Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek PETROL – CELOVŠKA – BERAČENJE

PETROL – CELOVŠKA – BERAČENJE

Evo, danes spet tisti tip (Slovenec) z berglami in brez ene noge, se nalima pri vhodu in teži za denar. Tam fehta že doooooolgo časa, eno leto gotovo. (Včasih je en drug, na vozičku, tudi naše gore list.) Redkokdaj naletim na “prazen” vhod, oba sta tam abonirana. Meni gredo ti fehtarji res na živce, za razliko od Kraljev ulice, ki vsaj prodajajo časopis, tadva samo fehtarita, ta z berglo si pa kupuje najdražje čike – Marlboro gold, gospod!
Danes je bil spet tam, zatežil za “drobižek”, sem šla noter, plačala benz, šla ven in je spet stegnil faflo… Ker mu nisem nič dala, sem slišala neko opazko v stilu “drag avto pa škrta k p***”.
OK, če ne bi redno dajala Kraljem, ki se vsaj poskušajo malo “potruditi”, pa fehtajo pred trgovinami in če ne bi ta osebek tam visel na petek in svetek, ne bi nič rekla, tako pa mi je tokrat počil film, poln kufer imam tega Petrola na Celovški. Naj se grejo srat s temi berači vred. Bom raje peljala malo naprej in obrnila na križišču ter tankala na OMV…..
Ker tole je pa too much.

Petrolovci, sram vas je lahko, poleg tega da vam bivši košarkaši pri nočnih ropih rešujejo riti, še teh nadležnežev pred vhodom ne znate spraviti izpred vhoda!!

Mrš!!

Piši na Petrol – verjetno bodo ukrepali.

Je pa ta tip brez noge ponavadi pred Mercatorjem Šiška. Ni mi jasno, kaj delajo varnostniki. Beračenje je kaznivo.

Ne, beracenje ni “kaznivo”. Prekrsek je vsiljivo beracenje, kar je neki povsem drugega.

Težki so ko k****. Pa še žaljivi povrh. Kraljem ulice tudi sama dam vedno euro ali več, ker vsaj nekaj migajo.

Tole prekopiraj in poslji na Petrol. Sigurno bodo ukrepali.


Pa ganljivo pismo ji bodo napisali, kako oni niso nič krivi in ne moreje nič storiti, …………………………… bla, bla, bla!

Res ne vem, zakaj ti berači visijo ravno tam. Čez cesto, na ta malem Petrolu jih ni, na OMV-ju v Šentvidu jih ni, na Viču jih ni, na Zaloški na bencinskih pumpah jih ni…..

Mogoče so dogovorjeni z osebjem in si izkupiček delijo? Ker tudi osebje na tej pumpi je čudno (leno), tisti avtomati zunaj, kjer lahko sam plačaš bencin, velikokrat ne delajo, jih opozorim in rečejo “najbrž je papirja zmanjkalo”. In to je to.

naj država poskrbi za reveže,pa ne bodo tam stali!
Hinavci Slovenski!

Reveži ne kadijo najdražjih čikov.


Točno to! So pred Petroli, so pred Mercatorjem na vseh koncih mesta, so v parku Tabor, so pred garažnimi hišami (Trdinova, Pri KC, v Meksiku…) so torej povsod.
Takle pa je uraden odgovor mestne uprave v Ljubljani na vprašanje o beračenju, narkomanih in ostalem:
Mestno redarstvo ob rednem delu izvaja nadzor nad določbami Zakona o varstvu javnega reda in miru, tudi v mešanih patruljah s policisti. V kolikor posameznik ali skupina povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali kadar z žaljivimi besedami in dejanji škoduje ugledu posameznika ali skupine bodo ob klicu na dežurno številko Mestnega redarstva 01/306-16-20 mestni redarji ob ugotovitvi kršitev na terenu ukrepali v skladu s svojimi pooblastili in pristojnostmi.
Ob tem želimo poudariti, da za zakonito ukrepanje v primeru nedostojnega vedenja na javnem kraju ali vsiljivega beračenja Mestno redarstvo potrebuje prijavo identificiranega posameznika ali skupine (priče) na kraju prekrška ali pa podan pisni predlog oškodovanca v skladu z 50. členom Zakona o prekrških.

Avtorica, večina na Monu odprtih tem ,je Kiny-Zobatec. Redna še vedno čaka obljubljenih 20e.

Tudi meni je enkrat rekel nekaj grdega. Čeprav sem mu večkrat dala denar.

Pa ste prepričane, da je Slovenec?

Slovenci pa ja ne beračijo. To imajo v krvi prišleki z juga.

Dejstvo je, da se je za vprašat, komu je v interesu, da se stranke par metrov od štacun, pump, karkoli že obračajo. Ker pred nekaterimi punkti je dejansko tako sranje, da se samo obrneš in greš drugam.

New Report

Close