zletiš s ceste:-))). Ne delaj si stroškov s starim avtom, ker se ne splača.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Zaradi iztrošenih amortizerjev imaš predvsem daljšo zavorno razdaljo, pa avto bolj “plava” po cesti, oz. vodenje ni tako natančno in odzivno.

Če jih boš menjala, raje poišči kakšno specializirano delavnico za amortizerje, ker boš prišla skozi občutno ceneje, kot na uradnih servisih.

Spet si najbolj pameten. 🙂

Slabi amortizerji pomenijo, da se avto slabše drži ceste in je zato več možnosti, da avto v ovinkih zanaša.

Spet si najbolj pameten. 🙂

Slabi amortizerji pomenijo, da se avto slabše drži ceste in je zato več možnosti, da avto v ovinkih zanaša.[/quote]

Pa je no Robi, veš pa sam, da je tako star avto vreden 100 evrov, pač se najnujnejše in najceneje popravi, pa je. Imam brata mehanika in nikoli ne dela panike, kot to radi napihujete. Po drugi starni se ti pa žena vozi v popolnoma zarjaveli kripi, ne mi rečt da je vse ostalo super vzdrževano in da dasta tisoč evrov letno na ta avto za vzdrževanje :-)))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Modrival
Ti zdaj mešaš ali se splača vlagati v nek avto in vprašanje okrog vožnje z zanič amortizerji.
Napisal sem samo, da slabi amortizerji pomenijo slabo stabilnost avta na cesti in v ovinkih.
Razen, če se bo avtorica vozila z avtom počasi, potem je vseeno za amortizerje.

In ne rabiš Robi, nihče se ne dela pameten. Ne vem pa zakj hočete nekateri vse napihnit in ničesar realnega sprejemat, v reali se pa ravnate popolnoma drugače? Zakaj ne bi bil forum bolj realen in pisali dejansko tako kot funkcionirate v življenju? Kaj imate od tega npihovanja in vam gre v nos, če nekdo piše realno in smotrno?

Glej Robi, bodi realen. Ob normalni voćnji ne bo nikamor letela, če nismo nikamor leteli s fičoti, jugoti, stooenkami tudi s tem ne bo. verjemi da vem in tudi ti veš, kako se stari avtomobili popravljajo, kaj in koliko se vlaga v njih, pa nima nihče zaradi tega nesreče. Njbrž se pa ne bo šla 160 vožnje po avtocesti.

Glej Robi, bodi realen. Ob normalni voćnji ne bo nikamor letela, če nismo nikamor leteli s fičoti, jugoti, stooenkami tudi s tem ne bo. verjemi da vem in tudi ti veš, kako se stari avtomobili popravljajo, kaj in koliko se vlaga v njih, pa nima nihče zaradi tega nesreče. Njbrž se pa ne bo šla 160 vožnje po avtocesti.[/quote]
Spet pametuješ. 🙂
Slabi amortizerji pomenijo slabše vozne lastnosti, slabšo stabilnost in daljšo zavorno pot.
In tvoje trditve so povsem nerealne, ko trdiš, da zaradi tega nihče nima nesreče.
Včasih je bilo veliko več nesreč ter mrtvih na cesti. Ravno zaradi slabih avtov.

Glej Robi, bodi realen. Ob normalni voćnji ne bo nikamor letela, če nismo nikamor leteli s fičoti, jugoti, stooenkami tudi s tem ne bo. verjemi da vem in tudi ti veš, kako se stari avtomobili popravljajo, kaj in koliko se vlaga v njih, pa nima nihče zaradi tega nesreče. Njbrž se pa ne bo šla 160 vožnje po avtocesti.[/quote]
Spet pametuješ. 🙂
Slabi amortizerji pomenijo slabše vozne lastnosti, slabšo stabilnost in daljšo zavorno pot.
In tvoje trditve so povsem nerealne, ko trdiš, da zaradi tega nihče nima nesreče.
Včasih je bilo veliko več nesreč ter mrtvih na cesti. Ravno zaradi slabih avtov.[/quote]

V redu je Robi, težak si ko svinc. Brat je popravljal na tisoče takih avtomobilov 40 let in jih še vedno, pa ne bo tako pametoval in še nikoli ni imel primera, da bi se zaradi slabega vzdrževanja avtomobila komu zgodila nesreča. Amapk ti si težak, bil in boš.

Samo navajam realne značilnosti uničenih amortizerjev,
In če jih ljudje ne zamenjujejo, je to seveda prav tako realno.
Vendar pa ta realnost ne izključuje realnosti o uničenih amortizerjih.
Če se ljudje vozijo z uničenimi amortizerji, jaz ne bom zanikal dejstev o vplivu na vožnjo in varnost.

