Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj za prilogo k stvarem z žara

Kaj za prilogo k stvarem z žara

Kaj imate najraje za prilogo k čevapom, perutničkam itd. z žara. Pri nas obožujemo kajmak in samo še to kupujem. Noben ne mara zenfa, ajvar pa tudi redko. Pred časom je bila redna gostja tudi majoneza, ampak smo se pa sedaj kar nekako odvadili.

pomoje da še kar nekaj časa ne boš pekla na žaru, samo poglej skozi okno!!!

Ajvar – obvezno in tudi zenf. Poleg tega pa kakšna solata ali pa smo narezan paradižnik in paprika, pa mlada čebula. Pa obvezno čevape polivati s pivom :)))

Meni je tudi kajmak nepogrešljiv, mmmmm. Kupimo pa kar tistega iz mercatorja, v taki črno – rdečem lončku, ki je cenovno zelo zelo ugoden..

Meni je všeč poleg kajmaka tudi ajvar in pa pečeni jajčevci s česnom in peteršiljem, .

Danes je pa res lepo vreme, skoraj brez oblaka.

Tole:

…dodaš še kos kruha, pa je.

🙂 Pridi na Štajersko… pri nas danes sije sonceee 🙂

Melancane + bucke na zaru. Kajmak samo ce je “od dole” 🙂

in KROMPIR. obvezno. na rezine narezan in pečen.

Danes je pa res lepo vreme, skoraj brez oblaka.[/quote]Kje pa? Na Pagu? :)))

Kajmak vsekakor, pa ajvar tudi. In mlada čebula.
Velikokrat naredim tudi humus, moški del ga obožuje, zase in ženski del pa tzatziki, ki zelo paše sploh v vročih dneh, ampak šele, ko so kumare na vrtu.
Nam paše še na žaru pečena paprika. Samo po dolgem prerezana in naoljena ter posoljena.

Potem pa razne solate ali pa samo narezan in posoljen paradižnik. Krompir je iz pečice, ali pa kakšne žemlje popečene na žaru. Vse je odvisno koliko se nam da s tem ukvarjati in koliko nas je.

Šopska solata in tzatziki.

Dobro rdeče vino:)

Tudi tudi. 🙂
Pa pivo tudi ne gre zanemariti ;))))

Ma, mi smo pa kar tuševe burgerje s sezamom naredili. Za poplaknit pa bezgov radler. Ni boljšega!

Hm, pri nas, priznam, kajmaka ne kupujemo, nam ni tako všeč. Dodatki so le senf in ajvar, lutenica, feferoni, kumarice.
Zraven žara včasih spečemo kakšno bučko, papriko. Posebej naredimo pečen krompir, ki ga spečemo v pekaču z malo čebule.
Pa solate, seveda. Paradižnikova, grška, zelena… kakor kdaj.

Poleg vsega naštetega zgoraj se k jedem na žaru lepo poda Etin prebranac, popečen v pečici.

Tudi tudi. 🙂
Pa pivo tudi ne gre zanemariti ;))))[/quote]

Pivo ni priloga, ampak osnovna sestavina. 🙂

U, madonca, na glavno sem pa pozabila!

Pečena paprika v solati. V pekaču popečem papriko, jo pokrijem (da kožica odstopi), olupim, dodam olje, kis in česen in pustim nekaj ur.

Pa peteršilj gor! MMMMMMMMMMMMMMMMMMMnjami!

Pri nas je obvezen kajmak, ajvar, zenf in kaka paradajzova solata. Pivo za zraven. Obetajo se nam toplejši dnevi, tako da se že veselimo peke ob vikendu :))))

Zakaj pa ne? Mi pečemo na žaru kadarkoli se kdo spomni. Konec novembra je bila lanska zadnja roštiljada, letos pa smo začeli že marca. Žar postavimo pod nadstrešnico, pečeno je vse zelo hitro in potem uživamo v hrani v jedilnici. Nobenega problema 🙂

…dosti zelenjave paše zraven!! Jaz gardele brez verdure ne delam več!!

Priloge pri nas so različne, odvisno od tega kaj pečemo na žaru in kakšna je družba jedcev:
– kajmak – obvezno kadar pečemo čevape, pleskavice
– Kakšne bbq omake – mešanica majoneze, kečap, worchestrska omaka, začimbe…. ponavadi je to priloga k perutnini ali svinjini
– avokado s smetano, česnom, limeto (varianta guacamole)
– ajvar, lutenica, zenf… – vglavnem za goste, mi jih ne maramo preveč
– bageta premazana z olivnim olje in česnom/ rožmarin / druge začimbe in popečena na žaru
– sveža zelenjava, samo narezana in nezačinjena ali v solati (paprika, kumarice, paradižnik, čebula, zelje v solat, pečena paprika v solati, …)
– zelnjava na žaru – bučke, paprika, jajčevci, gobice
– sir za žar
– k ribam obvezno česen s peteršiljem ali tatarska omaka

New Report

Close