Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek masa za palacinke, kaj delam narobe

masa za palacinke, kaj delam narobe

Zadnje case ne znam vec naredit dobre mase za palacinke. Ko jih specem so take cigumjaste. Palacinke delam iz 80dag moke, mleko po obcutku, dodam 4 jajce, malo soli in malo sladkorja. So 4 jajce prevec? Prosim za nasvet.

Racunam, da je zlica moke ena palacinka. Na 10 zlic dam cca pol litra mleka. Na 5 zlic moke 1 jajce.
Masa se mora lepo razlit. Ce je pregosta, se ne razlije lepo, ce je preredka, se sicer lepo razlije, se pa zazge hitro in so palacinke papirnate.

Za koliko ljudi delas palacinke, da rabis 80 dag moke?

maso za palačinke delam po občutku in brez recepta in sicer
Malo mleka ter 2 jajca
Ščepec soli in sladkorja
2 žlici kisle smetane ali pasirane skute da so rahle ter na koncu dodajam moko. Pustim pol ure, da masa počiva in so vedno slastne.

4 Jajca so absolutno preveč, največ dve…eh babe, za nič več niste…

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Ce dla palacinske za 10+ ljudi – pravi, da porabi 80 dag moke, 4 jajca niti slucajno niso prevec…

Dve jajci na skoraj kilo moke?
Ja, dve jajci na tiste tvoje 4 palačinke, ne pa na 40 palačink!

Dve jajci na skoraj kilo moke?
Ja, dve jajci na tiste tvoje 4 palačinke, ne pa na 40 palačink![/quote] Ev o jo linkarico teoretično. Daj nehaj bluzit, palčinke so čigumjaste zaradi preveč jajc, druge ni. Kaj ti ni jasno? Koliko moke dejansko da, najbrž niti sama ne ve. Ja sam spečem večkrat večjoo količino palčink , pa ni nikoli težav. Babe jih imate pa z vsem, od palčaink do pralnega stroja, ker ste dejansko zarukane in niste več za nič, samo srale bi pa pametovale teorije, ki so vam prav tako tuje. Vsaka normalan kmečka baba bi te v rit sunila Barca, kake neumne kar naprej spuščaš ven.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Dve jajci na skoraj kilo moke?
Ja, dve jajci na tiste tvoje 4 palačinke, ne pa na 40 palačink![/quote] Ev o jo linkarico teoretično. Daj nehaj bluzit, palčinke so čigumjaste zaradi preveč jajc, druge ni. Kaj ti ni jasno? Koliko moke dejansko da, najbrž niti sama ne ve. Ja sam spečem večkrat večjoo količino palčink , pa ni nikoli težav. Babe jih imate pa z vsem, od palčaink do pralnega stroja, ker ste dejansko zarukane in niste več za nič, samo srale bi pa pametovale teorije, ki so vam prav tako tuje. Vsaka normalan kmečka baba bi te v rit sunila Barca, kake neumne kar naprej spuščaš ven.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Nekaj mleka nadomesti z radensko. Pa maso pusti počivat ene pol ure v hladilniku.

Dve jajci na skoraj kilo moke?
Ja, dve jajci na tiste tvoje 4 palačinke, ne pa na 40 palačink![/quote] Ev o jo linkarico teoretično. Daj nehaj bluzit, palčinke so čigumjaste zaradi preveč jajc, druge ni. Kaj ti ni jasno? Koliko moke dejansko da, najbrž niti sama ne ve. Ja sam spečem večkrat večjoo količino palčink , pa ni nikoli težav. Babe jih imate pa z vsem, od palčaink do pralnega stroja, ker ste dejansko zarukane in niste več za nič, samo srale bi pa pametovale teorije, ki so vam prav tako tuje. Vsaka normalan kmečka baba bi te v rit sunila Barca, kake neumne kar naprej spuščaš ven.[/quote]

Malček pretiravaš, no.Vzemi na znanje , da nismo vsestransko razvite osebnosti (kakor je vzgoja potekala v prejšnjih časih…), ampak smo specializirani samo na določena področja.
Jaz, ti in mi vsi.
Saj se konec koncev tudi ti ne spoznaš na vse.Priznaš?

Jst imam tale recept:

– 3 jajca
– 25 dag moke
– 4 dl mleka
– 1 dl piva ali radenske
– 4 žlice olja
– ščepec soli

To je za 8 palačink. Vedno super uspejo.

Ta JAJCA vam pa res delajo težave.
Štiri jajcE
DvA jajcA

Najboljše, da delate brez JAJC !!!

a kar v maso daš olje?

