Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DOSTAVA BELE TEHNIKE DOMOV – LE DO VHODA ??

DOSTAVA BELE TEHNIKE DOMOV – LE DO VHODA ??

Kot je zapisano že v naslovu…
Belo tehniko ti nobena trgovina ne pripelje dlje kot do vhoda v blok, v stanovanje aparata nočejo prinesti..
Zakaj je temu tako… Enak primer mi navajajo v Gorenju, Merkurju, Merkator tehniki, Mimo vrste, Leclercu……
Skratka povsod imajo isti sistem, pralni stroj ti dostavijo do vrat.. da bi ga nesli v kopalnico, je pa že problem.
Starega sicer odpeljejo, a mora biti ravno tako pred vhodom….

Ne razumem, če se stranka strinja z vstopom v stanovanje, zakaj tega ne naredijo (gre za starejšo gospo čez 80 let, ki nima doma koga, ki bi ji pomagal prenesti pr. stroj v stanovanje. ).
Mislim, a je to res tako težko narediti dostavljalcem, seveda če sta dva. ??

Dostava do vrat – dostava
Vnos v nepremicnino in postavitev na svoje mesto – montaza

Menda ne pricakujes od soferja da ti se montira,postavi,skalibrira,priklopi,izobrazi,preizkusi ce ne doplacas montaze?

tisto se posebej plača….kam bi pa prišli, če bi dostavljalci še noter nosili, nekdo bi se spomnil za 10 nadstropje brez dvigala, tretji na podstrešje skednja po lestvi itd….zaot imajo to varovalko.

Vse se da zment že pred nakupom za kakšno majhno doplačilo, kar jih ima večina že v ceniku.
Nekateri imajo breplačno dostavo do 25 km do vhodnih vrat, nekateri ne,… nekateri imajo doplačilo za vnos v stanovanje…..

tisto se posebej plača..

Nihče ni rekel, da se ne bi plačalo…Lahko se tudi doplača.
Tudi ne pričakujemo, da bi gospe stvar zmontirali, samo namesto do vhodnih vrat bi nesli še 4 metre naprej do kopalnice. …
Zmontiral bo vodovodar… to ni problem.
Samo v stanovanje je treba zanest…. kot sem že rekla 4. metre naprej.. do kopalnice.

Ko se je pred leti kupoval hladilnik, teh problemov ni bilo -Gorenje… so ga postavili v kot kuhinje brez problema.
Sedaj pa je stvar ista, samo da gre za pr. stroj in kopalnico……. samo 5 let je vmes miniilo. pa tak problem do kopalnice par metrov postavit pralni stroj ?????

Pozanimaj se pred nakupom. Če ni vključene dostave na mesto montaže ,vprašaj po doplačilu.

Ko sem jaz pred kratkim kupla kavc je tudi blo receno da bojo dostavli do vhodnih vrat … pa so mi ga dostavli v dnevno … ko so prisli so sami uprasali kje mi ga pustijo in ni bil sploh noben problem … tako da dvomim ce bi 2 “mulca” pripeljala pralni stroj da ji ga nebi nesli tudi do kopalnice 🙂 rajsi nej da njim 20 eurou za malico in pivo 🙂

Use se da zmenit 😉

Draga potrošnica, zavedaj se, da nič ni zastonj in ne bo zastonj. Vse se plaaaččččča….

OK, laho se zmeniš tudi na črno, stisneš 10 eur dostavljalcema, (pa ponavadi je eden sam, ker z električnim rudlnom dol s tovornjaka skipa), bosta rade volje naredila mimo firme 🙂 kar pa je tudi danes neskladno z zakonom, delo na črno 🙂

In ja, nekaterim kupcem je treba znest v 5. ali višje nadstropje, po stopnicah znotraj stanovanja, pa blok brez dvigala. In kje piše, da je potrebno to zastonj naredit? V tujini se to plačuje že več kot 10 let. Pa iznos in odvoz na deponijo starega pohištva tudi, se plača. Zakaj pa misliš, da judje podarjajo toliko pohištva, zato, da jim ga nekdo zastonj odpelje…. Zbudi se 🙂

Razen nekatere bele tehnike, ko ti zastonj odpeljejo – pralca, pomivalca, sušilca, hladilnik…….

folk je kakršen je … in imaš primere, ko bi radi, da jim nosiš v 4 nadstropje, ali pa v 12. pa crknen lift …
Torej dobiš do vrat svoje kočure. Če hočeš več pokličes selitveni servis …
btw: ali samo na šihtu narediš kaj, za kar te ne plačajo? npr. kidanje snega s pločnika ….

