SARDELE
Da sprobas kaj novega recimo? Jaz veckrat tako kaj kupim potem pa doma brskam za recepti.[/quote]
Tudi jaz nisem tako bogata, da bi najprej kupovala stvari s katerimi ne vem kaj pošeti in šele potem iskala ideje. Kaj pa če ne bi našla nobene ideje? Bi stresla v smeti? Sploh pa ribe…
Če si želim poskusit kaj novega, se o tem najprej pozanimam, poiščem ideje, recepte, se odločim kateri recept mi je glede na ostale sestavine ali postopek priprave všeč in šele potem kupim tisto novo, neznano živilo.
Ja, to je “srdela na lešu”. Zdrava in dobra.
Sicer pa imaš za pripravo sardelic milion receptov. Glede čiščenja – ne kompliciraj. Daj ribo na desko, in z nožem na hitro odreži glavo tako, da ji ven potegneš še zgornji del droba. Tisto, kar ostane notri, se potem, ko je pečena sploh ne čuti.
En simpl recept – povaljaš jih v koruzni moki in daš pečt v mešanico oljčnega in navadnega olja. Ko so pečene, jih posoliš.
Narediš paco – olivc, česen, peteršilj zmašaš v skledi, dodaš sardelice in jih tako mariniraš kakšno uro. Vzameš štiri ribe, jih eno zraven druge nabodeš (2x) na palčke za ražnjiče in jih tako spečeš na žaru. Lahko pa seveda tudi na žar plošči.
Da sprobas kaj novega recimo? Jaz veckrat tako kaj kupim potem pa doma brskam za recepti.[/quote]
Tudi jaz nisem tako bogata, da bi najprej kupovala stvari s katerimi ne vem kaj pošeti in šele potem iskala ideje. Kaj pa če ne bi našla nobene ideje? Bi stresla v smeti? Sploh pa ribe…
Če si želim poskusit kaj novega, se o tem najprej pozanimam, poiščem ideje, recepte, se odločim kateri recept mi je glede na ostale sestavine ali postopek priprave všeč in šele potem kupim tisto novo, neznano živilo.[/quote]
in kaj je zdaj treba moralizirati?!?! Al si hotla recept povedat?
Sicer pa imaš za pripravo sardelic milion receptov. Glede čiščenja – ne kompliciraj. Daj ribo na desko, in z nožem na hitro odreži glavo tako, da ji ven potegneš še zgornji del droba. Tisto, kar ostane notri, se potem, ko je pečena sploh ne čuti.
En simpl recept – povaljaš jih v koruzni moki in daš pečt v mešanico oljčnega in navadnega olja. Ko so pečene, jih posoliš.
Narediš paco – olivc, česen, peteršilj zmašaš v skledi, dodaš sardelice in jih tako mariniraš kakšno uro. Vzameš štiri ribe, jih eno zraven druge nabodeš (2x) na palčke za ražnjiče in jih tako spečeš na žaru. Lahko pa seveda tudi na žar plošči.[/quote]
same super ideje, bomo probal vse!
sardelce so super, najbolj zdrave in zelo okusne.
Narediš paco – olivc, česen, peteršilj zmašaš v skledi, dodaš sardelice in jih tako mariniraš kakšno uro. Vzameš štiri ribe, jih eno zraven druge nabodeš (2x) na palčke za ražnjiče in jih tako spečeš na žaru. Lahko pa seveda tudi na žar plošči.[/quote]
Pa ni na lešu, ampak na lešo:))) Hvala pa, da sedaj lahko googlam recept. Do zdaj sem delala na lešo samo kake večje ribe, osliče recimo.