Tudi mi imamo radi palačinke in ker nas je veliko tudi moke gre cca.1kg….mleko, vodo, ščepec soli, 2jajci VEDNO.
Pustim stati pol urce in akcija.
Moko pa mešamo (belo z ajdovo, graham,)…odvisno pač…

Štiri jajčke, eno jajčko…:)))

Pa vse na gramčke stehtajo, po občutku več nič afnice ne znajo, ker nikoli slišale zanj.:-))) Jačka tud na gramčke stehtate, lahko bi si nabavile takšno vago, ko st so jih imeli včasih dohtarji ob naborništvu, da so nam tehtali jajca, če smo primeni za vojaka.:-))))))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Dve jajci na skoraj kilo moke?
Ja, dve jajci na tiste tvoje 4 palačinke, ne pa na 40 palačink![/quote] Ev o jo linkarico teoretično. Daj nehaj bluzit, palčinke so čigumjaste zaradi preveč jajc, druge ni. Kaj ti ni jasno? Koliko moke dejansko da, najbrž niti sama ne ve. Ja sam spečem večkrat večjoo količino palčink , pa ni nikoli težav. Babe jih imate pa z vsem, od palčaink do pralnega stroja, ker ste dejansko zarukane in niste več za nič, samo srale bi pa pametovale teorije, ki so vam prav tako tuje. Vsaka normalan kmečka baba bi te v rit sunila Barca, kake neumne kar naprej spuščaš ven.[/quote]

Ce se ne bi nikoli pekla palacink, bi ti mogoce celo verjela … in na vec kot 3/4 kg moke defintivno 4 jajca niso prevec.
Dam pa sama, enako kot ze nekatere zgoraj pisejo, namesto dela mleka nekaj Radenske in testo pustim pocivati.

Ev o jo linkarico teoretično. Daj nehaj bluzit, palčinke so čigumjaste zaradi preveč jajc, druge ni. Kaj ti ni jasno? Koliko moke dejansko da, najbrž niti sama ne ve. Ja sam spečem večkrat večjoo količino palčink , pa ni nikoli težav. Babe jih imate pa z vsem, od palčaink do pralnega stroja, ker ste dejansko zarukane in niste več za nič, samo srale bi pa pametovale teorije, ki so vam prav tako tuje. Vsaka normalan kmečka baba bi te v rit sunila Barca, kake neumne kar naprej spuščaš ven.[/quote]

Ce se ne bi nikoli pekla palacink, bi ti mogoce celo verjela … in na vec kot 3/4 kg moke defintivno 4 jajca niso prevec.
Dam pa sama, enako kot ze nekatere zgoraj pisejo, namesto dela mleka nekaj Radenske in testo pustim pocivati.[/quote]
Saj b o bolš Barca, pametnejša in fleksibilnejša pač ne boš nikoli, ne? Listek je le listek, treba se ga držat, tud če je napačno napisan ali ga prav ne razumeš.:-))))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Naredi brez jajc.

vsem lahko šlogam iz vzorca na palačinkah:

zelo ste nestrpni, sovražni do sočloveka, ne čaka vas nič lepega!

Ce se ne bi nikoli pekla palacink, bi ti mogoce celo verjela … in na vec kot 3/4 kg moke defintivno 4 jajca niso prevec.
Dam pa sama, enako kot ze nekatere zgoraj pisejo, namesto dela mleka nekaj Radenske in testo pustim pocivati.[/quote]
Saj b o bolš Barca, pametnejša in fleksibilnejša pač ne boš nikoli, ne? Listek je le listek, treba se ga držat, tud če je napačno napisan ali ga prav ne razumeš.:-))))[/quote]

Kak listek?
Daj razumi, da si (spet) brcnil v prazno s svojim pametovanjem o prevec jajcih na tako kolicino mase (pa ne potrebujem nobenega linka, ker palacinke pecem ze od osnovne sole naprej in imam dovolj izkusenj).

Palačinke se ne da delat po receptu. Jaz sem dolgo rabila, da sem prišla do spodnjih odkritij, in zdaj imam krasne palačinke.

– mleko (jaz ga dam ene 3/4 l)
– 1 jajce
– moka po potrebi (pojma nimam kolk)
– ščep soli

Zmešaš mleko, jajce, sol in moko. Moke daš toliko, da dobiš lepo tekočo, a že rahlo gosljato tekočino (to pride potem s prakso, da v prvo pride ravno pravšnje testo). Pustiš obvezno vsaj 30 minut, da odleži, nujno.
Obveezno ponev za palačinke, peči na visoki T in z malo olja (pol male žličke na palačinko).

Ko boš prvo palačinko dala pečt, že vidiš, ali se testo lepo razlije po ponvi ali ne. Če se na hitro ulije vsepovprek in skroajda že preko roba, je masa preredka in dodaš še malo moke. Če pa testo le počasi leze naokoli in je že v osnosi vse skupaj predebelo, dodaj še mleko. Point je, da je testo tako gosto, da se lepo razliva naokoli, če ponev obračaš sem in tja in tako zapolniš vso dno.

Če torej, že ko jo pečeš, vidiš, da je lepo tanka in da se speče hitro (20-30 s na eni strani nekje.), potem ostanejo lepo mehke in se kar topijo v ustih. Jaz jih potem nalagam na krožnik, ki je na posodi v kateri je vrela voda, da ostanejo palačinke lepo vroče.

je nardila ena znanka, ki je v količino mase, kamor sem jaz dala dve jajčki, vmešala deset jajčk, tako da ne verjamem, da je razlog v preveč jajc. Masa mora odstati pol ure in takrat se še domeša mleko, če moka zgosti maso. Lahko uporabiš tudi radensko, ki jih naredi bolj rahle. Nikoli pa ne merim, delam po občutku

Jaz delam po tem receptu in so bile palačinke še vedno fenomenalne.

http://www.kulinarika.net/recepti/11067/sladice/palacinke-osnovni-recept-/

New Report

Close