Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SARDELE

SARDELE

Na kašen način jih pripravite, da so vam najboljše? Sem jih kupila zdaj pa ne vem kako jih naj naredim . Že naprej HVALA…

Ocvrte so nam najboljše. Očistiš, povaljaš v moki, ocvreš v olju, odcediš, posoliš.

Nikoli ne bom razumel, zakaj nekdo kupi nekaj, s čimer ne ve kaj početi…

Veš jaz tudi ne razumem, nekaterih, ki se praskajo tam kjer jih ne srbi. Odgovori,če veš odgovor, če ne pa se brigaj zase, pa lep dan ti želim…..

Jazz sem jih tudi vceraj prvic kupila. Spekla sem jih na peki papirju – malo olja, cesen, limona, par kolutov paprike, olive. Njami. Sem pa skor korenine pognala ko sem jih cistila. Drugic bom kupila ze ociscene.

Aja, v pečici. Cvrem ze dolgo ne vec.

očiščene se razpre in povalja v koruzni moki , osoljenem jajčku in drobtinicah. Se hrustajo kot pohane marele.

Da sprobas kaj novega recimo? Jaz veckrat tako kaj kupim potem pa doma brskam za recepti.

mi očiščene razpremo, povaljamo samo v koruzni moki in ocvremo, še rajši pa v pečico in so super

glede čiščenja … se zverziraš in si vedno hitrejša

Da sprobas kaj novega recimo? Jaz veckrat tako kaj kupim potem pa doma brskam za recepti.[/quote]

Tudi jaz nisem tako bogata, da bi najprej kupovala stvari s katerimi ne vem kaj pošeti in šele potem iskala ideje. Kaj pa če ne bi našla nobene ideje? Bi stresla v smeti? Sploh pa ribe…

Če si želim poskusit kaj novega, se o tem najprej pozanimam, poiščem ideje, recepte, se odločim kateri recept mi je glede na ostale sestavine ali postopek priprave všeč in šele potem kupim tisto novo, neznano živilo.

mater si pametna. Kaj že vidiš kaj kako kamenje cveti svašta no

Na hitro pokuhaš v zelo slani vodi, vzameš ven, preliješ z dobrim oljčnim oljem in pokapljaš z limoninim sokom. So podobne kot tiste iz konzerve, ampak boljše. Recept enega starega otočana.

Namesto, da bi googlala recepte!

Hvala za navdih

Koliko na hitro? Minuto? Manj?

Hvala!

Neumnost je danes vrlina 🙂 Blagor wam! Naval pa tak…

Koliko na hitro? Minuto? Manj?
Hvala![/quote]
Nimam pojma. Ne smejo začeti razpadati, razpadati pa začnejo zelo hitro. Na uro pa tu zraven nikoli ne gledam, rajši v pisker. 🙂

Ja, to je “srdela na lešu”. Zdrava in dobra.
Sicer pa imaš za pripravo sardelic milion receptov. Glede čiščenja – ne kompliciraj. Daj ribo na desko, in z nožem na hitro odreži glavo tako, da ji ven potegneš še zgornji del droba. Tisto, kar ostane notri, se potem, ko je pečena sploh ne čuti.
En simpl recept – povaljaš jih v koruzni moki in daš pečt v mešanico oljčnega in navadnega olja. Ko so pečene, jih posoliš.
Narediš paco – olivc, česen, peteršilj zmašaš v skledi, dodaš sardelice in jih tako mariniraš kakšno uro. Vzameš štiri ribe, jih eno zraven druge nabodeš (2x) na palčke za ražnjiče in jih tako spečeš na žaru. Lahko pa seveda tudi na žar plošči.

Da sprobas kaj novega recimo? Jaz veckrat tako kaj kupim potem pa doma brskam za recepti.[/quote]

Tudi jaz nisem tako bogata, da bi najprej kupovala stvari s katerimi ne vem kaj pošeti in šele potem iskala ideje. Kaj pa če ne bi našla nobene ideje? Bi stresla v smeti? Sploh pa ribe…

Če si želim poskusit kaj novega, se o tem najprej pozanimam, poiščem ideje, recepte, se odločim kateri recept mi je glede na ostale sestavine ali postopek priprave všeč in šele potem kupim tisto novo, neznano živilo.[/quote]

in kaj je zdaj treba moralizirati?!?! Al si hotla recept povedat?

Sicer pa imaš za pripravo sardelic milion receptov. Glede čiščenja – ne kompliciraj. Daj ribo na desko, in z nožem na hitro odreži glavo tako, da ji ven potegneš še zgornji del droba. Tisto, kar ostane notri, se potem, ko je pečena sploh ne čuti.
En simpl recept – povaljaš jih v koruzni moki in daš pečt v mešanico oljčnega in navadnega olja. Ko so pečene, jih posoliš.
Narediš paco – olivc, česen, peteršilj zmašaš v skledi, dodaš sardelice in jih tako mariniraš kakšno uro. Vzameš štiri ribe, jih eno zraven druge nabodeš (2x) na palčke za ražnjiče in jih tako spečeš na žaru. Lahko pa seveda tudi na žar plošči.[/quote]

same super ideje, bomo probal vse!
sardelce so super, najbolj zdrave in zelo okusne.

Teti povej mi, moliko minut pokuhaš? Ne razpadejo? A to očiščene misliš.

Teti povej mi, moliko minut pokuhaš? Ne razpadejo? A to očiščene misliš.[/quote]

Narediš paco – olivc, česen, peteršilj zmašaš v skledi, dodaš sardelice in jih tako mariniraš kakšno uro. Vzameš štiri ribe, jih eno zraven druge nabodeš (2x) na palčke za ražnjiče in jih tako spečeš na žaru. Lahko pa seveda tudi na žar plošči.[/quote]

Pa ni na lešu, ampak na lešo:))) Hvala pa, da sedaj lahko googlam recept. Do zdaj sem delala na lešo samo kake večje ribe, osliče recimo.

Najboljše so mi take.

http://www.zmaga.com/content.php?id=2843

New Report

Close