Samo navajam realne značilnosti uničenih amortizerjev,
In če jih ljudje ne zamenjujejo, je to seveda prav tako realno.
Vendar pa ta realnost ne izključuje realnosti o uničenih amortizerjih.
Če se ljudje vozijo z uničenimi amortizerji, jaz ne bom zanikal dejstev o vplivu na vožnjo in varnost.[/quote]

Eh…

Spet pametuješ. 🙂
Včasih je bilo veliko več nesreč ter mrtvih na cesti. Ravno zaradi slabih avtov.[/quote]

V redu je Robi, težak si ko svinc. Brat je popravljal na tisoče takih avtomobilov 40 let in jih še vedno, pa ne bo tako pametoval in še nikoli ni imel primera, da bi se zaradi slabega vzdrževanja avtomobila komu zgodila nesreča. Amapk ti si težak, bil in boš.[/quote]

Zaradi slabega vzdrževanja avtomobila se še nikomur ni zgodila nesreča? Bolno, res bolno.
Kaj pa zlizane gume, to je en primer marsikaj je bilo zadnjih 40 let. Za vse nisi ekspert m…val, pa če se še tako trudiš. Taužentkunstler, vendar za nobeno stvar čist v redu. Če razumeš.

Modrosti IQ-ja modrega pepelnika!

V redu je Robi, težak si ko svinc. Brat je popravljal na tisoče takih avtomobilov 40 let in jih še vedno, pa ne bo tako pametoval in še nikoli ni imel primera, da bi se zaradi slabega vzdrževanja avtomobila komu zgodila nesreča. Amapk ti si težak, bil in boš.[/quote]

Zaradi slabega vzdrževanja avtomobila se še nikomur ni zgodila nesreča? Bolno, res bolno.
Kaj pa zlizane gume, to je en primer marsikaj je bilo zadnjih 40 let. Za vse nisi ekspert m…val, pa če se še tako trudiš. Taužentkunstler, vendar za nobeno stvar čist v redu. Če razumeš.[/quote]

Povem ti kako je stanje. Noben toliko star avto ni tako kot treba in ne more bit. je jih pa čedalje več na cesti, ljudje so potegnili od ne vem kje celo tiste prve clie. Potem pa seveda se med njimi najdejo najbolj zateženi drekači kot je Robi in njegov čez 20 let star avto deluje in je izpraven kot nov in to najbrž pričakuje tudi od mehanika za par evrov in nonstop teži.

Pri zliaznih guamh je pa tako, da imajo najbolj zlizane posamezniki z zelo dragi avtomobili, sem večkrat opazil. Za BMW X5 je, za gume pa ni.
Itak se pa ne bo vozila leto ali dve, ker ne gre nti čez tehničnega i najbrž niiso samo amortizerji, so, še roke, končniki, če pa nekdo malo bolje pogleda pa celo podvozje.

In nihče ni ekspert, bit drekač in prisegat na življenje napisano na papirju od kjer ne sme bit odstopanja niti za milimeter in napihovat vsako malenkost v katastrofo je pa skrajna omejenost.

Ženske,kdo pa drug.Pomembno je da imaš denar za puder,alkohol,weekend žure,cigarete,… Za varnost pa se požvižgaš,kaj šele za življenje koga drugega.Upam samo da ne bo kdo zaradi tvojega žvižga umrl ali bil pohabljen.

Ne razumem pa kako z pohabljenim avtom prideš čez tehnični pregled?Podkupiš al kako?

Ženske,kdo pa drug.Pomembno je da imaš denar za puder,alkohol,weekend žure,cigarete,… Za varnost pa se požvižgaš,kaj šele za življenje koga drugega.Upam samo da ne bo kdo zaradi tvojega žvižga umrl ali bil pohabljen.

Ne razumem pa kako z pohabljenim avtom prideš čez tehnični pregled?Podkupiš al kako?[/quote]

Aja, ljudi na minimalcih si pa pozabilo, ki delajo cele dneve in ne morejo preživet? In najbrž da je zaradi tega kar ti pišeš ponekod tretina avtomobilov na cesti v vredosti po 100 , 200 evrov.

Pa kje se jemljee tako gnili dripci, ne stopite nikoli čez prag stanovanja in v realno življenje?

Modri in Robi, vsak ima po svoje prav. Je pa vprašanje koliko so amortizerji v riti. Če pokajo je eno, če pa ne opravljajo funkcije, so pa lahko na zluknjani cesti, kot jih imamo, bolj nevarni od zlizanih gum. Še posebej na kakšnem ovinku, če je treba zavirat.

Ne razumem pa kako z pohabljenim avtom prideš čez tehnični pregled?Podkupiš al kako?[/quote]

Aja, ljudi na minimalcih si pa pozabilo, ki delajo cele dneve in ne morejo preživet? In najbrž da je zaradi tega kar ti pišeš ponekod tretina avtomobilov na cesti v vredosti po 100 , 200 evrov.