Saj o tem ravno pišem..

Po vseh trgovinah smo že vprašali, zgoraj so naštete. Vsepovsod je ista mantra.. tudi z doplačilom ti pripeljejo le do vhoda v stanovanje.

Saj se bomo že nekako organizirali, gospa je namreč sama, slabo pokretna, dopoldan ni nobenega blizu, da bi ji pomagal to spravit v stanovanje.
Vendar se mi zdi neverjetno, da nobena od omenjenih trgovin ni toliko fleksibilna, da bi se lahko dogovorili. Nekateri imajo svojo dostavo, nekateri pogodbo z dostavljalci.
Razen da dostavljalcu na listu mestu gospa ponudi še denar za to, da ji bodo pr. stroj spravili še teh par metrov do kopalnice.

Si si odgovorila :)))

Brezveze da sprasujes trgovine, direkt dostavljalce uprasas ko pridejo 🙂

Draga potrošnica, zavedaj se, da nič ni zastonj in ne bo zastonj. Vse se plaaaččččča….

OK, laho se zmeniš tudi na črno, stisneš 10 eur dostavljalcema, (pa ponavadi je eden sam, ker z električnim rudlnom dol s tovornjaka skipa), bosta rade volje naredila mimo firme 🙂 kar pa je tudi danes neskladno z zakonom, delo na črno 🙂

In ja, nekaterim kupcem je treba znest v 5. ali višje nadstropje, po stopnicah znotraj stanovanja, pa blok brez dvigala. In kje piše, da je potrebno to zastonj naredit? V tujini se to plačuje že več kot 10 let. Pa iznos in odvoz na deponijo starega pohištva tudi, se plača. Zakaj pa misliš, da judje podarjajo toliko pohištva, zato, da jim ga nekdo zastonj odpelje…. Zbudi se 🙂

Razen nekatere bele tehnike, ko ti zastonj odpeljejo – pralca, pomivalca, sušilca, hladilnik…….[/quote]

PA A RES NE ZNATE BRAT.. ŽE VEČKRAT NAPISANO.. DOPLAČILO NI PROBLEM !!! HALOOOOOOOOOO…

glej – trgovci in prevozniki delajo svoje delo, selitveni servis pa svoje.
Doumi. Če se prevoznik ponesreči po stopnicah – to ni nesreča pri delu. Je celo kršitev delovnih obveznosti.
In tak človek je potem na 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniške — mu boste doplačali razliko do 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniške??
Ga zaposlili, če ga delodajalec vrže iz službe, ker je kršil obveznosti …

Doumi. Če se prevoznik ponesreči po stopnicah – to ni nesreča pri delu. Je celo kršitev delovnih obveznosti.
In tak človek je potem na 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniške — mu boste doplačali razliko do 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniške??
Ga zaposlili, če ga delodajalec vrže iz službe, ker je kršil obveznosti …[/quote]

Ja, v tem je tudi “keč” – večina trgovcev ima podpogodbenike, prevoznike privatnike, ne svojega prevoznega servisa, ker nimajo več voznega parka -s tem odpadejo stroški vzdrževanja vozil , servisov, ipd ( tavečji, kot so Rutar, ipd). In pač oni morajo tudi zaslužit za svoj s.p., za preživetje, logiš, zato vsako storitev, tudi kot je vnos v domovanje, zaračunajo….. na račun, ali pa na črno, keš na roke , še vedno 🙂

avtorica zelo zavaja oz. ne govori resnice oz. ne vem, kje je preverjala in koga spraševala.
pred par meseci sem kupoval pralni stroj in pred menoj ena ženska ravno tako…na merkurju. Je vprašala kako je z dostavo, je odgovoril, da je do XX kilometrov zastonj. Je vprašala, če ji še noter nesejo in zmontirajo, je rekel, da to spada pod montažo in da nudijo tudi montažo in odvoz starega, doplačilo mislim da 30€….je vse plačala na blagajni in šla. tako, da se da…..

