pomivalni stroj – katere tablete?
Povejte prosim, katere tablete za pomivalni stroj so res najboljše?
Je mogoče boljši gel? Kateri? Koliko se ga dozira?
Kaj uporabljate vi?
Zanima me še, ali sol dodajate sproti, ko se na pol izprazni dozator za sol ali čakate da posveti lučka?
Sem lastnica novega pomivalnega stroja:), nisem ga še imela, zato potrebujem vašo pomoč. Sedaj uporabljam Hoferjeve tablete, vendar se mi zdi da niso najboljše. Se motim?
Torej, kaj je res najboljše za mojo posodo?
lidl tablete, tiste, ki imajo notri vse! So bile tudi na testu ocenjene najbolje. probala sem vse živo, tudi najdražje in prav te so se izkazale za najslabše, vse kozarce so mi poribsale, za stran so bili, tako so agresivne, odkar uporabljam lidlove je moja posoda čista in predvsem kozarci niso poškodovani, kar poglej si kozarec in tiste poškodovane lise, ki se jih ne da več odpraviti…
Jahm s je odisno od kvalitete pomivalnega stroja.
Jaz imam pomivalni stroj s parnim pranjem in sušenjem s paro ( ja, prav bereš) in so mu vse te diskontarske tablete neustrezne, premočne, ostane na koncu vedno tisti kugličastni del za sijaj -razen pri Quantum Finish tabletah, samo se mi zdi, da so za ta stroj premočne, ker para naredi polovico dela. Ko sem imela še zalogo , sem dajala po pol tablete;
Najboljši je pralni gel ( kak Finish), dam polovični volumen dozirne posodice pod pokrovčkom za gel, še najraje pa v Italiji kupim od EcoNatura WINNIS gel za pomivalca in sredstvo za sijaj, ki ima manj notri kemije ( sredstvo za sijaj: stroj na koncu spira s tem in to tudi zasušeno na krožnikih dol pojemo).
Funkcionira in posuši odlično tudi brez tega sredstva za sijaj. pa seveda sol v posodo za sol. Vse steklovje tako lepo, nič flekasto, neobrajsano od čistila tudi pribor nima zapečenh rjastih flekcev, kot jih je imel v starem stroju Gorenje že v prvem letu uporabe.
Pa še ponavadi parni stroj pol ure krajše pere, ker para naredi svoje dosti bolj učinkovito, in je tudi manj čistila potrebno.
Jahm s je odisno od kvalitete pomivalnega stroja.
Jaz imam pomivalni stroj s parnim pranjem in sušenjem s paro ( ja, prav bereš) in so mu vse te diskontarske tablete neustrezne, premočne, ostane na koncu vedno tisti kugličastni del za sijaj -razen pri Quantum Finish tabletah, samo se mi zdi, da so za ta stroj premočne, ker para naredi polovico dela. Ko sem imela še zalogo , sem dajala po pol tablete;
Najboljši je pralni gel ( kak Finish), dam polovični volumen dozirne posodice pod pokrovčkom za gel, še najraje pa v Italiji kupim od EcoNatura WINNIS gel za pomivalca in sredstvo za sijaj, ki ima manj notri kemije ( sredstvo za sijaj: stroj na koncu spira s tem in to tudi zasušeno na krožnikih dol pojemo).
Funkcionira in posuši odlično tudi brez tega sredstva za sijaj. pa seveda sol v posodo za sol. Vse steklovje tako lepo, nič flekasto, neobrajsano od čistila tudi pribor nima zapečenh rjastih flekcev, kot jih je imel v starem stroju Gorenje že v prvem letu uporabe.
Pa še ponavadi parni stroj pol ure krajše pere, ker para naredi svoje dosti bolj učinkovito, in je tudi manj čistila potrebno.
jaz rabm coop polvere lavastoviglie
in ga rabm tud na ročni način, beri ko je treba kako posodo, obarvane skodelice očisititi (v večjo posodo dam vrelo vodo + en avelik ažlica te zadeve in potem not posodo, ki j oje potrebno očistiti). Čez pokrvačo in pustim da so fajn namoči, potem pa žićčnata gobica al pa vileda… čisto u nulo
če boš rabla tablete jih predhodno zdrobi, če pereš na krajš programe pa daj raje sam pol tablete not (zdrobljene)
jaz bi pogledal za SPLENDID tabletami (tamal apakunga 50 tablet). Neki časa nazaj jih je delal CLARO, in so bla n akisikovi osnovi, je tud pisalo gor kakovost iz Avstrije. Tavelka pakunga 100 tablet so blap aneka jajca..malo spremljaj SPLEDID tablete, prah je pa boga mati (fosfatna jajca)
glede gelov…meni je gel obarval filter na modri (je mel moder rob)…. jaz gela ne bi, raje potem tablete, pa jo predhodno zdrobiš
razne hude marke ala jar finish/calgonit itd..to je vse iz vzhodne eu, vprašanje je kolk je okej, in dokler ni 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} znižano niti ne gledat, ker je precenenejo
pa ne rabt all in one in podoben neumnosti ker so jajca
imamo candy ps, nekje 350€, 15 pogrinjkov. posode ne spiram in perem prej. uporabljam tablete all in one, in na vseh jasno piše da ni potrebno dodajati soli in sredstva za sijaj. Na stroju se vklopi tudi funkcija pranja s tabletami. odvisno od količine posode in umazanosti le te, in od dolžine programa ki ga izberem, dajem po pol do četrt tablet,e ki jo prelomim in dam v predalček za tablete.
Meni je serviser, ki je stroj priklopil posebej rekel, da naj ne spiram posode, da je stroj zato, da pomije. Imam Bosch cca 500 €, prejšnjega ravno tako Bosch – ena ugodna prodaja je bila se ne spomnem koliko je bil l. 1990 in je l. 2010, ko smo menjali kuhinjo še vedno delal, le da ni bil več primeren zaradi lepote :), za v novo kuhinjo. Nikoli res nikoli nisem spirala posode.
Pa ne mi reči, da tisti ki pravite da nič ne sperete posode preden zložite v pomivalca, da loncev ni potrebno malo zdrgnit.
Skodelice, krožnike, kozarce, pripor pri nas ne spiramo, ampak piskre je potrebno malo zdrhniti.
Ponve ne dajemo v pomivalca.
Uporabljamo večino tudi 1/2 tablete in zelo lepo opere. Bom pa tudi prešla na prašek po priporočilu drugih.
Pa prav res, nič jih ne drgnem, vključno s ponvami. Je pa res, da imam že toliko kilometrine v kuhinji, da ne zažgem kar tako hrane, tako da ne vem, kaj bi morala drgnit iz loncev in ponev. Pa niti teflonskega premaza nimajo ali česa podobnega, ker se temu izogibam zaradi skobčevk (no ja, razen ponev za palačinke).
Pa prav res, nič jih ne drgnem, vključno s ponvami. Je pa res, da imam že toliko kilometrine v kuhinji, da ne zažgem kar tako hrane, tako da ne vem, kaj bi morala drgnit iz loncev in ponev. Pa niti teflonskega premaza nimajo ali česa podobnega, ker se temu izogibam zaradi skobčevk (no ja, razen ponev za palačinke).[/quote]
Mi lahko razložiš to s skobčevkami, prosim?