Pa kje se jemljee tako gnili dripci, ne stopite nikoli čez prag stanovanja in v realno življenje?[/quote]

Hvala za zelo nezrel odgovor in sramota si celotni sloveniji.

Če si na minimalcu se znebiš avta.A za 900 evrov na leto pa je denar za avto?

No sedaj pa ti želim,da v primeru prometne nesreče ti nastradaš in upam da samo ti,da ne bo nobenih nedolžnih žrtev na cesti,kaj šele otrok.In sedaj sem jaz slab človek,ker si ti en izmed nevarnih voznikov na cesti?

Bravo slovenci in jaz se pol čudim statistiki,da smo slovenci eni izmed najslabših voznikov.Sedaj vidim,da so stari avtomobili.

In ja so stari avti na cestah,celo 50 let stare avte vidim,a so usposbljeni in vzdrževani.

Se pravi da podkupiš človeka,ki dela na tehničnem pregledu,da te spusti z nevarnim avtomobilom čez tehnični pregled.Še enkrat:Bravo slovenci!

Zelo primitivno,nizko razvito razmišljanje slovenčkov.

Verjamem,da tudi spodbujaš kriminalce in morilce,ki so za 400 evrov ubuili osebo in jim želiš prostost,saj so bogi na minimalcu,a ne?

Sramota si.

Pa kje se jemljee tako gnili dripci, ne stopite nikoli čez prag stanovanja in v realno življenje?[/quote]

No sedaj pa ti želim,da v primeru prometne nesreče ti nastradaš in upam da samo ti,da ne bo nobenih nedolžnih žrtev na cesti,kaj šele otrok.In sedaj sem jaz slab človek,ker si ti en izmed nevarnih voznikov na cesti?

Bravo slovenci in jaz se pol čudim statistiki,da smo slovenci eni izmed najslabših voznikov.Sedaj vidim,da so stari avtomobili.

In ja so stari avti na cestah,celo 50 let stare avte vidim,a so usposbljeni in vzdrževani.

Se pravi da podkupiš človeka,ki dela na tehničnem pregledu,da te spusti z nevarnim avtomobilom čez tehnični pregled.Še enkrat:Bravo slovenci!

Verjamem,da tudi spodbujaš kriminalce in morilce,ki so za 400 evrov ubuili osebo in jim želiš prostost,saj so bogi na minimalcu,a ne?

Sramota si.[/quote]

Vse v redu s tabo? Očitno ne, a? Njaprej zdarvje, potem branje in učenje razumevanja napisanega, pa ne bo iz muhe slona in vse katasrofalno tako kot bi sicer ti to videlo.

Sramota si.[/quote]

Vse v redu s tabo? Očitno ne, a? Njaprej zdarvje, potem branje in učenje razumevanja napisanega, pa ne bo iz muhe slona in vse katasrofalno tako kot bi sicer ti to videlo.[/quote]

Glej,saj imaš prav,ženska je na minimalcu in ji je pač odpuščeno da se vozi z neusposobljenim avtom po cesti.Ko bo umrl kak otrok ali kak motorist ali kaka nedolžna oseba ,jo bo pač sodnik spoznal za nekrivo,kakor tudi ljudstvo ji bo oprostilo in tudi strši mrtvega otroka ji bo odpustilo,ker je na minimalcu in ne more vzdrževat avta.

V primeru da tebe ubije ali pa pohabi v trajnega invalida ji boš odpustil in oprostil vse saj je ženska na minimalcu.

Dober argument in izgovor: Sem na minimalcu.

In sedaj sem jaz tisti slab človek,ker ne želim,da bi kdo nedolžen nastradal in da v primeru če že pride do prometne nesreče da ženska nosi več posledic in da nedolžen ne utrpi nobenih posledic.

Seveda ne bo katastrofalno,kot se vidi.Poglej pred parimi dnevi na primorski avtocesti zaradi slabo vzdrževanega,stare cisterne kaka katastrofa bi lahko nastala,a nič hudega,kamionist je na minimalcu.Je… življenja drugih,smrtne nesreče pred nekaj meseci na primorski avtocesti zaradi slabo vzdrževanih vozil in obrabe,prav tako zlizane gume in obrabe kjer je nedolžen motorist umrl,saj mu je voznik zaprl pot,saj je bila dolga zavorna pot,… Ah kje,saj pa ja ni iz muhe slon nastal in ni bilo tako katasrtrofalno,kakor tudi ni katastrofalni podatek koliko prometnih nesreč zakrivi nevzdrževana vozila in tudi alkohol.Kaj je to nekaj nedolžnih smrtnih žrtev.Tako tudi pijanec,ki pijan sede za volan,sede zato,ker ne bo smrtnih žrtev,na koncu pa umrejo nedolžni ljudje.A glej ga zlomka,priče pričajo,da vedno vozi pijan. ………………

Očitno res z mano nekaj ni vredu in se te katastrofe niso zgodile,so le plod moje domišljije v glavi po tvoje.In črna kronika je le moja iluzija po tvoje.