Nič ne zavaja -mi smo pri Rutarju kupili sedežno letos; smo bii vnaprej opozorjeni, da bo prevoz s strani najetega zasebnika in da je potrebno prevoz moraš plačat njemu, ko pripelje. in vnaprej dobiš informacijo, koliko je samo prevoz po kilometrini do tvojega doma in koliko je še eventuelni vnos v dom. Tako da – je postala to praksa trgovcev, ni zavajanje….

Avtorica zavaja zato, ker zatrjuje, da vnos v dom ni mogoč. V resnici je mogoč, le doplačati ga je treba.

Ga zaposlili, če ga delodajalec vrže iz službe, ker je kršil obveznosti …[/quote]

Dokaz, kako dobri smo v razlogih, zakaj se nečesa se da (ne sme) narediti 🙁

Dokaz, kako dobri smo v razlogih, zakaj se nečesa se da (ne sme) narediti :-([/quote]
tvoja opazka je dokaz o tvoji blesavosti
a greš ti k zobarju narediti zavarovanje vozila ???

Danes so mi dostavili nov pralni stroj, kupljen mimovrste dostavljen po pošti direkt v kopalnico v 1. nadstropju bloka. Brez doplačil. Hvala jim!

Iz Big banga je dostavljalec pripeljal pralni stroj v drugi štuk v kopalnico brez doplačil.
Iz Gorenja Velenje je prišel sušilec v Celje z vlakom in potem s kombijem od Slovenskih železnic do bloka in v tretji štuk, brez doplačil. Pred nakupom vprašajte kakšna je dostava.

Dokaz, kako dobri smo v razlogih, zakaj se nečesa se da (ne sme) narediti :-([/quote]
tvoja opazka je dokaz o tvoji blesavosti
a greš ti k zobarju narediti zavarovanje vozila ???[/quote]

Ne, jaz želim le popolno storitev. Torej stroj tam, kjer ga bom potreboval. (pred blokom nimam z njim absolutno kaj početi). Jaz imam problem z npr. transportom v 3 nad. enkrat na več let in mi je taka organizacija tuja (dobiti nekje fizikalca, plačilo, časovno usklajevanje… ), medtem ko se dostavljalci z “problemom” srečujejo dnevno in bi si gotovo lažje organizirali storitev (o ustreznem dodatnem plačilu seveda ni dvoma). Čeprav bi pri današnji “borbi za kupca” tudi taka storitev lahko bila ustrezen “korenček”, morda celo bolj kot npr. “10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust”

Pri vseh naštetih trgovinah je možen vnos v stanovanje, če se to dogovoriš ob plačilu aparata. Je pa res, da vprašajo, ali je blok ali hiša in če je blok, katero nadstropje in ali ima dvigalo.
Predstavljaj si četrto nadstropje starejšega bloka z oooozkim stopniščem ….

aja, pa še nekaj: Lepa beseda lepo mesto najde.
Ampak to so tudi predhodniki že napisali.

Dostava se plača ali ne to je odvisno od prodajalca do prodajalca. Ampak če ti naročiš dostavo in daš naslov: Ima Priimek in naslov potem ti morajo tja tudi dostaviti. Vhodna vrata od bloka pač niso njena in pika in če dostavo plačaš, ali je ta cena v ceni artikla ali plačana posebaj ni važno, pač morajo to dostavo izvesti.
Smo imeli prem cca pol leta isto v službi pa tip reče ja spodaj je kdo pride iskat, sem pač povedala da spodaj ni naslov ki je bil naveden in naj dostavijo na naslov ali pa odpelje nazaj pa se naj s prodajalcem dogovori zakaj ni dostavil.

Meni so še vedno dostavili v 2 štuk do stanovanja. Taktika in prijaznost naredita marsikaj. 😉

New Report

Close