Cigareta nisem v življenju probala, pudram in šminkam se tudi ne, ker sem si že tako všeč, hvala na vprašanju 🙂
Žuram, če že, s prijatelji doma, približno enkrat na mesec, kjer spijem eno do dve pivi s Hoferja, kar me znese 1.32 eura na mesec.
Imam pa reden šiht, pa stanovanje v najemu, ki me znese čez 450 eur mesečno, trenutno sem samska, tako da mi ostane 250 eur za čez mesec, brez položnic. Torej manj kot, če bi bila na socialni (kjer ti socialna še najemnino financira), pa raje delam, kot da fehtam državo.
Sem pa ena redkih, ki tako razmišlja, zato pa je stanje takšno kot trenutno je.
Tako si ta trenutek res ne morem privoščiti novejšega avta, si ga pa bom, ko se mi finančno stanje malo popravi.

Najbolj zanimivo je, da ljudje vedno veste vse o vseh, čeprav jih sploh ne poznate.

Vse v redu s tabo? Očitno ne, a? Njaprej zdarvje, potem branje in učenje razumevanja napisanega, pa ne bo iz muhe slona in vse katasrofalno tako kot bi sicer ti to videlo.[/quote]

Glej,saj imaš prav,ženska je na minimalcu in ji je pač odpuščeno da se vozi z neusposobljenim avtom po cesti.Ko bo umrl kak otrok ali kak motorist ali kaka nedolžna oseba ,jo bo pač sodnik spoznal za nekrivo,kakor tudi ljudstvo ji bo oprostilo in tudi strši mrtvega otroka ji bo odpustilo,ker je na minimalcu in ne more vzdrževat avta.

V primeru da tebe ubije ali pa pohabi v trajnega invalida ji boš odpustil in oprostil vse saj je ženska na minimalcu.

Dober argument in izgovor: Sem na minimalcu.

In sedaj sem jaz tisti slab človek,ker ne želim,da bi kdo nedolžen nastradal in da v primeru če že pride do prometne nesreče da ženska nosi več posledic in da nedolžen ne utrpi nobenih posledic.

Seveda ne bo katastrofalno,kot se vidi.Poglej pred parimi dnevi na primorski avtocesti zaradi slabo vzdrževanega,stare cisterne kaka katastrofa bi lahko nastala,a nič hudega,kamionist je na minimalcu.Je… življenja drugih,smrtne nesreče pred nekaj meseci na primorski avtocesti zaradi slabo vzdrževanih vozil in obrabe,prav tako zlizane gume in obrabe kjer je nedolžen motorist umrl,saj mu je voznik zaprl pot,saj je bila dolga zavorna pot,… Ah kje,saj pa ja ni iz muhe slon nastal in ni bilo tako katasrtrofalno,kakor tudi ni katastrofalni podatek koliko prometnih nesreč zakrivi nevzdrževana vozila in tudi alkohol.Kaj je to nekaj nedolžnih smrtnih žrtev.Tako tudi pijanec,ki pijan sede za volan,sede zato,ker ne bo smrtnih žrtev,na koncu pa umrejo nedolžni ljudje.A glej ga zlomka,priče pričajo,da vedno vozi pijan. ………………

Očitno res z mano nekaj ni vredu in se te katastrofe niso zgodile,so le plod moje domišljije v glavi po tvoje.In črna kronika je le moja iluzija po tvoje.[/quote]

Realno življenje, ne blodnje izkazovat ,veš? In ne si izmišljat, ker ni nič tako katasrofalnega kot ti praviš. Prav tako ni 50 let starih avtov na cesti, kaj šele da bi bili super vzdrževani kot praviš. Prav tako nisem nič od tega napisal o čemr ti dejnsko blodiš, kajti napisal sem tudi, da leto ali dve ne more vozit, ker bo opravljala tehnični.. Mešaš pa vse alkohol in nevzdrževana vozila, pa ne vem kaj, pa prištej še svoj mobi, ki pa je dejansko nevarnost na cestah večja od vseh naštetih. Pa zmešaj zraven še to, da morda pa živiš kot zajedalec in si neupravičeno na tej zemlji, zato tako bedasto , omejeno razmišljaš, ker ni bilo potrebe za razvoj možganov in bi dovoljšen test za to bil že enotedenski izklop elektrike ko bi se točno videlo koliko si vredno s svojo predstavo o pravilnem življenju.

Ne more človek verjet, iz pokajočega amortizerja (večina ga še videla ni in ne pozna njegove funkcije) bodo popolni omejenci napihnili v nevarnost eksplozije atomske bombe.

New Report

Close